Stevie Ray Vaughan

ima li neko da voli onu stvar Life without you? Mene ona podsjeca na little wing podosta i obozavam je, imam onu live verziju gdje Stevie 3 minuta prica kako mu je drago sto je ziv i sto je sa publikom... Uglavnom ja tu stvar pustim da ide po 2 sata, cak mi nije ni smor da slusam taj govor iznova i iznova...

I da, ne znam jeste li culi za Joa Bonamassu, on je blues rock gitarista novije generacije (30 godina), kazu da bi mogao biti Stivijev nasljednik, sumljam u to, ali Joe stvarno dobro svira, tehnika mu podjeca veoma na Stivijevu, jedino sto nekad prebrzo za moj ukus zna da odsvira, mozda mu fali malo osjecaja... Ako vas ne mrzi nadjite i poslusajte Joe Bonamassa- Pain and sorrow, po meni jako, jako dobra stvar, pocinje malo u Nickelback fazonu al kasnije krece 8 minuta ludog blues soliranja...
Inace ima i jedan madjar Tommi-K mu je umjetnicko ime, svirao je na voxtoku 2007, ima na ga na youtube, skinuo je Stevia veoma dobro ga je skinuo i glas i svirku...

nemogu shvatit da o ovakvoj legendi tako malo napisano.,odnosno tako malo clanova koji se trude ovu temu zivnuti..,:dash::dash::dash:,

TO JE STEVIE RAY VAUGHAN .,pa nevjerojatno je da kada bi stavili temu pod naslovom "vatreni poljubac(nemam nista protiv njih,ali glazba je seljacka"=?)" bilo bi puno vise clanova nego ovdje za srv-a.,:dontunderstand:...zZ.alo.sno.------:thumbdown:

on nije uz rame hendrixu.,nemoj te to tako gledat.,on je poseban kao hendrix..,nekog trebate usporedivat sa njim a ne njega sa nekim..,on je osnova poput:page-a,hendrix-a,krigera,younga,gilmoura..itd.,njega tu svrstajte ne usporedujte ga snjima..,:worth::worth::worth:

ekvelik pozdrav svima fanovima SRV-a:bye:

gernach..ti bi radije svrsto u tu grupu nekog iz neznam..,skid rowa,april wine-a,i tako tih grupa..,
..ja se slazem sa svacijim misljenjem ,svako ima svoj stil nekog ko mu se svida.,
..:bob:

a da njegova glazba smara.,haha.,,mpa to je blues.,jao.,sta bi trebo odsolirat brzinom page-a.,e ljudi..,
.,,ali nema veze..,radije cu se raspravljat pa da ova tema zivi nego popustit i da se ugasi..,

zivjeli svi..,

Blues smara i stvarno ne pripada onoj grupi legendarnih ROCK gitarista. Oni nisu samo gitaristi nego i veliki kompozitori. Onoj grupi pripada i veliki Ritchie Blackmore koga si izostavio!

pa vidis 99% fraza tih tvojih rock gitarista je CIST BLUES...neki od njih su mnogo veci kompozitori nego gitaristi,kao npr. Page....Page i GIlmour su posebno slicni blues gitaristima,posebno GImour koji celu svoju svirku bazira na bluzu,pa cak i nacin sviranja.....s tim sto mene npr Page toliko smara jer za razliku od SRV-a koji nikada nece odsvirati jednu pesmu na isti nacin,jer je kreativniji 100 puta od Page-a koji vrti jednu frazu kroz ceo solo,dok sam sebe ne smori...
i ono najbitnije SRV- ne trebaju neki efekti da bi drzao paznju slusaocu,dosta mu je gitara i pojacalo, dok Page-u treba gudalo i sto nekih gluposti da bi drzao paznju (ok mozda sma malo prestrog prema Page0u,ali sta cu, samo dajem primer, vecina ovoga vazi i za ostale gitariste)

Poenta je da sam hteo da kazem da me njegova muzika smara. Nista ja ne kazem za njegovu tehniku ali on nema genijalne solaze kao ovi ostali gitaristi. Znam ja da Gilmour slusa B.B.Kinga i da su svi oni slusali bluzere ali mislim da su ih daleko prevazisli za razliku od SRV koji je ostao u 50-im godinama. Pogledaj samo zvuk gitare Gilmoura na pulsu. Po meni je to daleko od bluza.

