Quantcast

Step out of line, ladies.

Poruka
21.098
Jer muškarac u životu jedne žene bi trebalo da bude dobrodošao pa u tom kontekstu ne bi trebalo da bude teško da se za muškog partnera otvori srce, rašire ruke a jednom do dva puta dnevno i noge ko što kaže crni brada :lol:
šalim se za ovo zadnje, znaš :zag:
Meni je ova rasprava besmislena. Ja danas u MŽ odnosima ne vidim nikakve pravne obaveze za žene, jedini problem je ekonomski status koji danas ne zavisi od muškarca nego od same žene.A žena koje sebe prodaju kao robu a zdrave su psihički i fizički mi nije žao kao ni muškaraca.Ženu vidim kao partnera, podršku i lepšu stranu života.Kome sex teško pada, ne treba i ne mora da ga ima, ni to nije obaveza.
 
Poruka
21.098
Eto objašnjenja zašto muškarac žene oslobođene seksualnosti (bez obzira bile one promiskuitetne ili ne, seksualna oslobođenost znači pravo na izbor) zove drocama - jer gaji mentalitet oskudice.
Oskudica droca? Bez veze objašnjenje ko zna čega. Ko traži taj i nađe.Meni nije jasno za šta je to Šer uzor? Da li poslovni uspeh ili seksualno satiranje muškaraca?
 

gost 391595

Buduća legenda
Poruka
35.183
jasna mi je tvoja poenta.
muškarac isprva i jeste naš izbor da bi u kasnijem toku postao i velika obaveza. veća od bilo koje druge obaveze koju nam je život nametnuo. i teža, zato što su nas pogrešno učili pre svega.
kako se svaka ponaosob sa tim nosi ne znam, da li će otići ako ustanovi da joj smeta nešto u tom odnosu ili će ostati i držati vezu u anesteziji iz svih onih trivijalnih razloga (da čaršija ne prenosi glasine, da materijalni status bude neokrnjen, da deca imaju oba roditelja...) individualna je odluka svake žene ponaosob. ako su uporne neke se naviknu na hibernaciju posle određenog broja godina i ne vide ništa loše u tom statusu, možda i vide ali nemaju energiju za pokretanje. to je situacija slična onoj kada nekog truješ malim količinama otrova dok ga ne učiniš imunim na otrov generalno.
mene je za čaršiju bolelo dupence ko za lanjski sneg, deci sam našla novog tatu, a materijalni status nikada nisam shvatala toliko ozbiljno da zbog njega gutam nepravilnosti u tretmanu
i uvek nekako više volim da pozovem iskustvo i logiku u donošenju životnih odluka nego da se osvrćem na tuđe primere ili pravila.
moja poenta bi bila u tom smislu da
ako muškarca hoćeš da nadmašiš u svemu kao superiornija ženka
ne sme da te dotakne ako u tvom pravcu pošalje uvredljivu karakteristiku.
poenta je izostanak osvrta na njegovo skretanje pažnje na sebe po svaku cenu.

Što se tiče Šer jedan detalj iz njene biografije mnogo govori o formiranim stavovima u vezi porodice, nju na početku života povredjuje muškarac koji je jedini trebalo da joj pruža podršku pa je logično da je odnos koji je izgradila prema svim ostalim muškarcima potekao baš iz izostanka odnosa sa biološkim ocem.
Preživela je detinjstvo bez njega i izgradila čvrsto uverenje da muškarac nije neophodan kao oslonac. Tu matricu je rabila ceo život.
Eto. I sigurna sam da je Šer bar jednom oprala gaće Ričiju Sambori kao i u to da stav o neophodnosti muškarca u životu jedne žene nije uspeo da joj umanji raspad mentalnog sklopa kada je na red došao raspad njihove ljubavi
Jer muškarac u životu jedne žene bi trebalo da bude dobrodošao pa u tom kontekstu ne bi trebalo da bude teško da se za muškog partnera otvori srce, rašire ruke a jednom do dva puta dnevno i noge ko što kaže crni brada :lol:
šalim se za ovo zadnje, znaš :zag:


Ništa ne provlačim kroz filter ličnog iskustva, pa tako ni Šerinu izjavu, u njoj vidim samo opšti sentiment koji svaka žena ima pravo da neguje. Na opštu razjarenost muškaraca, očigledno. Što stvar čini dodatno zabavnijom, i zato ja skočim da podržim Šer, iako za sebe zadržavam pravo da o tome privatno mislim bilo šta, pa čak i skroz suprotno.

To su stvari koje prevazilaze ličnu psihologiju (odnos sa mamom, tatom, prvom velikom ljubavi) i spadaju u domen kulture, tako ih treba analizirati. Tako da kroz celu istoriju, i za vreme Kleopatre a još masovnije za vreme Šer, žena koja ima pristup ekonomskoj moći može lakše da opt-outuje iz braka. Nije Šer jedina, niti je ona neka posebna feministička emancipatorska sila, samo izražava sentiment koji svaka žena pod određenim uslovima može da neguje.

