Stargate Universe – Nova spinoff franšiza popularne SciFi serije!!!

Zlatooki

Domaćin
Poruka
3.530
Stargate Universe – Nova spinoff franšiza popularne SciFi serije!!!

Svi ljubitelji i fanovi popularne naučno fantastične franšize Zvezdana kapija sa nestrpljenjem su čekali 2. oktobar 2009. i početak novog spinoff serijala SG Universe. Postojala su strahovanja i postoje još uvek da isti neće uspeti da dosegne popularnost SG1 i Atlantisa, ali nakon odgledane dvodelne Pilot epizode mogu da kažem da za sada nema razloga za brigu.

Naravno, logićno je da SG tematika i slični neprijatelji u određenoj meri budu zastupljeni i u ovoj seriji ali to ne znači da će ona biti samo bleda kopija prošlih, već možda još jedan nastavak u kojem ćemo se još bolje upoznati sa nama dragim imaginarnim svetom. :)

Sada slede spojleri… :mrgreen:

U pilot epizodi grupa naučnika, vojnika i ostalog dela osoblja nalazila se na Planeti koja je u svom jezgru imala energiju koja joj je omogućavala da zaključa deveti simbol na Vratima i uspostavi crvotočinu na velike daljine. Kao što to uvek biva, u Pilotima nešto polazi po zlu. :) Naime, ekspedicija biva napadnuta poznatim brodovima Goa’ulda iz SG1 serijala i bivaju primorani da se evakuišu. Deo beži na svemirski brod Hammond a oko 80 ljudi beži kroz Vrata. Planeta biva uništena i protagonisti serije za sada gube mogućnost povratka kući.
Ustanovljuju da su nasukani nekoliko biliona svetlosnih godina od Zemlje na brodu Drevnih koji su ga spremali kao svoje evakuciono sredstvo.
Da podsetimo, Drevni su ratovali u ono veme protiv više neprijatelja, i na kraju su se „uzdignuli” na viši nivo postojanja, ali su pre toga na svakakve načine pravili sebi odstupnicu. Ovaj brod je jedna od tih odstupnica.
Napravljen je i poslat na autopiltu u daleki deo svemira a Drevni su uz pomoć devetog simbola trebali da se prebace na njega. To nikada nisu učinili. Sada se naši brodolomnici nalaze u neistraženom delu kosmosa, na brodu koji je nekorišćen ali star ko zna koliko hiljada godina. I zabava može da počne... :super: :mrgreen:

Vaši utisci? :)

Pogledah i malopre treću epizodu SG Universe, lepo se nastavla priča iz Pilota. Da ne spojlerišem o čemu je sve bilo reč u ovoj epizodi, nego ću se osvrnuti na glumačku ekipu i Dr Rush-a.
Naime, mislim da je osim njega, Roberta Karlajla, glumačka dosta mlada. O kvalitetu glume još uvek je rano govoriti, ali mislim da su producenti postigli pun pogodak, kako sa Karlajlom, tako i sa ostatkom ekipe. Karlajl je inače po meni jedan od talentovanijih glumaca trenutno koji se pojavljuje u nekoj seriji. Mnogi od vas ga znaju po fantastično odglumljenoj ulozi Adolfa Hitlera u TV filmu iz 2003, Hiter: Rise of evil.
Nadam se da će gluma ostati na nivou, ali i da će priča pratiti simultativno. Jer, su oboje podjednako bitni za uspeh serije. :)

Opak je Karlajl. Zgotivis ga kad je pozitivac a zamrzis bas kad je negativac :worth:
Ostaje na scenaristima da iskoriste njegov kapacitet

Ma on je meni genijalan, već napisah gore. Bogami, ja sam ga gotivio i kad je glumeo Hitlera. :mrgreen: Baš je umeo da izvuče one Hitlerove vatrene govore i surovu gestikulaciju. :super:
Sad ću morati ponovo da pogledam Rise of evil i to samo zbog njega. :)))) :PPPP

Pa ovome kako je pocela serija mislim da ce ipak Atlantis ostati najbolji. ;)

Pa, po meni još je rano da donosiš takve zaključke, na primer ja mislim da je prvih par epizoda Atlantisa najslabija karika u celokupnom SG opusu. Atlantis je "procvetao" tek od druge sezone i pojavljivanja Ronona Deksa. :super: :mrgreen: Dobro i glumačka postava je bila odlična, Šepardov lik mi je bio odličan ali on je O'nilova kopija, odnosno kopija njegovog lika. Ovde nikoga nisu kopirali, trude se da naprave potpuno novi set likova i njihovih sklonosti i mana. I ovaj crnja što se nervira mi je genijalan. :super:

dobar je universe..
nisam jos gledao 3 epizodu..
nisam nasao prevod

Lepo su nastavili priču, svideće ti se. Verujem da će serija biti sve bolja i bolja. A i čuo sam da konačno neki vanzemaljci neće znati "Engleski". :PPPP Inače, ja prevode tražim po Podnapisima, TVsubtitles sajt i naš Prijevodi-online. :))))

