Starenje

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
3.765
esther-ann-glpYh1cWf0o-unsplash.jpg
" On je starmali, ona je starmala" " Ti si kao stari starac", " Čovek je mlad sve dok je duhom mlad", "Godine su samo broj"...

Sve ove rečenice su nam poznate. Postale su fraze, istinite fraze.

Kada godine počnu da stižu i da se nižu, naše telo reaguje. Mnogo starijih osoba ima neku bolest.

Ako je bolest hronična i pod kontrolom, starije osobe mogu da uživaju i da rade ono šta su odlagali dok su radili ( čitanje knjiga, slikanje, pisanje ).

Kako starite?

Da li sebe vidite kao "starog starca" i " staru staricu" ili za vas važi rečenica
" Godine su samo broj" ?

Ili, ne prihvatate svoje godine i želite da izgledate mlado i da se družite sa mladima?

Besplatna fotografija sa sajta https://unsplash.com/

Starim malo brže zbog mog osnovnog zdravstvenog stanja. Ali, ne osećam se staro. Dopada mi se rečenica "Godine su samo broj".

Kada sam zbog zdravlja dobila penziju, nisam par godina prihvatala da ne radim. Kajala sam se što više ne radim.

Danas, sa ove vremenske distance, mislim da nisam pogrešila i da je odlično što mogu da isplaniram obaveze. Odlično je što mogu da uživam ako duže spavam. I nikada mi nije dosadno, a mislila sam da će biti dosadno.

Poludeću što sam omatorio majke mi :sad2:
Svaka moguća kriza srednjih godina me je udarila..ni jedna me nije obišla
Njjači pik mojih kriza je bio krunisam sportskim kawasakijem, pa kad sam tresnuo o asfalt par puta smirio sam se :malav:
I sad me udara neka lagana kriza, verovatno sam se zato i vratio na forum
Ima da kriziram ovako još par godina dok stvarno ne osedim ili obolim od nečeg :zaljubljena:

ili obolim od nečeg

Nemoj da prizivaš bolest.

Tacno! Godine su (samo) broj ali i uteha da su samo broj.

Slažem se. Ta rečenica je i neka vrsta utehe.

Imam 65 godina i moj zivot je zapravo poceo tek kada sam otisao u penziju. Svakodnevne duge setnje, voznje biciklom. Navratim do lekara, kaze; "Ma idi, ko mladic. Kazem m.....ma da.

Bravo! I da što lepše provodiš vreme u penziji. 🙂

Šta mislite, zašto neki ljudi ( žene i muškarci ) ne vole što stare, pa se oblače kao što su se oblačili kao mladi.. Zašto se druže sa mladima a izbegavaju razgovor sa svojim vršnjacima?

Šta mislite, zašto neki ljudi ( žene i muškarci ) ne vole što stare, pa se oblače kao što su se oblačili kao mladi.. Zašto se druže sa mladima a izbegavaju razgovor sa svojim vršnjacima?
Ne bih rekla da 'ne vole' starenje, već se osećaju dobro u svojoj koži.
Druženja i razgovore povezuju slična interesovanja i teme.

Nemoj da prizivaš bolest.

Slažem se. Ta rečenica je i neka vrsta utehe.

Bravo! I da što lepše provodiš vreme u penziji. 🙂

Hvala.....i jos aktivnije. Ne znam da li jos uvek radite ali vam svakako zelim sve najbolje.

Back