Stefanović (DS): S radošću čekam dan kada ćemo politički razbucati režim

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Stefanović (DS): S radošću čekam dan kada ćemo politički razbucati režim

Tanjug | 30. 12. 2014. - 11:46h | Foto: O. Bunić | Komentara: 0
Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da opravdan gnev građana zbog loše ekonomske situacije neće biti adekvatno artikulisan ukoliko ta partija ne bude imala šokantan program i ne okupi one koji su zaista u opoziciji.Borislav Stefanović
- Puno toga zavisi od nas samih i koliko ćemo odgovoriti testu vremena i koliko će prava opozicija biti u stanju da se okupi - rekao je Stefanović Tanjugu.

Građani će naterati opoziciju da se okupi

On je naveo da će to okupljanje biti jedan od zadataka u sledećoj godini, međutim, smatra da ne treba ni žuriti jer će vreme kao najbolji sudija pokazati ko je u okviru tog demokratskog fronta protiv aktuelne vlasti, ko je spreman na okupljanje zasnovano na programu, zajedničkim vrednostima, a da razlike stavi u politički špajz.

- Sujeta je tu najmanji problem (:zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav:), zato što će građani da nas nateraju - istakao je on i objasnio da će upravo građani, takođe, nepogrešivo izabrati i one koji su nova nada i koji imaju snagu da pokrenu taj talas.

Stefanović veruje da građani neće dozvoliti da inicijatori svega toga budu ljudi koji su politički rekli šta imaju u prošlosti, koji nisu prošli test vremena i građanske ocene.

Čudna Tadićeva pozicija

- I u tom smislu sam ja optimista, samo što treba izdržati ove pritiske režima, ovo nasilje koje se sprovodi na izborima. Svaki pojedinačni izbori pokazuju da ovaj režim guši slobodu - rekao je on.

Stefanović je kazao da i da ne bi trebalo izlagati DS nepotrebnom riziku da izgubi i ovako narušen kredibilitet time što bi pravila dogovore sa onima koji su rekli svoje i koji su zalupili snažno vrata demokratskoj stranci.

- Recimo, gospodin Tadić. Njegova pozicija je vrlo čudna i osetljiva, on sam kaže, videćemo da li smo vlast ili opozicija…dok oni ne vide, zaista ne bih u političkom smislu izlagao DS nekom nepotrebnom riziku - rekao je Stefanović.

Obećanja SNS su šuplja kanta koja sve više zveči

Ipak, uveren je da u SDS ima "destilovanih opozicionara koji fenomenalno nastupaju u Skupštini" sa kojima, kako navodi, može politički da se razbuca režim i dodaje da s radošću jedva čeka taj dan.

Stefanović je ocenio da je visok rejting SNS posledica nade i predizbornih obećanja, da mnogi žive isključivo od nade da će naći posao, a da DS vrlo efektno dokazuje da je to praznina, “politička šuplja kanta koja sve više zveči”.

- Vučić im je dao iluziju pravde time što su uhapsili 76 članova DS i podigli samo jednu optužnicu - rekao je Stefanović.


Smatra i da sadašnja vlast ne razume da su se stvari promenile i da ono što se sprovodilo 90-tih više nije primenjivo u moderno vreme.

- SNS nije nova laburistička partija Velike Britanije niti je Vučić Toni Bler, znam da bi on možda voleo da je Margaret Tačer, ali daleko je to od toga zato što svet nije isti. Naš dug je dostigao 22 milijarde evra, Vučićeva vlada se zadužuje 88,9 evra u sekundi i to građani treba da znaju - rekao je on.

Stefanović je naveo i da DS mora da imenuje one koji su praviili greške ističući da većina njih više nije u toj partiji, međutim, postavio je u tom smislu i pitanje kredibiliteta Vučića i Nikolića.

- Mi treba da objašnjavamo greške onih koji odavno više nisu u DS, a Nikolić i Vučić su se rodili jutros, obasjani svetlošću imali su prosvetljenje i pronašli evropski put, i Vebera, i Singapur, i sad nemaju veze ni sa najvećom svetskom inflacijom, ni sa gorivom u bocama, ni sa ratom na Kosovu, ni sa sankcijama, ni sa ljubavlju prema haškim optuženicima, ni sa nasiljem prema političkim protivnicima i manjinama, sad niko nema veze, to je sve Šešelj - prokomentarisao je Stefanović.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/5...cekam-dan-kada-cemo-politicki-razbucati-rezimСудећи по резултатима свих избора који су одржани у Србији у претходне две године, Стедановићево "чекање" се може најбоље описати оном народном

"ЈЕДАН ЧЕКАО ПА СЕ УСР'О"


СНС свакако треба склањати али, на жалост нема КО то да изведе. Разни стефановићи, чеде, живковићи, тадићи, радуловићи, пајтићи, чанци, шешељи, драшковићи, палме, дачићи, вулини......... Све је то потрошена роба...ликови којих смо се нагледали у српској политици и чији су резултати у најмању руку поражавајући.
Имали су шансу али су само показали какви су лопови и дунстери. Сумњам да би им ико иоле нормалан дао још једну шансу.
Србији су потребни неки нови, неукаљани људи..
 
Poslednja izmena:
У оријентацији ка ЕУ? Односу према КиМ? Приватизацији? Односу према новом Уставу? Слободи медија? У чему?
У свему што си набројао је била боља од НАКАРАДНОГ Вучићевог режима.
 
Јел? А рејтинг?
Ма шта има везе "рејтинг". и Хитлер је добио на изборима и имао пуне стадионе до краја рата, већина тзв. грађанске Србије је пљескала говорима Милана Надића, и за Милошевића је септембра 2000 гласало у првом кругу нешто око 40 % изашлих, итд.
 
Не може ни да се пореди један социјал-демократа какав је друг Борко Стефановић са бившим генсеком СРС Вучићем коме је највећи успех у политици после доласка на власт укидање "Утиска недеље" и "Сарапиног проблема", и недозвољавање Шешељу да се појави на националној фрекфенцији (из страха).
Не може да се пореди друг Борко који каже да се Телеком не сме продати, и Вучић који ће Телеком продати за тепсију рибе, као и ЈАТ што је продао Арапима за тепсију рибе.
И тако даље. Мрзи ме да набрајам оно што и врабци на грани знају.
 
Poslednja izmena od moderatora:
СНС свакако треба склањати али, на жалост нема КО то да изведе. Разни стефановићи, чеде, живковићи, тадићи, радуловићи, пајтићи, чанци, шешељи, драшковићи, палме, дачићи, вулини......... Све је то потрошена роба...ликови којих смо се нагледали у српској политици и чији су резултати у најмању руку поражавајући.
Имали су шансу али су само показали какви су лопови и дунстери. Сумњам да би им ико иоле нормалан дао још једну шансу.
Србији су потребни неки нови, неукаљани људи..

cetnici-krim-1394235072-457845.jpg
 

Back
Top