Stefanović: Zaposlićemo još 140 članova porodica poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
34.750
Još 140 članova porodica poginulih i ranjenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova biće primljeno u radni odnos u MUP tokom narednih meseci, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Nismo zaboravili žrtvu naših pripadnika i o njihovim porodicama ima ko da brine. Nastavljamo i sa prijemom novih policajaca i vatrogasaca-spasilaca u naše redove", napisao je Stefanović na svom fejsbuk profilu.

fejs_stefanovic.jpg

Podsetimo, Stefanović je krajem februara uručio rešenja o prijemu u radni odnos za 128 članova porodica poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a. On je tada naglasio da Ministarstvo ovim simboličnim gestom želi da im se zahvali i oduži za žrtvu koju su njihovi najmiliji podneli.

"Čini mi se da je ovo jedan od najznačajnijih događaja i jedna od najvažnijih stvari koju jedan ministar može da uradi. Sa nama su ovde i deca, supruge i drugi srodnici ljudi koji su za ovu zemlju dali najviše, svoj život. Srbija tu žrtvu mora da poštuje i mora da pamti. Nikada ne smemo da zaboravimo koliko su nas ti ljudi zadužili i moramo brinuti o njihovim porodicama koje su ostavili iza sebe", rekao je tada Stefanović.

Autor: Novosti
Izvor: Radio 021

------------------------------

Da mi je samo znati ciji ce jos mamin sin da bude zaposlen :think:

Poslednja izmena:
Još 140 članova porodica poginulih i ranjenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova biće primljeno u radni odnos u MUP tokom narednih meseci, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Nismo zaboravili žrtvu naših pripadnika i o njihovim porodicama ima ko da brine. Nastavljamo i sa prijemom novih policajaca i vatrogasaca-spasilaca u naše redove", napisao je Stefanović na svom fejsbuk profilu.

fejs_stefanovic.jpg

Podsetimo, Stefanović je krajem februara uručio rešenja o prijemu u radni odnos za 128 članova porodica poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a. On je tada naglasio da Ministarstvo ovim simboličnim gestom želi da im se zahvali i oduži za žrtvu koju su njihovi najmiliji podneli.

"Čini mi se da je ovo jedan od najznačajnijih događaja i jedna od najvažnijih stvari koju jedan ministar može da uradi. Sa nama su ovde i deca, supruge i drugi srodnici ljudi koji su za ovu zemlju dali najviše, svoj život. Srbija tu žrtvu mora da poštuje i mora da pamti. Nikada ne smemo da zaboravimo koliko su nas ti ljudi zadužili i moramo brinuti o njihovim porodicama koje su ostavili iza sebe", rekao je tada Stefanović.

Autor: Novosti
Izvor: Radio 021

------------------------------

Da mi je samo znati ciji ce jos mamin sin da bude zaposlen :think:

Nemoj bre da se zahebavaš! :D
1) Svi smo mi mamini sinovi
2) Insinuiraš da su neki dobijali LAŽNE potvrde o pogibiji i ranjavanju?

Pa ako mu je cale poginuo tokom rada ; sta sad znaci klinac vec treba da ocekuje posao bez ikakve muke ?
Ako mu je ćale poginuo, to znači da u startu ima hendikep faktor jer keva postaje 'samohrani' faktor u odnosu na one kojima rade i ćale i keva!
Pretpostavljam da se ipak ne radi o 'poslu bez muke' jer zaposleni imaju potrebne kvalifikacije za taj posao? Naime, radi se o 'prednosti' pri zapošljavanju?

