Starlink stiže u Srbiju | internet svuda

Vozio sam se Fruškom gorom prošlog vikenda i primetio sam da na mnogim mestima nema interneta. Pomislio sam - kako li je tek u zabačenijim krajevima Srbije. No, izgleda da stižu bolja vremena.
U US srar link je više loš nego dobar. Tek ponegde se isplati imati ga. Nismo ni svesni koliko nam je Srbija dobro pokrivena internetom dok ne odeš tamo.

U Hrvatskoj je mislim 350€ oprema i valjda mesečno oko 50€
Ako Gigatron i Comtrade budu prodavali opremu to će biti barem 500€ :lol:
Za pretplatu zavisi ko će je prodavati, ali generalno mislim da neće biti neke razlike. Tako da neće biti baš jeftino za nekoga kome realno baš ne treba.

150/30 koliko kažu da je brzina je recimo daleko sporije nego što ja imam na sbb-u, a sa sve paketom i HBO i telefonom (još mi bilo besplatno 15 meseci) mi i to jeftinije.
Dakle bukvalno samo neko ko dosta vremena provodi na terenu i divljini i neke kompanije i tako neke vikendice van infrastrukture kablovskih provajdera.

Pisao je ovde onaj matematičar kako je morao da nosi u kolima kante s gorivom jer nije bilo pumpi više od hiljadu kilometara.
Gde to?
U USA?
Ne da nema šanse, nego je to arhiglupost.
Na Aljasci je najveća razdaljina između 2 pumpe oko 390km.
Sledeća je Route 6 u Nevadi, oko 250km. između 2 pumpe.
Sve ostalo je daleko manje od toga.
I ti veruješ svašta... :mazi:

Gde to?
U USA?
Ne da nema šanse, nego je to arhiglupost.
Na Aljasci je najveća razdaljina između 2 pumpe oko 390km.
Sledeća je Route 6 u Nevadi, oko 250km. između 2 pumpe.
Sve ostalo je daleko manje od toga.
I ti veruješ svašta... :mazi:
Dobro, to je pisao pre više od 10 godina, od tad se i tamo dosta toga promenilo. Reče da ima neka sportska kola pa je tu valjda i manji rezervoar. U svakom slučaju te kante sam zapamtio, a to svakako ovde ne treba više nigde. Ne verujem da bilo gde u Srbiji postoji rastojanje između 2 pumpe veće od 100 km.
Htedoh reći da tamo postoje ogromni prazni prostori kakvih kod nas nema. Zato i nije čudo što je to izmišljeno u Americi, a ne u Evropi.
Čuo sam da se dosta koristi u Ukrajini na frontu.

Back