Stetnost ucenja "ko tebe kamenom ti njega hlebom"

kvalitet88

Zainteresovan član
Poruka
162
Isticem: Stetnost ucenja "ko tebe kamenom ti njega hlebom" jer onda ce vam ostati manje hlebova da njima "gadjate" one koji vas gadjaju hlebom.
Dakle, pogodi vas neko kamenom, vi imate 10 hlebova, pogodite ga hlebom, ostalo ih 9
naidjete na nekoga ko vas gadja lebom, pa mozete da ga pogodite samo sa 9 jer ste jedan potrosili na kamenovaca
ili
naidjete na 10 ljudi zeljnih hleba, a ostalo vam 9 jer ste poslusali isusa da onoga ko vas je kamenom gadjate hlebom. Tako ih ne nahranite kako treba.
Slazemo li se?

Onda oces da kazes i da se u Bibliji ne misli bukvalno da je isus sa jednim hlebom i jednom ribom nahranio 500 ljudi?
Ili jos bolje: mislis da se prica kako je figurativno podigao Lazara iz groba (uskrsnuo ga iz mrtvih)?
Ima riba kojima je 500 ljudi bas prava mera.
A Lazara nije podigao iz groba ni bukvalno ni figurativno. Zapravo, ni onu kamencugu nije mogao da pomeri, vec je to uradila radoznala rulja na njegov zahtev.

To ucenje kao i svi ostali placljivi elementi hriscanstva samo su tehnike sirenja propagande necega sto je tada smatrano verskom sektom.
Nikada mi se nije svidjalo kod hriscanstvo to sto je sve greh i sto je glavni motiv vecno spasenje.:roll::deda:

Hriscanstvo je krajnje "placljiva" religija koja je valjda prolazila medju narodom koji je ziveo u krajnje losim zivotnim uslovima pruzajuci neku laznu nadu u zagrobni zivot, raj i vecno spasenje!

Наравно да је штетно. Лебац је далеко опасније хладно оружје, сем ако није одмах извађен из пећи, него ли камичак.

naprotiv, vruć lebac je jako opasan pogotovo ako ga posle kusanja zaliješ ladnim pivom...
nemoj da pokušavaš....

To ucenje kao i svi ostali placljivi elementi hriscanstva samo su tehnike sirenja propagande necega sto je tada smatrano verskom sektom.
Nikada mi se nije svidjalo kod hriscanstvo to sto je sve greh i sto je glavni motiv vecno spasenje.:roll::deda:

Hriscanstvo je krajnje "placljiva" religija koja je valjda prolazila medju narodom koji je ziveo u krajnje losim zivotnim uslovima pruzajuci neku laznu nadu u zagrobni zivot, raj i vecno spasenje!

Pa i ovi što obavljaju satanističke rituale, možda nisu plačljivi ali žive u lažnoj nadi da će ih sotona za savetnike staviti

čedo moje anemično i kržljavo....
ovde ima mnogo pametnijih komentara
a ti se uhvati baš za moj?
"Zlatno prvilo" takozvano koje su koristili neki naucnici, cedo moje glupo, bilo je: prvo obrati paznju na ono sto ti najvise smeta i sto mislis da je najbezznacajnije i najgluplje, pa tek onda na pametne stvari, da bi nesto mogao da dobro proucis. Zato se uvhatih za tvoj.

a ono - ne čini prejubu, ne kradi, ne laži... ne ubij...

jel i to preneseno, tj nije baš bukvalno?

poštuj čoveka svog i tome sl?

i gde ti je ona vrtela iz avatara?

pa nije ni kamen bukvalno, ali eto ako te neko pogodi kamenom tvoj sledeci cilj je da nabavish negde hleb i da ga valjda gadjas tim hlebom, e sad ne znam je l se racuna budjav

Back