Stigle KAZNE za vatrogasce zbog prolaska na crveno?

Zašto si onda podržao moj komentar na prethodnoj strani gde se mislilo da nije dozvoljen prelazak?

Zato sto sam mislio da je u kontekstu prolaska po slobodnoj volji, a ne po pravilu obrnutog trougla.
Ako se ispostuje taj princip, to pravilo, onda je ista verovatnoca da ubiju nekoga iz poprecnog pravca kao na bilo kojoj raskrsnici gde je prednost regulisana saobracajnim znacima.

NE treba da prolaze na crveno

niko od njih

rotacija im daje dovoljnu prednost, proci ce prvi cim se upali zeleno
ma daj bre,pa kod nas je vozacka nekultura,nece da se uklone u stranu kada vide vozilo pod rotacijom a treba jos da ceka na crvenom.To je posledica kada ti zakone pisu idioti koji sa praksom nemaju dodirnih tacaka.Zamisli da do bolnice ili mesta intervencije imas devet semafora, i na sest od tih devet te saceka crveno.Da dodjes tri minuta kasnije na ozivljavanje jer si imao crveno.Tog ko tumaci zakon pitao bi da li bi pisao kazne da mu se dete nalazi u hitnoj,kevi im ga

Da
Samo moraju da imaju uključenu signalizaciju
To sigurno nece proci jer nije dovoljno , znaci nema opravdanja da se dozvoli prolazak kroz crveno uz ukljucenu signalizaciju nijednom vozilu....jer to je stvarno rizicno...
E sad, koji kompromis napraviti ...
Kod ubistva premijera je takodje prekrseno saobracajno pravilo , sta ti meni mases iz sluzbenog vladinog vozila znakom stop, ebi se.....

Sta uvesti?
Mogu ce naci pametni predlozi , ali ko da ih trazi.....ja nisam placen, vi niste dovitljivi i tako stalno....
Pravilo savremene demokratije je odbacivanje resenja koja su ponudjena a ne da se neko pravi pametan pa radi posao umesto drugoga..

Dakle nema sanse da prodje dozvoljavanje prolaska kroz crveno jer je jako nebezbedno...
U nekom filmu je bilo iskoristeno za pljacku to sto vatrogasci imaju sistem koji im otvara zeleno svetlo, ali to trazi da ceo semaforski sistem ima relejni input, i eto resenja...

Isto vazi i za vladina vozila, a ona su tako bahata da su cesto uzrocnici smrtnih slucajeva....jer ebe im se za kazne...

Dakle da budem jasan, ne samo da im ne bih ukinuo kaznjavanje nego bi ih kaznjavao i poenima....pa cik ako sme....a grad ce onda da resi sistem otvaranja ili zatvaranja raskrsnice...

Necu da pisem sta bih ucinio da sam u saobracajnoj policiji , ali naucio bih redu i vozace koji se prave gluvi....nema drugacije nego aaaah ne cujes, ne znas, ne vidis, e sad vidis..

mnogo je vise slucajeva zloupotrebe , hitnu kad zoves nema ih po pola sata da se jave uopste na tel.

a policiju sam vidjao vise puta kako prolazi kroz crveno , upali rotaciju 20 metara pre semafora , ugasi 20 metara posle
Da to se desava i to moze da se resi unutar policije....ionako mora da uvedu kamere, necemo da se pravimo na kurblu a 21 vek.....
Ups setio sam se da Vucic lupa sakom o sto i da onda nista od pravila ne moze ni da se uvede.....okrene telefon, lupi sakom o sto i ebiga...
Cekacemo dok ne padne sa vlasti....posle cemo ukljucivati mozak...sad samo slusamo...

Ne verujem da je to baš i kod njih na svim semaforima.
Mislim da nema, niti vatrogasac pritisne dugme kojim promeni svetlo semafora. Radi se o senzorima na semaforu. Nisam 100% siguran u sve sto napisem ali koliko znam neka vozila hitne sluzbe imaju infracrveni zrak koji obavestava senzore na semaforu da se priblizavaju i da ako moze semafor ukljuci zeleno svetlo u njihovom pravcu. Postoji jos semafora po istom principu, kao senzori na zvuk sirene koji su najrasprostanjeniji u Kanadi, onda kamere koje uoce i razaznaju rotaciona svetla, senzori koji su podeseni na radio frekvenciju vozila hitne sluzbe. Senzori na semaforu pokazuju razlacite boje u slucaju da vise vozila hitne sluzbe dolaze u isto vreme iz ralicitih pravaca da se oni ne bi sudarili. Mislim da belo svetlo daje prednost vozilu u tom pravcu dok plavo svetlo ukazuje da semafor kontrolise vozilo hitne sluzbe, ili tako nesto. Kako senzor odredjuje ko ima prednost, ne znam.
signal_prempt_light.jpg

Ako je saobracaj gust na raskrsnici, semafor mozda nece ukljuciti zeleno za njih. Cak i ako ukljucuje, iz bezbednosti, proci ce oko 15 do 20 sekundi pre nego sto semafor ukljuci zeleno. U svakom slucaju vatrogasci, hitna pomoc i policija ne moraju da cekaju zeleno vec mogu proci kroz crveno, ali uvek prvo moraju da stanu pre ulaska u raskrsnicu, moraju da se uvere da su sva vozila koja imaju zeleni signal stala i da su videla vozilo hitne sluzbe, moraju da budu sigurni da mogu proci kroz crveno i moraju proci veoma sporo kroz raskrsnicu.

