Стефан одушевио суграђане статусом: Нуди бесплатан смештај. Питали смо га за услове

кад бих си имала/о вишак простора

• уступила/о бих уз тржишну надокнаду

glasova: 0 0,0%
  • одрала/о од кирије

• поделала/о са пристојнима

• продала/о и прае спискала/о на баханалије

• Ukupno glasova
    0

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.179

На овај гест одлучио се због превисоких цена кирије и на основу свог животног искуства​

Стефан Симић је преко ноћи постао многима омиљени суграђанин. А све због статуса који враћа наду да још има нормалних станодаваца и оних којима профит није на првом месту.

Наиме, наишли смо на његов статус у коме нуди бесплатну собу у свом стану за студенте и студенткиње, у групи за издавање станова. Преносимо вам у целости:

„Драги пријатељи, имам предлог, а можда ће то мотивисати још неког да учини исто пошто су цене станова скочиле у небо“, написао је на почетку и додао:

„У ствари, у стану у коме живим, у Београду, преко пута Калемегдана, имам једну собу која се не користи. И тражим студенте или студенткиње, две особе, које би ту боравиле и провеле ноћ.Ослобођени су било каквих трошкова.Стан је велики, леп, има бојлер, а живим у другом делу стана, на првом спрату. Желим да помогнем на тај начин, пошто сам и сам дошао из мали град, и није било лако
https://biznis.telegraf.rs/nekretnine/3615219-besplatan-smestaj-za-studente?ref=BlicNekretnine

Када сам дошао у Београд, прве године студија, живео сам потпуно бесплатно са легендом наше кошарке Дуцијем Симоновићем, затим са још неким другарима који су стајали иза мене, тако да желим да подржим бар двоје младих, годишње, на овај начин, тј. и њихови родитељи, да бар не морају да брину о смештају.

Важно ми је да су редовни ђаци, одговорни, скромни. Тако би били ослобођени плаћања комуналија, струје, интернета итд.

Немају никакву обавезу према мени, осим да се понашају пристојно. Нека се јави ко је заинтересован, па ћемо видети“, закључио је он.

Телеграф Бизнис успео је да ступи у контакт са Стефаном, а како објашњава, животни пут га је довео до ове одлуке.

- Пишем 12 година, објавио сам шест књига, пропутовао сам целу Југославију и никада у животу нисам платио смештај. Стан има 110 квадратних метара и има једну слободну дневну собу. Желим да омогућим младима... и да дам мотивацију другима. Цене су превисоке – објашњава овај социолог по струци.

Како наводи, јавио му се већ велики број људи, а овај младић не крије да има неколико услова.

Као што рекох, услов је да је студент, да студира на озбиљном факултету, односно да има жељу да постигне нешто у животу, да има контакт са једним родитељем и да се понаша пристојно – он додаје.

На питање да ли његова понуда важи само за оне који први дођу, Стефан одговара нијечно.

- Ја сам више за слободан промет. Проводити одређено време, није много паметно да неко добије све, а неко ништа – закључује он.

Где ставити ову вест?

Хумор? Фантастику? Породица? Занимљивости ?

Политика ...

Колико ли је оних по БГ ... 'дошлих из малога' и једино што деле бесплатно .. пардон ДОБРО НАПЛАТЕ сву мизерију коју шире беспризорно

Stefan Simić, 'pisac' sa fejsbuka, je ozbiljan manipulator a vrlo verovatno i prevarant. Znam dobro za njega. Sad vidim da nudi deo stana nekim studentima, i odmah sam pomislio - ovo ne radi bez neke zadnje namere. Ceo život tako živi, ide besplatno na letovanja svake godine, uvaljivao se u stotine, ako ne i hiljade tudjih kuća, hvata na patetiku, na siromašno poreklo; kad ga jednom nisu primili u Zadru digao je frku i javno objavljivao telefonske poruke ljudi koji su ga odbili, ponižavajući ih.

Lik nikad nigde nije radio, piskara neke patetične knjige u samizdat varijanti, a odjednom ima stan od 110 kvadrata preko puta Kalemegdana i nudi ga studentima besplatno. Zašto ga neko ne pita odakle mu to, takav stan, njemu došljaku iz Paraćina. Majka mu je čistačica, otac nema leba da jede, a sam Stefan je za sebe pisao da po dolasku u Beograd nije imao prebijene pare nego je molio ljude da ga prime na dan-dva da prenoći, da godinama nije menjao patike. Odjednom, on nudi nekome stan od 110 kvadrata, tačnije deo stana na korišćenje. Ozbiljan, ozbiljan muljator i patološki lažljivac i prevarant.

Tako je isto sakupljao novac za studente pre izvesnog vremena, pa kad je sakupio lagao da je nekakva spremačica došla po prvi put u stan da pospremi i ukrala novac, ali neće da je tuži jer nema svrhe. Drugim rečima sakupio je novac, izmislio spremačicu-kradljivicu i stavio novac sebi u džep.

Treba se paziti ovakvih ljudi jer su spremni na sve. Ne verujte ništa ovom čoveku, baš ništa.

Back