Старокалендарски фанатизам = одсуство љубави

Pravoslavci ne rade sa vernicima i ne posvećuju se evangelizaciji vernika. Ne osećam se prijatno u crkvi koja nema pristup vernicima već samo gleda profit kao Pravoslavna crkva.
А ти ради на себи. Свештеник може да буде лен, грешан, овакав или онакав, али он има власт дату од Христа да одрешује од греха. Ниси свестан колико губиш. Честа исповест и редовно причешће су најлакши пут у Царство небеско. Осећаш како полако постајеш бољи човек и бољи верник.

А ти ради на себи. Свештеник може да буде лен, грешан, овакав или онакав, али он има власт дату од Христа да одрешује од греха. Ниси свестан колико губиш. Честа исповест и редовно причешће су најлакши пут у Царство небеско. Осећаш како полако постајеш бољи човек и бољи верник.
Daleko je od biblije PC. Protiv sam ikonopoklonstva i idolopoklonstva. Ne mogu da verujem crkvi koja izmišlja stvari poput blagodatnog ognja.

Daleko je od biblije PC. Protiv sam ikonopoklonstva i idolopoklonstva. Ne mogu da verujem crkvi koja izmišlja stvari poput blagodatnog ognja.
Нема ту никаквог идолопоклонства. Православље тражи подвиг, рад на себи, борбу са демонима. А у методизму ти је ли-ла хришћанство, лакши пут. Неће демони пуно да узнемиравају.

Нема ту никаквог идолопоклонства. Православље тражи подвиг, рад на себи, борбу са демонима. А у методизму ти је ли-ла хришћанство, лакши пут. Неће демони пуно да узнемиравају.
Metodizam očekuje više truda od Pravoslavlja gde su većina samo nominalno pripadnici crkve.

Metodizam očekuje više truda od Pravoslavlja gde su većina samo nominalno pripadnici crkve.
Проблем је што не познајеш добро православље. За право упознавање православља је неопходна посета манастирима, да видиш прави дневни богослужбени круг... Монаштво је духовна ризница и покретач православља.

Проблем је што не познајеш добро православље. За право упознавање православља је неопходна посета манастирима, да видиш прави дневни богослужбени круг... Монаштво је духовна ризница и покретач православља.
Monaštvo nije po bibliji.

Јесте. Монаштво имаш и у самој Библији. Свети апостол Павле нпр. шта је него монах!
Gde piše da je monah? Apostoli su imali i žene. Kasnije ste vi izmisli monaštvo da bi tamo slali članove porodice bogate vlastele kako ne bi brat sa bratom podelio imovinu.

Gde piše da je monah? Apostoli su imali i žene.
1. Кор 7:1-2: "А сада о оном о чему сте ми писали. Добро је за човека да се не дотиче жене. Али, због блуда, нека сваки човек има своју жену и свака жена свога мужа."
1. Кор 7:6-7: "Ово вам говорим као допуштење, а не као заповест. Желео бих да сви људи буду као ја, али свако има свој милосни дар од Бога: неко овакав, а неко онакав."

Gde piše da je monah?
Прочитај претходне поруке.
Pa lepo kaže neka svaki čovek ima svoju ženu i svaka žena svog muža. Ako neko ne želi ok to je njegov izbor i može da živi u samoći i da se posveti Bogu. Ali nigde ne kaže zamonašuj vlastelo prisilno kćeri svoje i sinove svoje da ne bi delili imovinu i posede sa bratom svojim.
Зар ниси питао о апостолу Павлу ?

Прочитај претходне поруке.

Зар ниси питао о апостолу Павлу ?
Pa dobro ali ja tu nigde ne vidim da piše budite obavezno kao ja već samo želju da se i drugi ne žene. Zašto se episkopi ne bi ženili, zašto maltretirati te ljude? Pogotovo ako se zna da su se u Vizantiji episkopi ženili do 8. ili 9. veka. Odgovor je u imovini, nevenčavanjem klera može crkva da nasledi njihovu imovinu kad umru.

Pa dobro ali ja tu nigde ne vidim da piše budite obavezno kao ja već samo želju da se i drugi ne žene.
Па питао си где он каже да је монах.
Нико и није питао где ап. Павле наређује људима да живе без жене. Јер то ап. Павле и не ради.
Свети Јован Крститељ је живео онако како живе монаси.

Па питао си где он каже да је монах.
Нико и није питао где ап. Павле наређује људима да живе без жене. Јер то ап. Павле и не ради.
Свети Јован Крститељ је живео онако како живе монаси.
Pa zašto katolička crkva onda maltretira sveštenstvo i obavezuje ih na celibat? Ni arhiepiskopi ne bi trebalo da budu monasi. Naši metodistički arhiepiskopi imaju ženu i decu.

Pa zašto katolička crkva onda maltretira sveštenstvo i obavezuje ih na celibat?
Не знам, то се и ја питам.
Ni arhiepiskopi ne bi trebalo da budu monasi.
Апостол Павле је дао људима да бирају а ти сад пишеш да не би смео неко да буде монах ?
Naši metodistički arhiepiskopi imaju ženu i decu.
Ви немате апостолско прејемство.

Не знам, то се и ја питам.

Апостол Павле је дао људима да бирају а ти сад пишеш да не би смео неко да буде монах ?
Da li episkopi u Pravoslavnoj ili biskupi u Katoličkoj crkvi mogu da biraju? Ne, za njih je celibat obaveza. Čemu to? Kad bi ostavili mogućnost da svako bira verovatno bi se većina njih normalno ženili.

Da li episkopi u Pravoslavnoj ili biskupi u Katoličkoj crkvi mogu da biraju?
Сваки монах је изабрао да буде монах.
Нико није натеран да буде без жене.
Што је то тешко схватити ?
Ne, za njih je celibat obaveza. Čemu to?
Питај римокатолике ја сам православан.

Сваки монах је изабрао да буде монах.
Нико није натеран да буде без жене.
Што је то тешко схватити ?
Kako to da su mnoge vladike SPC u civilstvu imali decu pa se tek onda zamonašivali? Znači da im ideja ostajanja bez potomstva nije bila baš draga.
Питај римокатолике ја сам православан.
Spomenuo sam i pravoslavne episkope kao ekvivalent biskopa.

Naši metodistički arhiepiskopi imaju ženu i decu.
Циганска посла...

У се', на се' и пода се'...

Зато су вам и протестантски морал и теологија животињске и себичњачке, какве вође, таква и буранија...

Циганска посла...

У се', на се' и пода се'...

Зато су вам и протестантски морал и теологија животињске и себичњачке, какве вође, таква и буранија...
Нема код њих никаквих епископа.

Нема код њих никаквих епископа.
Нема ни код вас, пред Богом... Сви сте мирјани по чину пред Њим, ко протестанти и католици

Јеретици не могу освештавати и чинодејствовати, јер немају светотајинску благодат због богохулства... То је учење Цркве...

Хула на веру укида све дарове Божије у човеку, и уводи ђавола уместо отераног Духа Светога у душу

Нема ни код вас, пред Богом... Сви сте мирјани по чину пред Њим, ко протестанти и католици

Јеретици не могу освештавати и чинодејствовати, јер немају светотајинску благодат због богохулства... То је учење Цркве...

Хула на веру укида све дарове Божије у човеку, и уводи ђавола уместо отераног Духа Светога у душу
Није истина. Освештана вода се не квари. Људи осете благодат после светог причешћа (мир). Тако и после исповести и одрешења, свештениковог и епископовог благослова. Па очигледни ефекти молитве. Греши, хулиш на Духа Светога.

Back