Mislim da nema, niti vatrogasac pritisne dugme kojim promeni svetlo semafora. Radi se o senzorima na semaforu. Nisam 100% siguran u sve sto napisem ali koliko znam neka vozila hitne sluzbe imaju infracrveni zrak koji obavestava senzore na semaforu da se priblizavaju i da ako moze semafor ukljuci zeleno svetlo u njihovom pravcu. Postoji jos semafora po istom principu, kao senzori na zvuk sirene koji su najrasprostanjeniji u Kanadi, onda kamere koje uoce i razaznaju rotaciona svetla, senzori koji su podeseni na radio frekvenciju vozila hitne sluzbe. Senzori na semaforu pokazuju razlacite boje u slucaju da vise vozila hitne sluzbe dolaze u isto vreme iz ralicitih pravaca da se oni ne bi sudarili. Mislim da belo svetlo daje prednost vozilu u tom pravcu dok plavo svetlo ukazuje da semafor kontrolise vozilo hitne sluzbe, ili tako nesto. Kako senzor odredjuje ko ima prednost, ne znam.
Pogledajte prilog 1389117
Zna li se da li se nešto tako planira kod nas?

Novosadski sud zatrpan: Saobraćajci prijavljuju vatrogasce i Hitnu pomoć jer prolaze kroz crveno​

Prekršajni sud u Novom Sadu je nedavno počeo da prima na desetine zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv vozača vatrogasnih vozila i Hitne pomoći.
Ovo je za Dnevnik zvanično potvrdio i predsednik ove institucije Kamenko Kozarski.
"Imamo zaprimljenih 80 takvih poziva u poslednjim mesecima, ali kako saznajemo, možemo uskoro očekivati još dva ili tri puta više. Saobraćajci podnose ove prijave po službenoj dužnosti, a na osnovu snimaka kamera koje su postavljene na raskrsnicama radi nedozvoljenog svetla za prolazak beleže registarsku oznaku, ali ne i brzinu kretanja", objašnjava Kozarski.
On navodi da u ovakvim situacijama osumnjičeni vozač može da očekuje da se traži od njega da overi izjavu kod notara da jeste ili nije on vozio, a da bi njegov šef trebalo zvanično da potvrdi da je slučaj zaista bio hitan, a pri tome bi trebalo priložiti i potvrdu da je nečiji život bio ugrožen.

"Kada se to dostavi policiji, ona to prosleđuje Prekršajnom sudu da bi se utvrdilo da li se radilo o krajnjoj nuždi. Mi imamo pet sudija manje od predviđenih 30 i postupak ipak postoji, kada ga sudija pokrene i utvrdi da li za to ima osnova, ali na to odlazi dosta nečijeg radnog vremena, papira", ukazuje Kozarski.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/H...ce-i-Hitnu-pomoc-jer-prolaze-kroz-crveno.html

A policijska kola koja svako malo prolaze na crveno, to ništa?

Novosadski sud zatrpan: Saobraćajci prijavljuju vatrogasce i Hitnu pomoć jer prolaze kroz crveno​

Prekršajni sud u Novom Sadu je nedavno počeo da prima na desetine zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv vozača vatrogasnih vozila i Hitne pomoći.
Ovo je za Dnevnik zvanično potvrdio i predsednik ove institucije Kamenko Kozarski.
"Imamo zaprimljenih 80 takvih poziva u poslednjim mesecima, ali kako saznajemo, možemo uskoro očekivati još dva ili tri puta više. Saobraćajci podnose ove prijave po službenoj dužnosti, a na osnovu snimaka kamera koje su postavljene na raskrsnicama radi nedozvoljenog svetla za prolazak beleže registarsku oznaku, ali ne i brzinu kretanja", objašnjava Kozarski.
On navodi da u ovakvim situacijama osumnjičeni vozač može da očekuje da se traži od njega da overi izjavu kod notara da jeste ili nije on vozio, a da bi njegov šef trebalo zvanično da potvrdi da je slučaj zaista bio hitan, a pri tome bi trebalo priložiti i potvrdu da je nečiji život bio ugrožen.

"Kada se to dostavi policiji, ona to prosleđuje Prekršajnom sudu da bi se utvrdilo da li se radilo o krajnjoj nuždi. Mi imamo pet sudija manje od predviđenih 30 i postupak ipak postoji, kada ga sudija pokrene i utvrdi da li za to ima osnova, ali na to odlazi dosta nečijeg radnog vremena, papira", ukazuje Kozarski.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/H...ce-i-Hitnu-pomoc-jer-prolaze-kroz-crveno.html

A policijska kola koja svako malo prolaze na crveno, to ništa?
Sramota.

Back