Gost 436569
Domaćin
- Poruka
- 3.572
Моја мама је размишљала о Исидори, када је бака рекла- зваћемо је Сида, па је одустала![]()

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Моја мама је размишљала о Исидори, када је бака рекла- зваћемо је Сида, па је одустала![]()
Мој син је добио име које јесте због момка који се смејао најлепше на свету. Ведро и заразно.Meni je lepo Isidora, sestra od ujaka je krstila cerku tako i zovemo je Isi.
Trebalo je da budem Jasmina. Mislim da bi mi i leglo ali bivsa devojka drugog muza moje nana se zvala kao ja i on je iz prvog braka imao dve cerke ali iz postovanja prema zeni nije dao to ime.
Zato ja kada sam se rodila pevaoooo je uz gitaru cele noci i moja baka, njegova prija, je zamolila mamu da to ime pobedi Jasminu.
Tako i bi te nosim ime neke nepoznate ljubavi iz proslosti sa kojom cak nisam ni krvno vezana.
Ja mislim da je matičarka malo popilaMeni je zanimljivo odakle roditelji pronalaze ovakva imena i daju ih svojoj deci...
Знам неке Мађаре са овим именом.Vucen i Zalan, ne želim da vjerujem da neko takvo ime daje djeci
Za emisiju “150 minuta” maticarka iz Novog Sada je otkrila koja su imena , trenutno, najpopularnija
"Teona, Egzona, Nija, Lira, Adiva, Ajli, Rijadaža, Rejna, Dora, Anisija, Kjara, Veselije, Lavijel, Masimo, Zalan, Timon, Matvej, Kozma, Gordon Janus, Dionis, Aksej, Vučen i Dren", pročitala je matičarka Ljubica Niketić Bokić i istakla da je Milica vanvremensko ime koje se uvek daje.
Ili Mija. To je nekako "in" kao što je nekad od Nataša bilo uobičajeno Nata ili Naca pa su posle počeli da uzimaju drugu polovinu imena - Nataša- Taša.totalno mi se ne svidja. Niko je tako ne bi zvao. Bila bi Jeca celog života.
Ima Melanija u seriji i knjizi "Pop Ćira i pop Spira". Popova ćerka je Melanija.Kao što rekoh Olga(po mojoj babi), Drinka ili samo Dara(po mojoj drugoj babi) a možda i Melanija(Ne znam ni jednu Melaniju, ali eto dopada mi se to staro ime)
Meglena ...nije u spisakА
Авдана, Аврама, Аглија, Агрипина, Ајдана, Александрија, Алексија, Алинка, Алка, Ана, Анастасија, Ангелина, Анђа, Анђелија, Аница, Анка, Ановка, Авола, Антонија, Арменка, Арханђа, Ата, Атанасије
Б
Бежа, Бела, Богосава, Божана, Божица, Боја, Бојка, Босанка, Босиљка, Будимира, Будимка
В
Валада, Вара, Варвара, Василија, Везиља, Велија, Велика, Велисава, Велка, Вељана, Вера, Весела, Вида, Видица, Видна, Винка, Вишња, Владислава, Влатка, Војана, Војка, Вујана, Вујача, Вујина, Вујка, Вука, Вукава, Вукана, Вукна, Вукосава, Вучица, Вучка
Г
Галица, Гвозда, Гвоздана, Гвозденија, Гдуња, Гојана, Гојка, Госпава, Грађа, Грађанка, Грдана, Гркиња, Грља, Гробна, Грозда, Гроздана, Громна, Грубна.