Poenta je da sam hteo da kazem da me njegova muzika smara. Nista ja ne kazem za njegovu tehniku ali on nema genijalne solaze kao ovi ostali gitaristi. Znam ja da Gilmour slusa B.B.Kinga i da su svi oni slusali bluzere ali mislim da su ih daleko prevazisli za razliku od SRV koji je ostao u 50-im godinama. Pogledaj samo zvuk gitare Gilmoura na pulsu. Po meni je to daleko od bluza.

On nema genijalne solaze? Sta si tacno slusao od njega?
Sto se tice Gilmoura i pulse-a, blues se ne gleda po zvuku gitare,vec po tonovima i kako su odsvirani....mislim mogu ja da sviram blues pentatonic i na nekoj death metal distorziji,top ce i dalje biti blues...

Znam onu little wing. Pokusao sam da ga slusam ali mi ne odgovara. Gledao sam i neki koncert na apolu ali rekoh vec smara smara smara,ne slusadem i ne znam pesme.
Ajde okaci link neke njegove najbolje pesme pa da probam opet,mozda sad shvatim da mi njegov muzicki talenat odgovara. Desavalo mi se da pljujem neke grupe pa ih posle zavolim.

Znam onu little wing. Pokusao sam da ga slusam ali mi ne odgovara. Gledao sam i neki koncert na apolu ali rekoh vec smara smara smara,ne slusadem i ne znam pesme.
Ajde okaci link neke njegove najbolje pesme pa da probam opet,mozda sad shvatim da mi njegov muzicki talenat odgovara. Desavalo mi se da pljujem neke grupe pa ih posle zavolim.

e meni je spor net za linkove i to, tj dok ja nadjem prodje pola sata :D
ali npr potrazi Little Wing studio verziju, onda Lenny, Riviera Paradise, Rude Mood _to su ti neki veoma zanimljivi isntrumentali,bar meni,naravno neko to ne voli....
od ostalih naravno Texas Flood, Tin Pan Alley, Coludnt Stand the weather...eto pokusaj s tim..naravno uvek postoji mogucnost da ti prosto ta muzika ne odgovara :)

je .,sve je to tu..,nema se o cemu raspravljat..svako svoj ukus.,ja postujem svako misljenje..,ja sam PRVO roker ,pa onda bluzer..,tu nema price.,i spreman sam o svakoj grupi rec ponesto.,

je da imam 15 god..,da se nebi trebo petljat tolko.,ali .,***.,haha.,btw.,od frenda nabavio sve njegove koncerte.,uziwam u njemu.,stvarno je car.,ima dio u kojem tolko brzo prasi da se trese vise od angus younga.,***** mi sve..

huh...:worth:covek je jednostavno...genije:D

a ja samo taj unplugged i imam...moram se potruditi....ali neki dan sam na nekoj lokalnoj TV naFatala deo s nekog 'certa...ali ne saznah odakle..nije vazno...bar sam tih par minuta uzivala

A koji to genijalni gitarista ima bolje solaže?!
Nije samo B.B King blues. On je klasika.
Postoji mnogo raznih pravaca i različitih zvukova blues muzike.
Pokušaj da odlušaš neku njegovu stvar pre nego što odvališ nešto ovakvo...

On nema genijalne solaze? Sta si tacno slusao od njega?
Sto se tice Gilmoura i pulse-a, blues se ne gleda po zvuku gitare,vec po tonovima i kako su odsvirani....mislim mogu ja da sviram blues pentatonic i na nekoj death metal distorziji,top ce i dalje biti blues...
Upravo tako.

pa gleda se i po zvuku.A jel mozes da sviras death metal na akustari??? chuck norris moze!!!!!!!!!!!!
Porediš tehniku sviranja death metala i bluza?!
Prvo, najveće solo deonice ikada proizilaze iz bluza. U tom death metalu se ne razlikuju instrumenti, kamoli solaže na gitari.

Odslušaj ovo

Back