Steve Stevens - Flamenco gitarista

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
584
Randy Rhoads, gitarista Ozzy Osbourna koji je 1982-ge tragicno poginuo u avionskoj nesreci, prosle godine je posmrtno predstavljen u "RnR Hall of Fame". Randy Rhoads je odsvirao "Gravy Train", drugi najbolji gitarski rif svih vremena po cemu je i najvise ostao upamcen.
Steve Stivens, je obelezio ulazak Randija u kucu slavnih sa obradom "Gravy Train"pesme u flamenko izdanju. Steve Stevens je poznat kao gitarista Billy Idol-a, ali ono sto je manje poznato o njemu je da je Stiv odllican flamenko gitarista. "Gravy Train u flamenko obradi je krajnje neuobicajena ali po svemu originalna obrada neprevazidjene pesme koja je Rhodesu donela status legendarnog gitariste.
Steve Stevens je virtuoz na elektricnoj gitari i virtuoz na akusticnoj gitari sa plasticnim zicama.
NIje predaleko otisao od originalnog "Gravy Train" rifa, ali dovoljno da je predstavio ceo rif na plasticnim zicama u novom, neuobicajenom kontekstu.
Stivens je 2000-te izdao "Flamenco A Go Go", flamenko album insiprisan muzikom Paco de Lucie, ali u modernijem, rok zvuku. Pesme i dalje sadrze moderne elektricne instrumente u sklopu sa spanskom akusticnom, flamenko gitarom. Krajnje neuobicajeno ali veoma sveze i zanimljivo.

 

Top