Startna plata u firmi

Profesije su se izmešale, od automehaničara se npr. očekuje i poznavanje stvari koje spadaju u oblast električarskog zanata, ili od mašinskog inženjera se očekuje nivo znanja informatičara... Moraš znati što više, pokrivati što više veština, ako ne na početku rada, onda što pre, treba brzo ući u posao...
Neko mora da nosi firmu, oni koji ne moraju su privilegovani u svom neznanju, najčešće upravljaju, to su ti koji iskorišćavaju druge i kroje im kapu. U pravu si. :ok:
A za to kako te tretiraju u firmi, pa vidi se ima li mogućnosti da nešto postigneš ili ne, da li ćeš se zalagati ili će biti koliko para, toliko muzike...
Ljudi se satraše da dođu do zaposlenja odakle ih više niko ne može najuriti, to je dembelija u koju upadaju oni sa vezama. U razvijenim zemljama se veze nazivaju "preporuke"...

Uglavnom se slazem. Nije cak toliki problem veza ili ne. Nego je lose kod nas sto se jako dugo ceka posao, jer ga malo ima, pa ako onda kad ga nadjes imas srece da si se slozio sa gazdom i ostalom ekipom u firmi, dobro je. a ako nisi, opet si skoro na pocetku.

Ja sam recimo radio za gazdu (van Srbije) kojem su svaki malo ljudi davali otkaz jer ih je psovao i bio los prema njima. A vidis meni on nije smetao, nego sam jedva cekao da ga vidim, jer mi je bio smesan ko cirkus i kad je to provalio, ne da me nije maltretirao, nego sam mu bio simpatican i nije me uopste zayebavao vise.:lol: Ali dobro, to je slucajno tako bilo. Ne moze to biti merilo.

U drugim zemljama se puno lakse nadje posao, pa kad ti neko smeta ti ga odyebes ali brzo nadjes drugo. Jer kod njih ne traju konkursi kao kod nas, osim ako ne konkurises za Amabasadora.:lol:

Molim te lepo, pa daj zamisli kakva je to firma koja danima trazi radnika i procenjuje ljude koji su bili na konkursu.:roll: Pa znas koliko oni onda imaju posla kad si daju takav luft da danima cekaju radnika. Pa oni su tu na vecem gubitku, razumes.:dash::hahaha:

Nije bitna startna plata.
Bitno je kako raste.
Kod nas su male plate ali koliko vidim vecina je zadovoljna.
Znaci plate su ekvivalentne stanju u kom se nalazimo i to svi znamo.

A vidis, plata ako je 20000 startna, tesko da ce ikad dostici 30000, u najboljem moze 26000.:hahaha:

Ma meni je cudna jedna stvar, a to odavno nisam video. Na zapadu, a i u zemljama bivse Yu, to sto si dogovorio i na sta si pristao raditi, je zakon i nema vece plate, mozes samo manju dobiti. Mozda u nekim slucajevima da te gazda zadrzi da ne odes drugom gazdi.

A kod nas jos uvek postoji pocetna, pa ti vremenom skoci, stupido. Oni su iz svih sistema ono najgore uzeli.

Trziste je otvoreno.
Ima raznih poslova - sve u skladu sa potenijalom i zalaganjem
Ima mnogo ljudi koji mogu a ne zele da se trude kao i onih sto se trude a ne mogu.
Naravno masa radi posao adekvatan svom potencijalu.
Cini mi se da sve legne na svoje.
Trenutno sve funkcionise.

Trziste je otvoreno.
Ima raznih poslova - sve u skladu sa potenijalom i zalaganjem
Ima mnogo ljudi koji mogu a ne zele da se trude kao i onih sto se trude a ne mogu.
Naravno masa radi posao adekvatan svom potencijalu.
Cini mi se da sve legne na svoje.
Trenutno sve funkcionise.

A i kad je Hitler ubijao zidove sve je funkcionisalo i svet je ziveo. Niti Zidovi nisu izumrli.

Koliko vidim svi idu na posao.
Sistem vrednosti se automatski uspostavlja.
Tako je bilo i bice......
Verovatno vecina u datom trenutku na datom mestu zaradjuje koliko zasluzuje.
Da je komunizam verovatno bih odvajao za gluplje i nesposobnije od svoje plate(mozda bi i ja uzeo deo kolaca od pametnijeg:):))

Hoce to, posebno kad zavrsis gimnaziju i imas IQ osam miliona...
Ljudi sa fakultetom u stranim firmama imaju jedva hiljadu, a rade 24/7...
Krem iz upravnih odbora prelazi tu cifru...
Ti si ovde nasla da trunis kako jedna sekretarica ima 1200 za zapisivanje poziva?!...
Mada, sudeci prema predposlednjoj recenici, ti i ne radis, nego ih ucenjujes necim...
Upisi to u CV...

sto se tice fakultetski obrazovanih,veoma cesto ne znaju engleski jezik iako misle da znaju...rad na racunaru isto tako,osim catovanje po forumu,ali to niko ne trazi...
a sto se ucenjivanja tice---evo da ti se ne pravdam bez potrebe dacu ti primer kakav je to "soj" ljudi...
uporedi sa teatrom u moskvi...ucena je bila da se puste ceceni...zivoti u pitanju,ali ucena nije uspela...
ja kad bi nekoga za nesto ucenila mogla bi ovde da dodjem i da ga duvam ostatak zivota,a i sire...
a ako bi "ispunila" neki bonus a to se saznalo,islo bi pod "afera"
a bonus dobijem,kao 13tu platu za bozic.
plus raznorazne sitnice sa svih strana sveta.
a pre 6 god nisam imala leba da jedem,ni da se skolujem...

Back