Oskudica droca? Bez veze objašnjenje ko zna čega.

Vi ste, gospodine, beznadežni za ikakvo kompleksnije razumevanje ičega.
 

tuc muc

Poznat
Poruka
9.009
Inače..
malopre ja u prodavnici, na radiju emisija, i voditeljka kaže: danas sam naišla na sliku Šer i njene majke, kako je ono moguće (njena majka ima 92 godine)

Tako da...

Eurus i sinhronicitet: 1

tuc muc+crna brada+aусерname: 0
:lol: :lol: :lol: Da se razumemo, mogu ja da se našalim na račun Šerojkinih osvajanja, ali nisam antiprotivan tome, ukoliko je neko u mogućnosti i želi, pa ejvala mu, što kaže i Jovandeka Babić. :)))))))
Zapravo uzimajući u obzir period u kome je ona bila seksualno aktivna ni ne čude me njeni rezultati. Nisam njima, tačnije njom impresioniran. :lol:
Našao sam bolji primer, istorijski primer sličnog ponašanja, samo nije baš pogodan za šaljiv nastup na temi. Nekad kasnije ću to izneti.
Mada u načelu se slažem sa stavom da su ti promiskuitetni poduhvati stvar ličnog izbora pojedinca u datim okolnostima, i mislim da to nema veze sa političkim opredeljenjima, kao što i rekoh. :D
 

gost 391595

Buduća legenda
Poruka
35.183
Mada u načelu se slažem sa stavom da su ti promiskuitetni poduhvati stvar ličnog izbora pojedinca u datim okolnostima, i mislim da to nema veze sa političkim opredeljenjima, kao što i rekoh. :D
Pa i nije tačno. Pokret za oslabađanje žena je doneo i seksualnu revoluciju, tj oslobodio i seksualnost.

Oslobođena je stvarna seksualnost, koja je do tada bila potisikivana, a bila je potiskivana jer se prvo morala prevladati materijalna oskudica, tj obezbediti materijalno blagostanje za rezultate te seksualnosti, tj decu, i nije bilo kontracepcije da se spreče rezultati te seksualnosti, tj deca.

Ukini to dvoje (materijalnu oskudicu i nepostojanje kontracepcije) i dobiješ stvarnu ljudsku seksualnost, kakva je uvek bila.

Vidiš da kulture koje nemaju problem materijalne oskudice ne neguju represiju seksualnosti kao moralnu vrednost, naprotiv.

Tako da je verovatnije da će osoba feminističkih svetonazora biti i seksualno oslobođenija, mada i ne mora, svako prema svom libidu, senzibilitetu, i izboru.

Važno je da moral nema ništa sa tim, niti je imao, imala je isključivo činjenica materijalne oskudice koja je se krila iza ideje morala.
 

Disko Kauč

Elita
Poruka
22.290
Ali kako si ta dva povezala, jbt? Misliš labilna je jer ne može da ostane kraj jednog muškarca?
Ofy, ti si jedinstvena takva kakva jesi. Ne treba da tražiš nekog kog ćeš da slediš. Odgovore traži u sebi. Sama svojim iskustvom gradiš sistem vrednosti. Nemaš šta kome da objašnjavaš. Samo ako želiš. Šer je s muškarcima možda bila loša, ali možda je bila dobra sa kućnim ljubimcima.
 

PerfectOne

Vitača Milut
Poruka
26.624
Ništa ne provlačim kroz filter ličnog iskustva, pa tako ni Šerinu izjavu, u njoj vidim samo opšti sentiment koji svaka žena ima pravo da neguje. Na opštu razjarenost muškaraca, očigledno. Što stvar čini dodatno zabavnijom, i zato ja skočim da podržim Šer, iako za sebe zadržavam pravo da o tome privatno mislim bilo šta, pa čak i skroz suprotno.

