Starudija!!!

• Začetnik teme Začetnik teme buzak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

buzak

Zainteresovan član
Poruka
149
Već danima pokušavam da instaliram win95 na HDD WD Caviar 2635 (640 MB) ali bezuspešno.Inače komp je(P1,266 Mhz,64 RAM).Kad pokušam da ga formatiram on izbaci:FORMAT NOT SUPORTED ON DRIVE C:
FORMAT TERMINATED.Šta raditi?Lokalni serviseri neće ni da čuju za P1.

buzak:
Već danima pokušavam da instaliram win95 na HDD WD Caviar 2635 (640 MB) ali bezuspešno.Inače komp je(P1,266 Mhz,64 RAM).Kad pokušam da ga formatiram on izbaci:FORMAT NOT SUPORTED ON DRIVE C:
FORMAT TERMINATED.Šta raditi?Lokalni serviseri neće ni da čuju za P1.

evo ja cu drage volje da cujem za PI .. javi se na privatni da se dogovorimo

O instaliranju Win 98 nema ni govora,jer HDD kasnije treba da ide u još slabiju mašinu koja ne podržava Win 98,što se boot- a tiče pokretao sam ga pomoću startup diskete(bar je tako bilo sa ranijim instalacijama Win 95 na sadašnjim kršinama a mnogo ranije 90 i neke god. pravim mašinama) i dalje čekam neki odgovor.Pozdrav!!! :) :)

pa u kom file sistemu je trenutni format....

u svakom slucaju, stavi HDD na neku drugu masinu, pa ga (preko partition managera recimo) formatiraj u FAT16, pa onda probaj samu instalaciju

buzak:
O instaliranju Win 98 nema ni govora,jer HDD kasnije treba da ide u još slabiju mašinu koja ne podržava Win 98,što se boot- a tiče pokretao sam ga pomoću startup diskete(bar je tako bilo sa ranijim instalacijama Win 95 na sadašnjim kršinama a mnogo ranije 90 i neke god. pravim mašinama) i dalje čekam neki odgovor.Pozdrav!!! :) :)
stare ploce nisu ali ako ima 266 mhz cpu onda je to novija ploca koja to podrzava

Ljudi nećete verovati šta sam uradio,mada sam sve više u vezi ovoga pesimističan,skopčao sam HDD na moju četvorku.Bios ga je prepoznao ali podizanje Win XP je malo duže trajalo.Međutim u My Computer WD Caviara nema, probao sam i u Control panel traženje hardvera i ništa , e onda sam se setio programa Particion Magic 7 pro.Pred kraj instalacije program mi je tražio dve prazne diskete (floppy),da bi na njih kreirao fajlove potrebne za rad (bar ja tako mislim) u MS-DOS na moje veliko iznenađenje.Kad sam startovao program odmah sam primetio da ga ovaj program vidi ali kao UNALLOCATED.Naravno,probao sam da ga formatiram u FAT, dođe do 31% i izbaci: ERROR #986 Unable to get information for the specified partition.I tako više puta ali ništa.Možda sam negde napravio grešku ili sve ovo sa ovim HDD nije moguće uraditi u okviru Windowsa.Probaću još da ga skopčam na jedinicu(PI)i da probam sa tim disketama mada sve više sumnjam da mu je konačno odzvonilo. :cry: :cry:

sonne:
Kad_LupimLupim:
Obersturmfuehrer:
Kad_LupimLupim:
Bogami, ploce iz tog vremena nisu podrzavale boot sa CD-a...

otkud ti to?
Licnog iskustva. Boot sa CD je podrzan u vreme P2 i to cak ne u startu.

Ja sam onda verovatno imao neke hibridne ploce???
Ko ce ga znati!

ja sam na Slot1 ploči imao cd boot, ali bilo je mnogo sličnih koje ga nisu podržavale

a partition magic treba da se pokrene sa tih disketa

Back