Solomon Kane
Primećen član
- Poruka
- 649
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moram da napomenem, da ljudi ne troše vreme na budalaštine. Mislim da je moja poruka značajnija od poveznice bez ikakvog objašnjenja. Ne spominjimo ga dva puta možda se pojavine ne, sklon si samo da kritikujes tekstove a nista konstruktivno ne cinis na ovoj temi i zato sam sad primoran da postavim hrastovnikovu teoriju
http://www.scribd.com/doc/76018160/LAZ-I-BOGUMILI
Matte Painter je ilustrovao.znas li mozda ko je autor te slike?
Moram da napomenem, da ljudi ne troše vreme na budalaštine. Mislim da je moja poruka značajnija od poveznice bez ikakvog objašnjenja. Ne spominjimo ga dva puta možda se pojavi![]()
Matte Painter je ilustrovao.
Inače, ta slika je deo reklamne kampanje pivske kompanije Stella Artois a radila ju je švedska marketinša agencija Lowe Brindfors.
http://www.sostav.ru/articles/rus/2007/11.12/news/images/stella-02.jpg

ajd okačite neke linkove sajtova na kojima ima crteža i slika staroslovenske vere...
perun, vesna, svarog i tako ti..
prelistao sam,
daj linkove.
nisi brateal ajde evo ti da se ne mucis da trazis
jedan od sajtova http://www.slovenskamitologija.rs/drevni_sloveni_religija.html
ma jesam, nego nisam našao ništa interesantno za obraditi, a na ovom linku ih i nema.
e ne moze to na taj nacin, recimo za nekog je kafkin proces budalastina, pa bi trebalo da ga odstranjujemo i upozoravamo, neka, ko ima nameru da procita nek procita i donese svoj sud
Moje kritike su dobronamerne...bilo bi lepo da i ti postavis tekstove za koje smatras da su najblizi nekakvoj istini o slovenskoj mitologiji a manje da kritikujes![]()
ajd okačite neke linkove sajtova na kojima ima crteža i slika staroslovenske vere...
perun, vesna, svarog i tako ti..
Ali zašto bi neko trošio vreme na to? Jesi li ti pročitao te vede? Da li ih preporučuješ?
Moje kritike su dobronamerne...
Ja mogu da ostavim spisak knjiga koje smatram da je dobro pročitati ... bolje je uzeti knjigu nego kvariti vid na kompjuteru
Luj Leže - Slovenska mitologija
Spasoje Vasiljev - Slovenska mitologija
Veselin Čajkanović - Mit i religija u Srba
Veselin Čajkanović - O vrhovnom bogu u staroj srpskoj religiji
Sreten Petrović - Srpska mitologija
Sreten Petrović - Hrišćanstvo i drevna slovenska religija
Slobodan Zečević - Mitska Bića Srpskih Predanja
Rastko Kostić - Pad Arkone ili sumrak slovenskog paganizma
Bojan Jovanović - Duh paganskog nasleđa
Vitomir Belaj - Hod kroz godinu
Katičić Radoslav - Zeleni Lug
Katičić Radoslav - Božanski boj
Katičić Radoslav - Gazdarica pred vratima
I to tako, početi sa tim starijim i obuhvatniji studijama o slovenskoj mitologiji, pa doći do savremenih etnologa, i novijih dela, saznanja i hipoteza.
A ko razume ruski, tu su od originalnih hronika, preko Ribakova do studija Ivanova i Toporova. I brojni drugi autori i dela ...
Merodavan sam, jer na osnovu do sada pročitanog mogu da dam sud da li neka knjiga upućuje čitaoca u materiju i da li pruža neka saznanja o slovenskoj veri ili predstavlja nakaradno baljezganje. Takođe ljudi koji su mnogo merodavniji od mene, koji se profesionalno bave slovenskom verom istu ne smatraju kvalitetnom. Ne vidim kako bi iko od slovenskih rodnovernika tu knjigu držao za kvalitetnu.zasto si ti merodavan sta je smece a sta zlato, rekoh li neka ljudi citaju ako zele
ja preporucujem da sve procitaju, naravno i ove koje si ti naveo
Većina knjiga koje sam naveo mogu se naći i u digitalnom formatu.knjige su bolje, ali net je jeftiniji, trba gledati malo i ekonomsku stranu.
nisam rekla da su srbi bili hrišćani pre hrišćanstva nego da su možda poznavali biblijskog Boga pre nego što su prihvatili paganizam(od koga neznam)
Postoji jedna teorija da su Srbi jedno od deset izgubljenih Izrailjovih plemena,možda je tačna a možda i nije ali u svakom slučaju od samog početka sveta postojale su samo dve religije,vera u Boga tvorca i vera u Sotonu.Da bi napravio što veću zbrku Sotona je svoju religiju raščinio u milion različitih verovanja,koja uvek neodoljivo podsećaju na biblijsko učenje a jedno od njih je staroslovenska religija.Ko to nevidi taj je stvarno slep.
Naša je istorije prekrojena,to danas znaju i deca u osnovnoj školi.
Možda Srbi nisu jedno od izgubljenih plemena ali meni ima logike da su neki naši davni,davni preci poznavali biblijskog Boga pre nego što smo se paganizovali na sličan način kao što su se i sami izrailjci paganizovali mešajući se sa paganskim narodima koji su živeli u njiohvoj blizini.
Meni se čini da su iz ove priče i nastale one krilatice "Srbi narod najstariji","Srbi narod nebeski"...s tim što mi sad ništa nevaljamo jer smo Boga odbacili.
Nekako mi u prilog svemu tome ide činjenica da smo proganjani oduvek na isti način kao i jevreji.
![]()
Perunov znak na crkvi u selu Klepci, Eparhija zahumsko-hercegovacka
![]()
Perunov znak, Ivosevici kod Sibenika, Eparhija dalmatinska
a sto ne bi bilo kolo srece zevsov ixion ili dharma budina..izabrao si peruna...sta je babi milo to joj se i snilo.. od mene dobijes slikicu hristovog tockica. barem ima veze sa crkvom ..
Pogledajte prilog 266543
dakle svodi se sve na isto?