Statistika nasa dika sto pozelis to naslika

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
Evo danas je dinar dostigao svoj apsolutni rekord prema euru od srednjeg kursa od 76.8 dinara za 1 euro. Istovremeno nam demokrate kazu da je inflacija jednocifrena .

U isto vreme mi obicni gradjani ove zemlje primecujemo da uz pad kursa evra, cene proizvoda koji se uvoze uopste ne padaju vec rastu. Gorivo poskupljuje, sve zivo prakticno poskupljuje mesto da pojeftinjava. Tako na ovu foru mi imamo godisnju inflaciju od 30% mesto od 10% jer je kurs dinara prema euru oboren za nekih 20% a cene svega su ostale iste ili su poskupele.

znaci mi nemamo 10% inflaciju nego preko 30% samo izracunajte koliko su poskupeli u odnosu na proslu godinu benzin i hrana i bice vam dosta.

Inace ovakav kurs ne odgovara nikako nasoj privredi jer su nasi proizvodi 20-30% skuplji na inostranom trzistu nego sto su bili prosle godine recimo , te nase firme sa ovim kursom dinara nema teorije nista da prodaju jer smo jednostavno preskupi.

Naravno Dinkic i mafija oko njega ce vam reci da je ovo dobra stvar, al ja gledam sta rade drzave sa razvojno orijentisanim ekonomijama, kao sto je kineska recimo , drze sopstvene valute najnize sto mogu upravo zato da bi povecali konkurentnost svojih proizvoda u inostranstvu, i na taj nacin povecali proizvodnju u sopstvenoj drzavi ,a samim tim i zaposlenost gradjana. Jer kad su zbog niskog kursa proizvodi zemlje jeftini, gazde ostvaruju dodatne profite, zaposljavaju vise ljudi - bolje se zivi.

Nizak kurs dinara prema euru odgovara samo uvoznicima. Jer uz nizak kurs dinara oni ostvaruju dodatni profit od 20-30% !!! A glavni uvoznik u zemlji je Miroslav Miskovic - ujak Mladjana Dinkica. Eto zato je Miskovic od prosecnog bogatasa za vreme Slobe postao milijarder i jedan od najbogatijih ljudi u Evropi za vreme DS-a . Zato sto preko Djelica i Dinkica kontrolise centralnu banku i diktira kurs koji odgovara njemu i ostalima iz dinkiceve ekipe uvoznickog lobija.

Back