Стидљивост код мушкараца

fanstebre

Poznat
Poruka
9.658
Данас је стид за било шта веома ретка и непопуларна појава, а поготово ако се испољава у м-ж односима или неким социјалним догађајима. Заправо, сличност са социјалном фобијом је толико велика да је тешко и разликовати ова два обрасца пoнашања. Колики је ово заправо велики проблем за мушкарца с обзиром да tај осећај стида одаје утисак и неких других ствари као шо су несигурност, недостатак самоппуздања, пасивност ид.

Данас је стид за било шта веома ретка и непопуларна појава, а поготово ако се испољава у м-ж односима или неким социјалним догађајима. Заправо, сличност са социјалном фобијом је толико велика да је тешко и разликовати ова два обрасца пoнашања. Колики је ово заправо велики проблем за мушкарца с обзиром да tај осећај стида одаје утисак и неких других ствари као шо су несигурност, недостатак самоппуздања, пасивност ид.
A ono jeste, bolje da svi budemo volove glave i da se laktamo uz oro u diskoteci dok pokusavamo da dohvatimo sijalicu uz egstazu: aaaaa bwateeeej aaaaaa to to to to macou

Slusaj druze, bolje sebi priblizi tu sliku malo bolje a ne da te blokira ova gore opisana slika. Pa ces shvatiti da ti mozda i nisi toliko stidljiv, vec samo ne zelis da se mesas sa bahatim degenericima kojih ima u izobilju. Zamisli da si zaglavio slucajno u dzungli s majmunima i sad svi kolektivno pocnu da drkaju jedan drugom - neki njihov vid kolektivnog zblizavanja. Jel bi se bar malo stideo ili bio u fazonu: to to to too macou.

Данас не постоји ни АДЕКВАТНИ стид, а ово о чему ти пишеш је неадекватни. То треба да појединац сам са собом рјешава.

А да, стид, срамота и кривица, су углавном емоције женама својственије. А од мушкарца се то баш и не очекује. Социјални конструкт је отежавајућа околност за стидљивог мушкарца! Па се додатно стиди због свог стида. Дође му као емоција због емоције, а иста је и само је теже.

Посао за чапркање по себи, или са психотерапеутом. Није за форум- не знамо те, неће помоћи ако кажем: "немој да се стидиш, опусти се"

Данас не постоји ни АДЕКВАТНИ стид, а ово о чему ти пишеш је неадекватни. То треба да појединац сам са собом рјешава.

А да, стид, срамота и кривица, су углавном емоције женама својственије. А од мушкарца се то баш и не очекује. Социјални конструкт је отежавајућа околност за стидљивог мушкарца! Па се додатно стиди због свог стида. Дође му као емоција због емоције, а иста је и само је теже.

Посао за чапркање по себи, или са психотерапеутом. Није за форум- не знамо те, неће помоћи ако кажем: "немој да се стидиш, опусти се"
Стидљивост је свакако један шири социјални феномен, можда спада и у домен социјалне анксиозности али дефинитивно особа која је стидљива није таква само у м-ж односима већ увек и свуда. Ја нисам баш из те приче али да се не понављам због чега имам мотив да отварам овакве теме. У сваком случају нека психотерапеуткиња би ми добро дошла али свакако хвала на саветима :mrgreen:

Stidljivi muškarci su tetke a ne muškarci.
Па тако их и жене отприлике доживљавају. Млад мушкарац лако промаши живот ако се не реши тих дечијих особина на време јер то је суштинси недостатак зрелости, ти људи нису одрасли, то је цела прича. Јер то убија човека на свим пољима, лично потврђујем. Ја сам касно сазрео, тек тамо негде око 25-26.....неко оде и даље.....

Resenje:
1732030841509.png

Stidljivi ljudi se trude da budu neprimetni, drze se po strani, na zurci sede u cosku, ne pokazuju zainteresovanost...
Iz nekog razloga im je neprijatno da budu u centru paznje ili da postave nekog u centar svoje paznje...
Kad je osvajanje u pitanju to moze da bude veliki problem jer niko nikog nece da vuce za rukav..
Kad isti taj stidljivko progovori dobije kesu.

Cesto su najbucniji oni nesigurni, bez samopouzdanja. Stidljivost i nije neka mana, kad coveka malo bolje upoznas prijatno je iznenadjenje ako otkrijes neku sasvim drugaciju osobu koja lezi u njemu. Osetis se privilegovano zbog toga.

Back