To su stvari koje prevazilaze ličnu psihologiju (odnos sa mamom, tatom, prvom velikom ljubavi) i spadaju u domen kulture, tako ih treba analizirati. Tako da kroz celu istoriju, i za vreme Kleopatre a još masovnije za vreme Šer, žena koja ima pristup ekonomskoj moći može lakše da opt-outuje iz braka. Nije Šer jedina, niti je ona neka posebna feministička emancipatorska sila, samo izražava sentiment koji svaka žena pod određenim uslovima može da neguje.Vi ste, gospodine, beznadežni za ikakvo kompleksnije razumevanje ičega.
šta je to opšti sentiment koji svaka žena ima pravo da neguje?
seksualna sloboda bi morala da dolazi kroz lično iskustvo šta bi drugo moglo da te oslobađa osim onog što si probala i svesno želiš ili ne želiš a pritom znaš i zašto
s druge strane tvoja lična sloboda ona koju si stekla za sebe trebalo bi da bude nedodirljiva za mušku razjarenost jer je ta sloboda veoma važna i nju niko ne može da dosegne naročito ne uvredom i suprotstavljenim stavom..
tu stvar može da čini zabavnom kada bi tvoji privatni stavovi izašli na videlo jer bi u tom slučaju naš razgovor bio potpuno ravnopravan.
ovako ja iznosim iskreno svoje stavove i pritom sam dovoljno neoprezna da ne podržim žensku razularenost iako ću dobiti osudu moderne okoline, a ti je podržavaš samo da bi isprovocirala negativnu reakciju kod suprotnog pola tražeći šta ima iza praga tolerancije?
i to je hrabro ali nije moj stil.

i da svakako se izvinjavam što sam napravila kratki psihološki profil Šer ali tako je očigledno nisam mogla da izdržim.
nju poštujem kao pevačicu ali daleko je od nekog ženskog uzora na koji bih volela da se ugledam.

prema tome lejdis iskoračite ispred crte a publika vas može a i ne mora bezrezevno podržati
jer ako ste već hrabre da idete ispred crte onda budite hrabre i da progutate tuđa mišljenja, možda poneku osudu, različite stavove i u konačnom različito shvatanje moralnosti
 

gost 391595

Buduća legenda
Poruka
35.183
šta je to opšti sentiment koji svaka žena ima pravo da neguje?
Da, ako (materijalni) uslovi dozvoljavaju, žena može da odabere da ne organizuje život oko muškarca.

Ali kad se to kaže, vrište ovde: nasilje!

Izgleda da se muški život toliko vrti oko ženske validacije, da stvarno misle da je nasilje (pošto osim tog ženskog izbora, ne vidim nikakvo pljuvanje po muškarcima koje brada pominje).

Ostatak... tvoj izbor ako želiš da analiziraš iz lične perspektive, ali lična ravan nikad nije polazište ozbiljne analize. Mora da se analizira širi društveni kontekst, da bi se videlo da li je nešto društveni trend, i sa čim ima veze. Seksualno oslabađanje ima veze sa kontracepcijom prvenstveno (koju je opet omogućio društveni i materijalni progres) - da je nema, tvoj lični izbor bi bio u domenu mašte, jer bi se svako sprovođenje te slobode završavalo osamnaestogodišnjom obavezomu vidu deteta, i tako više puta u životu (a neretko i uzastopno), bez mogućnosti da to kontrolišeš.
Kontracepcija je oslobodila ljudsku seksualnost. On nikad nije bila stvarno čedna, stvarno "moralna", tako nešto ne postoji u prirodi, bila je sputana činjenicom materijalne oskudice i nepostojanja kontracepcije.

Ipak ima nešto šire od lične perspektive što obezbeđuje temelj za seksualnu slobodu. Šta će individua raditi sa tim, na njoj je. Bezvezno je zalaziti u taj izbor, bio on čednost ili promiskuitet, kad već nijedno nemaju ni najmanje veze sa moralom, osim za fragilni muški ego.
 

Disko Kauč

Elita
Poruka
22.290
Ofy jeste moralna.Ona godinama ovde zastupa iste stavove a ne kao žene sa LjiS-a, s jedne strane bi da satiru muškarce kao Šer a s druge da pljuju po njima. Jeftini licemeri.:lol:
Meni se čini kao da umišljate, niko ne pljuje po muškarcima. Čuj žene sa ljisa, a koji su to lead modeli na ljisu?

Mišljenje gradiš s godinama i s iskustvom, a ne da sediš i da misliš i toliko. Čo ve če. Mišljenje gradiš i kroz obrazovanje i RAZUMEVANJE. Nije poenta osuditi nekog (nešto) nego razumeti...

Meni je iskreno degutantno ulaziti u bilo čiji seksualni život, jer to je nečije intimno i lično. Osnovno ljudsko pravo. A ono što mi je najmrskije jeste što vi tu Šer gledate kroz muškarce sa kojima je bila, to je kao ona. Pa nije. Ali ja stvarno ne mogu da pričam više o njoj.
 

Disko Kauč

Elita
Poruka
22.290
Ako možemo s osmejkom da pratimo rad nekog zavodnika, nekog Don Žuana, pa možemo i da se posmejemo sa Šer i muškarčićima dezertima.

Ipak...

MI NISMO ŠER. MI SMO PRAVOSLAVNE SRPSKE ŽENE SA MARAMAMA NA GLAVI. HODAMO POGNUTE GLAVE. NEVINO SE ZARUMENIMO KAD NEKI SELJAK PUSTI NEKU UBER SELJAČKU FORU. MORALNE SMO! NISMO KAO ŠER.
 

