Quantcast
  • Dragi prijatelji, od sada mozete da primate obavestenja na svojim uredjajima o novostima (push notifikacije). Kliknite ovde za uputstvo.
  • Od sada mozete i na forumu da koristite emodzije. Kliknite ovde za uputstvo.
  • Blog je internet dnevnik u kome autor iznosi svoja razmišljanja na neku temu. Molimo vas da se pridržavate Pravilnika Bloga.

Stari sat

Nina

Starosedelac
Supermoderator
Poruka
189.525
Znam da je to za tebe samo stari zlatni sat koji ne radi.Isto tako znas da ga nikada necu prodati i nema potrebe da insistiras na tome.Ti si osoba kojoj je vazna materijalna strana svega,a ja trazim u svemu i onu drugu nematerijalnu stranu.I da ga prodam,necu dobiti onoliko koliko ovaj sat vredi.Niko i ne zna njegovu pravu vrednost osim mene.Ti najmanje.Tebi je vazno samo danas,eventualno sutra.Ne mnogo daleko.Vidis,taj sat je pripadao..

...zastao je na trenutak pogledavsi je..

Nezainteresovano je turpijala nokte tog popodneva.Na stolu pored nje stajala je do pola popijena kafa,a cigareta je dogorevala u pepeljari.Njihov crno beli macak dremao je na uzglavlju fotelje u kojoj je sedela.Kisa je padala neprekidno vec dva dana,a tisina se nekako uvukla izmedju njih jos od prosle godine.Bila je bila lepa zena ali je znao da nikada nije bila njegova.On je za nju bio neko ko je umeo da je zadovolji u krevetu,nabavljao sve sto im je potrebno za zivot.Kupio lepu kucu,dao joj novac da je opremi,placao fitnese,godisnje odmore,ispunjavao svaki njen hir,zelju.Sve je on to znao samo nije znao,kog on djavola vise trazi sa njom.Sve ove godine koje je proveo uz nju , zeleo je da dostigne bliskost, verujuci da ce ako to dosignu biti srecni. Ali nije tako.

Osetio je bol na dlanu dok je stezao u ruci stari dedin sat.Radio je taj sat iako joj je rekao da ne radi, samo nije navijan od dedine pogibije prilikom proboja Solunskog fronta.Sat im je doneo njegov ratni drug i saborac ,nakon oslobodjenja ,uz jos par stvari i pisma koje su i dan danas u njegovoj porodici relikvija i secanje na dedu kog nije ni upoznao a koji je sledio svoj san o slobodi.
 
Top