STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
521a9951b020c.jpeg

Слушам сад један интервју Дејана Лучића...које је мишљење цењених форумаша о њему? Некад ми делује да каже нешто смислено, али као да иза тога постоји нека трулеж...тешко ми је да објасним.

pozdravčić :mrgreen: :p

A uopste se ne radi direktno o Plutonu jer mozemo da vidimo i slucaj The Great Khali-ja koji takodje ima isti problem. On u ovom slucaju ima kvadrat Plutona i Jupitera. Ovde se vise radi o GIGANTIZMU.

Ali, ako gledamo AKROMEGALIJU onda vidimo slucaj Jorge González koji ima direktno ispoljen Uran sa Plutonom u opozitu sa Saturnom.
a koja je tačno razlika između akromegalije i gigantizma? i kakve veze imaju s moždanom aktivnošću?

pozdravčić :mrgreen: :p

a koja je tačno razlika između akromegalije i gigantizma? i kakve veze imaju s moždanom aktivnošću?

Akromegalija nastaje kod dosta starijih ljudi koji uveliko imaju razradjene hormonske funkcije tela, te je proces deformacije sporiji te do povecanja dolazi postepeno, ali neki od adenoma mogu biti u simptomnoj fazi bez aktivnog lucenja. Zavisi od genetike, ali i od spoljasnjih faktora u veoma retkim slucajevima. Direktno je povezana sa HIPOFIZOM. Akromegalija se javlja najcesce tokom samog puberteta, nesto redje u pretpubertetnoj fazi i najredje u deci. Radi se o preaktivnom lucenju somatrotopina koji za ulogu ima povecanje odredjenih delova tela, a medju najprimetnijim su sake, vilica, ramena i sl.

Kod gigantizma se endokrinopatija javlja vec u ranom dobu i direktno je povezana sa tumorom hipofize. U pitanju su, mahom, oboljenja PINEALNE zlezde. Ovde se radi o naglom rastu koja nije direktno povezana sa hormonskim disfunkcijama tela u seksualnom smislu.

Bolesti su slicne, ali su simptomi i delovanje drugaciji u odnosu na delove mozdanih korteksa. Hipofiza vise naginje ka frontalnom/cerebralnom delu mozga

hipofiza.png

main-qimg-4523f7dcc16a1288150e272d7f279711.png

----------------------------------------------

A sada jedna zanimljivost :

Postoji i mistifikovani pogled na celu sliku koja se posmatra preko hipotalamusa, kao i levog i desnog talamusa, koji bi trebalo da skupa simbolizuju "trece oko", kao i oko Horusa.

7e4b66aaa7ee2e6dae0457a58542e26a.jpg

613b3487aeecbbd4400620fc59b51619.jpg

Osirisa u ovom pogledu mozemo da gledamo kao simbol Plutona, pogotovo zbog toga sto je njegova ptica bila Feniks, a odatle mozemo da vidimo apsolutnu hermetiku u simbolici Merkur Vodolija ("zrnevlje u mozgu"), Uran Skorpija ("Misao besmrtna").

Osiris, naravno, nije simbol Plutona, ali Bennu iliti Feniks i te kako jeste.

nema Trumana a ostali noću spavaju
Ja trenutno pravim specijalitet

Ту је Труман, не желим да лежем због клете алергије а морам. Иначе сутра увече идем до села да покупим старе стрипове и ракију.:lol: Већ дуго времена то планирам.

Ту је Труман, не желим да лежем због клете алергије а морам. Иначе сутра увече идем до села да покупим старе стрипове и ракију.:lol: Већ дуго времена то планирам.
e i mene nešto ufatilo kijanje,pa sam mu odmah dala po propolisu i stade
Lepo se provedi

Hah, da li da YT namestimo tako da se prica o paralelnim univerzumima sa duhovima :mrgreen:

Stavicemo Mandela, paralelni, duhovi, creepy pictures/photos/videos, mahom kanadjane. :mrgreen:

I ja se salim, ali interno :mrgreen:

BTW dobar dan dobri ljudi :mrgreen: KO je ustao na levu nogu? :think:

Ја не!

Иначе, пошто много волим Балкан инфо јуче налетох на одломак где пуковник Радишић тврди да је Земља равна плоча.Млого ме разочарао! :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back