Д
Дабижива, Давида, Дајка, Дамијана, Даница, Данка, Дафина, Дворка, Дворна, Дева, Девка, Дејана, Деспина, Дивна, Дијана, Дика, Дикла, Дикосава, Дионисије, Ђева, Ђевка, Дмија, Дмитра, Добра, Добрија, Добросава, Дова, Доја, Дојка, Дока, Донка, Дора, Дорјана, Доротеја, Доста, Достана, Драгна, Драгојла, Драгуја, Драја, Драјка, Дрињанка, Дуда, Дубна, Дуња
Ђ
Ђенка, Ђердана, Ђермана, Ђерманка, Ђеруша, Ђинђа, Ђука, Ђурђа, Ђурђија, Ђурисава
Ж
Живка, Живана, Живкана, Живна
З
Загорка, Звезда, Звена, Звенија, Златана, Златна, Зоја, Зорана, Зорка, Зринка
И
Ивана, Иваница, Ивка, Иконија, Илана, Илијана, Илинка, Илка, Илојка, Ина, Инђа, Инђелија, Инђија, Ирина, Исидора, Истија
Ј
Јагета, Јагла, Јаглика, Јагнија, Јагода, Јакова, Јана, Јанија, Јаниша, Јанисија, Јаница, Јанка, Јанојла, Јанока, Јаноша, Јануша, Јанча, Јања, Јарменка, Јаша, Јасна, Јаћима, Јева, Јевдокија, Јеврејка, Јевросима, Језда, Јездарица, Језерка, Јека, Јелача, Јелена, Јеленка, Јелика, Јелина, Јелисавета, Јелица, Јелка, Јерина, Јерка, Јеросима, Јефа, Јефимија, Јефремија, Јефројка, Јефросима, Јоаница, Јована, Јованка, Јовка, Јовна, Јовчица, Јока, Јулијана
К
Калина, Каранфила, Ката, Катава, Каталина, Катарина, Катица, Катуша, Кована, Кованија, Ковинка, Ковна, Којана, Комленија, Комљена, Комна, Кона, Копрена, Коруна, Коса, Косара * (први запис овог имена 11 век) Кошута, Красна, Круна, Крунија, Ксенија, Кумрија, Куна
Л
Лава, Лазара, Лала, Лалица, Ламенка, Латинка, Лепава, Лилијана, Лозана, Лозна, Луција
Љ
Љуба, Љубава, Љубисава, Љубица
М
Магдалена, Магдалина, Магрита, Мадона, Макрина, Мала, Малена, Малина, Малинка, Малица, Малојка, Мамица, Мамка, Манда, Мандалина, Манка, Манојла, Мара, Марија, Марина, Марта, Маруша, Мила, Милава, Милада, Миладинка, Милана, Милахна, Милева, Милена, Милинка, Милка, Милована, Милојка, Миља, Миљана, Миљахна, Миљена, Мирка, Митра
Н
Наталија, Невенка, Неда, Недељка, Нера, Нина, Нинка, Ниша
О
Обренка, Огњана, Омара
П
Пава, Павица, Павла, Павлија, Павуна, Пауна, Пејка, Пела, Пелагија, Пеладија, Пера, Персида, Перуника, Петка, Петра, Петрија, Плема, Познана, Пола, Полексија, Прва, Првослава, Прија, Продана, Проданија, Пројка
Р
Рада, Радана, Радована, Радосава, Радука, Радула, Радуна, Радуша, Разумена, Рајка, Рајна, Ракита, Ранка, Родана, Ројка, Рокса, Роксана, Роксанда, Романа, Роса, Ружа, Ружица, Русија, Русојла
С
Савка, Санда, Сара, Светлана, Северинка, Сека, Сена, Славка, Славна, Смиља, Смиљана, Смоља, Смољка, Соја, Софија, Сребра, Сремка, Стаменка, Станача, Станија, Станица, Станка, Станојка, Станојла, Стануша, Степана, Степанија, Степка, Стефанка, Стоја, Стојисава, Стојислава, Стојка, Стојна
Т
Текла, Теодора, Теодосија, Теофана, Теофила, Тиха, Тихосава, Тихослава, Тодора, Томанија, Томира, Травица, Трена, Тренда, Трњина
Ћ
Ћерана, Ћирана
У
Уба, Угринка, Угрина, Угринка
Ф
Февронија, Фема, Фила, Фимија, Фруја
Х
Хадана, Хајда, Хајдана, Херака, Хинђа, Хранка, Хрњака
Ц
Цака, Цвета, Цветана, Цветка, Цветна, Цвија, Цока, Цуја,
Ч
Чава
verovatno da nemaju sva na spisku koji sam našao.Meglena ...nije u spisak
Mama mi se zove Milica, a baka Jelena.Meni su lepa stara ženska imena ali ne sva.Jedno od imena koja mi se svidjaju je Milica.
Jefimija mi se bas i ne svidja iz razloga sto me podseca na manastire, crkve i prastara vremena
Imam drugaricu, nasa je, i zove se Gana.Moje prijateljici baka se zvala Deva. Nije skraćeno, tačno da se zagrcnes od smijeha kad je zovne baba Devo![]()
Ајд', Јефимија је стварно калуђерско име али Милица има на камаре. Претераше. А и није ми неко име, некако је безвучноMeni su lepa stara ženska imena ali ne sva.Jedno od imena koja mi se svidjaju je Milica.
Jefimija mi se bas i ne svidja iz razloga sto me podseca na manastire, crkve i prastara vremena