Stefanović: Do kraja meseca istina o paljenju ambasada

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Stefanović: Do kraja meseca istina o paljenju ambasada

Politika 01:02, 16.09.2014.

Ministar je rekao da će biti salušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga "Kosovo je Srbija"
Nebojša Stefanović, Foto Marina Lopičić

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva i da li su ta naređenje uopšte izdata 2008. godine kada su zapaljene ambasade SAD i Nemačke u protestima zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Stefanović je rekao da postoje novi dokazi u slučaju paljenja ambasada i dodao da će biti salušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga "Kosovo je Srbija".

Povodom najava smena u policiji, on je istakao da se radi temeljno, da će na funkcije biti postavljeni pravi ljudi, ali i da za sada nema smene direktora policije.

"Ne mogu sada da kažem ko će biti smenjen. Sprovodi se velika akcije sektora unutrašnje kontrole i ispitivanja rada svih uprava u Srbiji, a naročito njihovih čelnika. Znaćemo više nakon toga", kazao je Stefanović.

Govoreći o slučaju Dragoslava Kosmajca, ministar je najavio da će tokom jeseni biti okončana istraga.

"Istražujemo sve aspekte, naročito finansijske i način kako je stekao imovinu. Tokom jeseni očekujemo kraj istrage", rekao je Stefanović.

http://www.kurir-info.rs/vesti/poli...eca-istina-o-paljenju-ambasada-clanak-1556179

A kada ce istina o rasturanju Srbije i njenom bombardovanju?!
 

Back
Top