Staz studentima

Da, a dole su dati primeri kako se obracunava za kakve vrste poslova.

Cak i da ti se nekim volsebnim nacinom to uracuna u penzijski staz, ne menja nista jer ti, svakako moras da ispunis 2 uslova za penziju: staz i starost.
A dok ne napunis 67 godina, svakako ces da namaknes 35 (valjda ces poceti da radis do 32. godine :D).

Ono sto je najvaznije u celoj prici je visina penzije i nacin na koji se ona racuna, a zavisi iskljucivo od toga sta si uplacivala a ne od radnog staza.
uopste nismo govorili o visini penzije, nego o tome sta se racuna u staz.

Meni je fenomenalno kako vi ljudi nastupate sa te neke arogantne pozicije sveznajuceg, a mene su bukvalno tri klika delila od sajta na kome kaze da i godine studiranja mogu da se racunaju u staz neophodan za uslov za penziju, cak i ako nisi uplacivao nikakve doprinose.
hit ste, majke mi :D

Vidi, kada napunis 40 godina, stize ti autommatski od DRV-a gomila papira za povezivanje staza.
Prosao sam to, pa znam situaciju, i nigde nije bila opcija da se upise staz sa studija (koji, i da je bilo i da je upisan, nista ne bi promenio jer niti bi uticao da brze odem u penziju, niti bi uticao na visinu penzije).
Zato jesam zapeo kao vo, jer sam prosao proceduru, kao i gomila ljudi ovde koje znam :)
Ako sam se zaiebao - super, nemam nista protiv da je to zaista moguce.

Back