Poslednja izmena:
Pa, po meni još je rano da donosiš takve zaključke, na primer ja mislim da je prvih par epizoda Atlantisa najslabija karika u celokupnom SG opusu. Atlantis je "procvetao" tek od druge sezone i pojavljivanja Ronona Deksa. :super: :mrgreen: Dobro i glumačka postava je bila odlična, Šepardov lik mi je bio odličan ali on je O'nilova kopija, odnosno kopija njegovog lika. Ovde nikoga nisu kopirali, trude se da naprave potpuno novi set likova i njihovih sklonosti i mana. I ovaj crnja što se nervira mi je genijalan. :super:

Meni je bas pocetak Atlantisa bio vrhunski i sve je bilo super dok nisu poceli da rasteruju ekipu - Torri Higginson i Paul McGilliona. Iako sam glumce koji su ih zamenili voleo u nekim drugim serijama - Jewel Staite, Robert Picardo i Amanda Tapping - jednostavno nisu se snasli i magija je nestala.

Takodje, ni Ronona nisam nesto mnogo cenio i on mi je bio nekako neprirodan. Ali zato mi je ostatak ekipe bas prirastao srcu - Rachel, Joe, David i njegova sestra, Torri, Paul... :super:

Meni je bas pocetak Atlantisa bio vrhunski i sve je bilo super dok nisu poceli da rasteruju ekipu - Torri Higginson i Paul McGilliona. Iako sam glumce koji su ih zamenili voleo u nekim drugim serijama - Jewel Staite, Robert Picardo i Amanda Tapping - jednostavno nisu se snasli i magija je nestala.

Takodje, ni Ronona nisam nesto mnogo cenio i on mi je bio nekako neprirodan. Ali zato mi je ostatak ekipe bas prirastao srcu - Rachel, Joe, David i njegova sestra, Torri, Paul... :super:

Pa eto razlike u stavovima i viđenjima iste serije. ;) Inače, ja Torri Higginson nikada nisam preboleo, Amanda Tapping mi je bila odlična u SG1 ali Atlantis nije bio njena serija i totalno je bespotrebno ubačena tu... Hmm, Ronon je meni bio jedan od zanimljivijih likova pored Mekeja i Šeparda naravno. :) Ali, Tejla je recimo od 4 sezone počela dosta da me iritira. Ne znam ni sam zašto. Karson mi je bio fenomenalan ali i Kelerka ga je lepo zamenila. Mislim mnogo mi je :per: pa sam joj oprostio mnoge propuste. :mrgreen:

Meni ne smeta što je imala 23 godine. :mrgreen: :per: :PPPPP U seriji su je prikazali kao neznatno stariju i mogla je da prođe kao mladi talentovani doktor. :) Inače, meni u SG Universe jedino smeta što je samo Rush od ovih glavnih likova naučnik, ovaj Eli mi je nekako suviše mlad i naivan lik. Ok, rešio je problem i to preko igre ali sada pojma nema o svemu ostalom i još dobija poziciju da rešava goruće probleme. Trebali su da mu urade ipak malo drugačiji "Background", osim što je pametan i da je kao bio vodeći student Astrofizike i frik za igricama. A ne samo pametni frik za igricama. :mrgreen: Eto samo tu zamerku za sada imam u SG Universu... :PPPP :mrgreen:

Dobra je ova epizoda. Samo sada se sledeća epizoda (Life) nastavlja verovatno gde je ova stala.
Sad će na početku epizode oni naći ovaj poslednji Skotov snimak i stvoriće se još jedna alternativna stvarnost. Naime, ovo neće biti "Svemir" koji smo mi počeli da gledamo već treća varijacija odnosno alternativna budućnost istog. Jer je original bio kada su svi poginuli prvi put odnosno može se reći i drugi put, ali Skot iz sledeće epizode gledaće sebe iz alternativnog svemira koji je mogao da se dogodi i dogodio se kako šalje upozorenje.
Sve u svemu, mnogo zakukuljeno i zamumuljeno. Ne treba mnogo razbijati glavu već samo uživati u "predstavi". :mrgreen:

Ocena :super:

Meni za sada Universe deluje kao porodicna SF drama!Sve se vrti oko privatnih problema,samo sto ne zaplacu u kakvom su problemu a svi se prijavili za program SG zbog istrazivanja,avanture i tkd..SG1 je bila serija B produkcije,efekti,budzet..pa je zahvaljujuci ideji,glumi,postala kult.Atlantis jos bolji u nekom pogledu ali tu je vec ulozeno mnogo para i nije mi jasno sto je zavrsena nedorecena???A ovo nema neku ideju,bar za sad...cak i sam brod nisu istrazili kroz devet epizoda a od toga im zivot zavisi a mi ljubitelji SF to hocemo da vidimo kao sto je otkrice i istrazivanje Atlantisa u prvim epizodama bilo...ma ne znam kuda vodi!!

Back