sterilizacija

Trenutno imam 8 macaka i jednu kucu.U Nisu gde zivim cena je 6ooo za sterilizaciju kuce.Beskrajno ih volim i brinem o njima.Mala su mi primanja. Nikuda ne idem jer nemam gde s njima. Okolina me ne podrzava.
 
Zivotinje volim kao ziva bica i ne cuvam ih kao statusni simbol! Moje macke i kuca Lisa nemaju pedigre ali nisu manje vredni postovanja. A ja ne mogu cak u Krnjacu radi te sterilizacije i uzalud imam veliko srce jer je malo para!
 
Za Nis nista pametno ne mogu da ti kazem jer tamo ne znam ni veterinare ni cene sterilizacija, a problem velikog srca, ali nedovoljno para da tu velicinu podrzi - poznajem...:aha:. Neka se javi neko ko je iz Nis, a poznaje situaciju problema koji te interesuje. Eto, pominju ljudi Dona Milevu.

6+1 stvarno je poprilican problem. Ja ih imam manje, jos jedna maca mi je ostala za sterilizaciju, snalazim se oko njih kad treba negde da otputujem, ali mi se desava i da ne odem nigde, ako je stanje takvo da mi ne dozvoljava.

Da li si uspela da dobijes neku konkretniju informaciju za sterilizaciju u Nisu, ali koja ti i materijalno vise odgovara ?
 
Obrati se Drustvu za zastitu zivotinja u Nisu, povezi se tamo sa ljudima i vidi kako oni rade. Naravno da ne mozes da dodjes u Krnjacu, ali sigurno ima nesto i u Nisu.
Ako ti treba neka informacija tog tipa, javi, pa da pokusam da te povezem. Poslala sam ti pp.
 
Na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu u novembru je započela je akcija besplatne sterilizacije uličnih pasa i pasa mešanaca, po Ugovoru koji je Fakultet u oktobru potpisao s Gradom Beogradom. Ovo je prilika za sve staratelje da besplatno sterilišu pse na sigurnom mestu. Psi se pregledaju, vakcinišu protiv besnila i čipuju.

Prošle godine prostorije Hirurgije, klinike, odnosno stacionara u potpunosti su renovirane sredstvima Grada Beograda. Zalaganjem Gradonačelnika Đilasa, Dr Terzina i docenta dr Prokića s te katedre Fakultet VM dobio je nove prostorije u kojima je moguće raditi u normalnim uslovima i u kojima postoje dobri uslovi za oporavak životinja.

Mace nisu ušle u program besplatne sterilizacije, ali ih je uz plaćanje od 2500-5500 hiljada moguće sterilisati i ostaviti koliko je potrebno za oporavak na fakultetu.

Prva besplatna sterilizacija je bila 24. novembra. Psi nakon sterilizacije ostaju po dogovoru u fakultetskom azilu, nece ih izbaciti posle 1 ili 3 dana kako je bilo pisanja na jednom forumu. Sve moze da se dogovori i besplatno je.
Sterilizacije radi više veterinara sa fakulteta, ali ukoliko neko želi baš Dr Magaša nije problem samo treba da naglasi.

Za informacije u vezi besplatne sterilizacija na Veterinarskom fakultetu ili zakazivanja sterilizacije javite se Maji na 2684 184 (nije Maja iz Rakovice nego druga). Rade od 9.00-16.00.
 
Evo deo onog sto je pisalo u stampi:

– Posao će biti poveren dvema katedrama ovog fakulteta: Katedri za porodiljstvo, sa profesorom Vojislavom Pavlovićem na čelu, i Katedri za hirurgiju, kojom rukovodi Branislav Prokić. Planirano je da se oko osamsto pasa lutalica kastrira ili steriliše, mikročipuje i vakciniše, a ukoliko su neke životinje bolesne, najpre će se lečiti. Ugovor je deo Strategije za reševanje problema pasa lutalica na teritoriji grada – kazao je Terzin.
..........................................................................................................
Ugovor sa Fakultetom veterinarske medicine realizovaće se sukcesivno do februara, odnosno marta naredne godine. Ukupna sredstva izdvojena iz gradskog budžeta za tu namenu iznose oko 8,7 miliona dinara.
 
Tek je pocelo, ali sudeci po imenima veterinara koji ce raditi, bice ok. Dr Magas leci mog psa, za njega imam samo dobro da kazem, tako da. Jedino je post op kratak, ali ako je onako kako je napisala anasara da se moze dogovoriti i ostati duze onda treba da bude sve ok. Uostalom, treba zvati taj broj i videti sta ce da kazu.
 
Dobro mi ovo zvuči, u prof. Voju bih imala poverenja a o Magaševoj stručnosti nema apsolutno ništa loše da se kaže. Za ove sa hirurgije nisam čula, ali isto tako nisam nikad čula da je neko njima nezadovoljan.
 

Back
Top