Ako mu je ćale poginuo, to znači da u startu ima hendikep faktor jer keva postaje 'samohrani' faktor u odnosu na one kojima rade i ćale i keva!
Pretpostavljam da se ipak ne radi o 'poslu bez muke' jer zaposleni imaju potrebne kvalifikacije za taj posao? Naime, radi se o 'prednosti' pri zapošljavanju?
Ako je dete kvalifikovano i "odradilo ono sto treba da se odradi" tj. da ide u skolu i da zna sta radi, onda ok

Ja ovde pricam o deci koja ocekuju da im drzava da i najmanju paru a da oni ni prstom ne mrdnu

U Kanadi, konkretno, barem iz onoga sto ja znam, nije

Ovde dobijes odredjeni novac kao obestecenje i pomoc pri skolovanju ali nece ti oni dati sve "na tacni" nego moras malo i da se pomucis kako bi dosao do posla bez obzira na situaciju.
A šta ti znači ovo: "moras malo i da se pomucis kako bi dosao do posla bez obzira na situaciju"?

Slaba uteha i naknada ako recimo samohrana majka mora SAMA da finansira 16 godina školovanja svoje dece!
Utehe nema i ovako i onako jer je cale podlegao ; razumes ?

Ali ovako barem klincu dajes motiva da se bori a ne da seta po parkovima i drka qrcu a zna da ce mu drzava dati posao i da ce kinta da mu pada i ovako i onako.

Halloo! Pa naravno da se to podrazumeva! Pa neće Air Srbija zaposliti za pilota dete poginulog pripadnika MUP-a ako nema kvalifikacije za to! Radi se o prioritetima!
Da li ti stvarno verujes da su svi ti tatini sinovi prosli kvalifikacije i skolovanje da bi postao clan policije, bez obzira na prioritete ?

Utehe nema i ovako i onako jer je cale podlegao ; razumes ?

Ali ovako barem klincu dajes motiva da se bori a ne da seta po parkovima i drka qrcu a zna da ce mu drzava dati posao i da ce kinta da mu pada i ovako i onako.
Ne preteruj, rekao bi Minimax! Koliko je klinaca znalo da će se ovo dogoditi pa su se počeli izležavati i čekati državu?

Ne preteruj, rekao bi Minimax! Koliko je klinaca znalo da će se ovo dogoditi pa su se počeli izležavati i čekati državu?
E upravo ti o tome i pricam !!

Ti isti klinci su cekali godinama umesto da su nesto radili sa svojim zivotom.

Razumem, cale poginuo ; sve to stoji ... ali isto tako ne mozes ti da ocekujes da ti drzava daje sve a da ti ne mrdnes ni palcem a kamoli ostalim prstima.

Isto tako, sta cemo za one koji nisu imali taj nesrecan slucaj da im neko pogine ?

Cekanje do Bog zna kad da bi dobili posao ?

Da li ti stvarno verujes da su svi ti tatini sinovi prosli kvalifikacije i skolovanje da bi postao clan policije, bez obzira na prioritete ?
Ti sada aludiraš da će se na određena mesta zapošljavati i deca poginulih iako nemaju potrebne kvalifikacije koje su DEFINISANE pravilnikom za to radno mesto!? To je već stvar sudova!

Ti sada aludiraš da će se na određena mesta zapošljavati i deca poginulih iako nemaju potrebne kvalifikacije koje su DEFINISANE pravilnikom za to radno mesto!? To je već stvar sudova!
E ta "stvar sudova" je i dovela Srbiju do mesta gde je sada a to je propast jer su tatini i mamini sinovi i cerke se zaposljavali na veoma vaznim funkcijama bez ikakvih kvalifikacija pa ne zna ni olovku da drzi da se potpise a kamoli da odradi posao kako treba.

E upravo ti o tome i pricam !!

Ti isti klinci su cekali godinama umesto da su nesto radili sa svojim zivotom.

Razumem, cale poginuo ; sve to stoji ... ali isto tako ne mozes ti da ocekujes da ti drzava daje sve a da ti ne mrdnes ni palcem a kamoli ostalim prstima.

Isto tako, sta cemo za one koji nisu imali taj nesrecan slucaj da im neko pogine ?

Cekanje do Bog zna kad da bi dobili posao ?
I ja pričam o tome! Ti 'tvrdiš' da su se mnoga deca poginulih ispisala iz škola, izvalila u fotelje i čekala pomoć države?
A problem ostalih kojima ćale nije poginuo je vezano uz opšte stanje u državi!

Back