PerfectOne

Vitača Milut
Poruka
26.624
Da, ako (materijalni) uslovi dozvoljavaju, žena može da odabere da ne organizuje život oko muškarca.

Ali kad se to kaže, vrište ovde: nasilje!

Izgleda da se muški život toliko vrti oko ženske validacije, da stvarno misle da je nasilje (pošto osim tog ženskog izbora, ne vidim nikakvo pljuvanje po muškarcima koje brada pominje).

Ostatak... tvoj izbor ako želiš da analiziraš iz lične perspektive, ali lična ravan nikad nije polazište ozbiljne analize. Mora da se analizira širi društveni kontekst, da bi se videlo da li je nešto društveni trend, i sa čim ima veze. Seksualno oslabađanje ima veze sa kontracepcijom prvenstveno (koju je opet omogućio društveni i materijalni progres) - da je nema, tvoj lični izbor bi bio u domenu mašte, jer bi se svako sprovođenje te slobode završavalo osamnaestogodišnjom obavezomu vidu deteta, i tako više puta u životu (a neretko i uzastopno), bez mogućnosti da to kontrolišeš.
Kontracepcija je oslobodila ljudsku seksualnost. On nikad nije bila stvarno čedna, stvarno "moralna", tako nešto ne postoji u prirodi, bila je sputana činjenicom materijalne oskudice i nepostojanja kontracepcije.

Ipak ima nešto šire od lične perspektive što obezbeđuje temelj za seksualnu slobodu. Šta će individua raditi sa tim, na njoj je. Bezvezno je zalaziti u taj izbor, bio on čednost ili promiskuitet, kad već nijedno nemaju ni najmanje veze sa moralom, osim za fragilni muški ego.
ma zašto ti je toliko važno to prozivanje ako je ovde na forumu samo provokacija pokretač neke diskusije? na žalost na provokacijama se uglavnom i završi jer nema mnogo sagovornika voljnih da se udube.

Ovo su raličita polazišta i meni je ok da ja branim svoje pa te pitam da li žena bira da ne organizuje svoj život oko muškarca iz ličnih razloga ili analizom šireg društvenog konteksta? ako joj širi kontekst daje do znanja da se svaki četvrti brak razvede i da su šanse da ostane u braku, eto pa 1:4, da li misliš da će bilo koja žena odbiti da se uda zbog statističke mogućnosti da ta veza propadne ili će zanemariti tu činjenicu jer je zadovoljna svojom vezom zaljubljena je u svog partnera i pošto poto želi da sa njim ima dete?
ili sam možda ja zalutala na temi koja promoviše žensku kosmičku superiornost do tačke kada postaje isključiva za sve druge oblike i načine života osim ovog neobaveznog dela programa - muškarac za jednokratnu upotrebu?
Da li je imati materijalnu sigurnost sa kojom u paketu ide stroga kontrola rađanja cilj kome bi svaka žena trebalo da stremi jer u suprotnom može biti proglašena umno zaostalom
kontekst je važan za orijentaciju u vremenu i prostoru ali je za donošenje ličnih odluka jedino važan taj emotivno racionalni sklop on je naš kompas za život.
 
Poslednja izmena:

PerfectOne

Vitača Milut
Poruka
26.624
Meni se čini kao da umišljate, niko ne pljuje po muškarcima. Čuj žene sa ljisa, a koji su to lead modeli na ljisu?

Mišljenje gradiš s godinama i s iskustvom, a ne da sediš i da misliš i toliko. Čo ve če. Mišljenje gradiš i kroz obrazovanje i RAZUMEVANJE. Nije poenta osuditi nekog (nešto) nego razumeti...

Meni je iskreno degutantno ulaziti u bilo čiji seksualni život, jer to je nečije intimno i lično. Osnovno ljudsko pravo. A ono što mi je najmrskije jeste što vi tu Šer gledate kroz muškarce sa kojima je bila, to je kao ona. Pa nije. Ali ja stvarno ne mogu da pričam više o njoj.
Ako možemo s osmejkom da pratimo rad nekog zavodnika, nekog Don Žuana, pa možemo i da se posmejemo sa Šer i muškarčićima dezertima.

Ipak...

MI NISMO ŠER. MI SMO PRAVOSLAVNE SRPSKE ŽENE SA MARAMAMA NA GLAVI. HODAMO POGNUTE GLAVE. NEVINO SE ZARUMENIMO KAD NEKI SELJAK PUSTI NEKU UBER SELJAČKU FORU. MORALNE SMO! NISMO KAO ŠER.
ta kako bi pljuvale po dezertu?
dezert se posle ručka proguta u jednom zalogajčiću i
tandara mandara broć
svari se i iskaki.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.