Stidljivi muškarci vs stidljive žene?

Не знам како такве врсте не изумру ?!?
Imaju teorije.
Ima na pr teorija, cak i dosta dokaza i istrazivanja da agresivniji ljudi imaju vise dece ali jos nije jasno kako se i dalje provlaci ovo, kako to da nismo svi agresivni. Kad kazem agresivni, mislim na dominatni, nametljivi, s manjkom obzira prema drugima (empatije) i td. Zato evolucija nije do kraja objasnjena. Fenotipi, aleli, bioloski uticaj, drustveni, tehnoloski ledilo.

Ali stidljivost sama po sebi ne zalazi cak i u tu sferu- neagresivna osoba, vec je po meni dusevna boljka, disfunkcionalnost u komunikaciji i izrazavanju sebe u drustvu. Jer i neagresivni ljudi takodje umeju da komuniciraju i budu kreativni i kroz kooperativno. Pogotovu u modernom drustvu gde je kooperativnost izuzetno bitna za opstanak drustva.
Dakle treba razlikovati nekoga ko ima senzibilitet prema kvalitetnoj komunikaciji i stiljivu osobu.

O cemu da pricas sa zenama kad si teen. Kako si vidio novi klip od Lisa Ann ili izasao Call of Duty 2, nova komedija Judd Appatowa. Osim skole, nikakvih dodirnih tocaka sa djevojcicama. To se nastavi i u daljem razvoju, osim posla i svakodnevice, opcepolitickih tema🤷 Stidim se prozboriti sa zenom dve rijeci. Nemao o cemu, vremenu mozda.🤷

Dobri odgovori, većina kao što sam i pretpostavljao, secam se da mi je jedan poznati gradski psiholog rekao, za muškarca je najgora stvar da bude stidljiv, mada meni kicno atidljive zene nisu zanimljive, unose mi nervizu i orenose na mene svoju stidljivost, ne znam, nekako sam ogledalo u odnosima sa ljudima. Isto tako, mi smeta pasivna energija, koju je neko pomenuo.

Dobri odgovori, većina kao što sam i pretpostavljao, secam se da mi je jedan poznati gradski psiholog rekao, za muškarca je najgora stvar da bude stidljiv, mada meni kicno atidljive zene nisu zanimljive, unose mi nervizu i orenose na mene svoju stidljivost, ne znam, nekako sam ogledalo u odnosima sa ljudima. Isto tako, mi smeta pasivna energija, koju je neko pomenuo.

Nije najgore samo sto stidljivi muskarci nisu svjesni sta je njihova stvarna snaga

Back