Stevie Ray Vaughan

Jel neko gledao koncert Rolling Stonesa kad su Hells Angelsi izboli onog crnca?
Mislim da su pored njih taj dan nastupali i Grateful Dead i Jefferson airplane.
Jel ima neko taj snimak ili link?

Imao sam ja snimak... na nekom disku... al' nema ga vise... dao sam nekom i vise mi nikada nije vratio... a posle sam trazio na net-u... i nisam uspeo da pronadjem snimak...
U stvari nasao sam ga na nekim torrentima al' je bio bas los kvalitet...

Ahhh... Ja sam stari blues-er... :D

Prva stvar koju sam cuo je je Cold Shot :D

Bilo je to davno...
Ironija li od zivota... oduvek sam hteo da budem rocker a samo sam slusao blues... :lol: :D

P.S. spot ruleZ :mrgreen:

ahahahahahaha... kako kraljevski spot :mrgreen:

elem... STV... obozhavam ga... little wing je perverzno koliko je dobro :D
Scuttle Buttin' mi se svidza :D

Gledao sam onaj koncert na Monterey Jazz Festu,kada je SRV prvi put nastupao,onako dosao s cigarom u ustima,nije ni trpnuo,ceo koncert je odsvirao bez greske,a ljudi su mu zvizdali,ne svi,ali neki jesu,ali na tom istom festivalu je bio i David Bowie koji ga je pozvao da mu svira na albumu....sto bi ljudi rekli "the rest is history" :)

Gledao sam onaj koncert na Monterey Jazz Festu,kada je SRV prvi put nastupao,onako dosao s cigarom u ustima,nije ni trpnuo,ceo koncert je odsvirao bez greske,a ljudi su mu zvizdali,ne svi,ali neki jesu,ali na tom istom festivalu je bio i David Bowie koji ga je pozvao da mu svira na albumu....sto bi ljudi rekli "the rest is history" :)

Upravo tako... Ne moze svako ko SRV... Inace, kakve je on imao solaze... to ni jedan blues gitarista nece moci da ponovi...

Upravo tako... Ne moze svako ko SRV... Inace, kakve je on imao solaze... to ni jedan blues gitarista nece moci da ponovi...
A fazon je koliko je on samo postovao sve te bluzere pre njega,a koliko je bio bolji od njih,imam snimak sa nekim Copelandom,kada sviraju zajedno,a taj Johny Copeland mu je bio jedan od uzora...a kad ih cujes i vidis zajedno,pre bi rekao da je Stevie Copelandu uzor:)

A fazon je koliko je on samo postovao sve te bluzere pre njega,a koliko je bio bolji od njih,imam snimak sa nekim Copelandom,kada sviraju zajedno,a taj CJohny Copeland mu je bio jedan od uzora...a kad ih cujes i vidis zajedno,pre bi rekao da je Stevie Copelandu uzor:)

Da... Ali... bez njih ne bi on imao svoju tehniku...
SRV je gitarista koji je imao da primeni znanje sa emocijama...
Zato je i zvucao dobro...

Pogotovu Riviera Paradise...

Znaci... svaki ton je savrsen... jednosavno... ne moze se bolje od onoga... :D

Da... Ali... bez njih ne bi on imao svoju tehniku...
SRV je gitarista koji je imao da primeni znanje sa emocijama...
Zato je i zvucao dobro...

Pogotovu Riviera Paradise...

Znaci... svaki ton je savrsen... jednosavno... ne moze se bolje od onoga... :D
E da RIVIERA PARADISE...svidja mi se isto koliko i Little Wing ali je vise cenim jer je njegova pesma....toliko sam bio fasciniran tom pesmom,da sam snimak sa nekog koncerta pustao sat vremena ,samo tu pesmu,terao sam i caleta da gleda,i dedu i sve:)na snimku svira Lenny gitaru,onaj stratocaster sa maple vratom,sto mu je zena poklonila....sad su u Fenderu napravili 185 kopija te gitare i cena je 13000 dolara .....moram da skinem tu pesmu,savrsena je...

Heheheh...
Inace, steta je sto ne mozemo da se skupimo i da napravimo neki acid jamming... :D

Uffff... bilo bi to... LUDOOOO! :mrgreen:

Sto volim jamming, vise nego bilo kakvo strebanje pesama na pamet....samo retko gde sada nadjes ljude za to...pa sta ja znam....ako nadjem neki bend gde ljudi vole da improvizuju...mozda i dodjemo do tvog mesta,pa cu te zvati na svirku...a ti da nam se pridruzis za neku pesmu:)ili ako neko od vas navrati u ZR,neka javi.....:)

E da RIVIERA PARADISE...svidja mi se isto koliko i Little Wing ali je vise cenim jer je njegova pesma....toliko sam bio fasciniran tom pesmom,da sam snimak sa nekog koncerta pustao sat vremena ,samo tu pesmu,terao sam i caleta da gleda,i dedu i sve:)na snimku svira Lenny gitaru,onaj stratocaster sa maple vratom,sto mu je zena poklonila....sad su u Fenderu napravili 185 kopija te gitare i cena je 13000 dolara .....moram da skinem tu pesmu,savrsena je...

E toooo....
Ja sam kada sam nabavio cd... ukljucio na loop tu pesmu dok mi nije pojela mozak...
I jos uvek mogu da je slusam... :mrgreen:

Cak sam i skidao solazu do svakog tona... jednostavno... perfect! :D

E toooo....
Ja sam kada sam nabavio cd... ukljucio na loop tu pesmu dok mi nije pojela mozak...
I jos uvek mogu da je slusam... :mrgreen:

Cak sam i skidao solazu do svakog tona... jednostavno... perfect! :D
Ja cu moati sutra da probam da skinem...a kakve ono akorde svira na pocetku??to mi malo nije jasno,cini mi se da nisu obicni majevi....svidja mi se ono kad svira sa oktavama,to sam provalio:)

Ja cu moati sutra da probam da skinem...a kakve ono akorde svira na pocetku??to mi malo nije jasno,cini mi se da nisu obicni majevi....svidja mi se ono kad svira sa oktavama,to sam provalio:)

Ja mislim da on u originalu, tj. studijskoj verziji koristi neki drugi stim... al' nisam 100% siguran...
U svakom slucaju na net-u ima dobar tab..

Enivej... moram da palim... pa ce se citamo sutra...
Ae pozdrav svima i uzdravlje! :mrgreen:

Ja mislim da on u originalu, tj. studijskoj verziji koristi neki drugi stim... al' nisam 100% siguran...
U svakom slucaju na net-u ima dobar tab..

Enivej... moram da palim... pa ce se citamo sutra...
Ae pozdrav svima i uzdravlje! :mrgreen:
Verovatno svira u Eb stimu,tako je na vecini pesama......slobo ja tabove koristim,ali probacu bar te akorde preko taba....ajde onda do sutra....:)

Jel neko gledao koncert Rolling Stonesa kad su Hells Angelsi izboli onog crnca?
Mislim da su pored njih taj dan nastupali i Grateful Dead i Jefferson airplane.
Jel ima neko taj snimak ili link?

Ja nemam snimak, ali sam bila tamo. Ja sam se pobunila jer su ga ubili zbog mene. To ljudi ne znaju, ali mene je taj crnac muvao, pa su ovi momci, znajuci da nisam White Trash priskocili u pomoc. Hvala im, ali ja sam im rekla samo da ga dobro ugaze, a eto, sada me vi prozivate zbog toga. 8)

Back