Stara mačka

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
37.754
Ne vidim u pretraživaču da ima ova tema.

Zanima me kako postupate sa mačkom koja je veoma stara, da li ste dobili neke savete, koju hranu kupujete.
Da li počinje da bez razloga mnjauče u sred noći?
Da li od senilnosti počinje da obavlja nuždu svuda?
Da li dobro vidi, čuje, itd

Moja mačka je skoro napunila 21. godinu. Kažu veterinari da joj ostalo još par meseci.
Dakle tema, mačke koje su došle do duboke starosti i problemi.

To su bas lepe godine. Jel sijamka?

Pretpostavljam da vec dosta toga znas jer posle 12 godine, macke ulaze u tu definiciju starih macaka. Dakle, treba joj svakodnevna pomoc oko grumovanja jer gubi snagu da sama odrzava svoje krzno. Vid slabi, kao i sva cula. Cesto imaju reumu i teskoce sa kukovima pa im treba napraviti stepenice da se lakse penju na krevet i sl.
Hrana treba da bude tecnija jer teze mogu da zvacu granule.

To su bas lepe godine. Jel sijamka?
3/4 je sijamka.
Pretpostavljam da vec dosta toga znas jer posle 12 godine, macke ulaze u tu definiciju starih macaka.
Nisam znala da je 12 granica. Moje mačke su sa 12 bile vrlo živahne, kao da imaju par godina.
Dakle, treba joj svakodnevna pomoc oko grumovanja jer gubi snagu da sama odrzava svoje krzno. Vid slabi, kao i sva cula.
Da, čini mi se da loše vidi i čuje. Ali se još uvek trudi da održava higijenu mada joj nekada noge otkazuju kada treba da se češe.
Cesto imaju reumu i teskoce sa kukovima pa im treba napraviti stepenice da se lakse penju na krevet i sl.
e da, nizak je krevet i još uspeva. ali padne ako treba nešto da preskoči. Padne ona i kada hoda, nekad se zanese i samo se prevrne.
Hrana treba da bude tecnija jer teze mogu da zvacu granule.
Dobila je specijalnu hranu za zglobove. Voli tvrdo pa to ti je. Ima sasvim očuvane zube. Kažu da je zbog skupe i dobre hrane toliko živa. Kupujem već 10 godina Royal Canin.

Ali iako jako prlja i nezgodno mi je zbog dece, zatekne nas mokraća svuda ponekad jer se ona zaboravi, ode do posipa pa se ispiški pored njega :). Ali opet stalno perem stan, sve tepihe smo sklonili, i da kažem jedino što nisam dovoljno vodila računa što si rekla, ne češljam je svaki dan, to bi trebalo.

Pa to ce ti vet najbolje reci, kad dodje taj trenutak. Znas da imaju i pelene za macke? Mozda to moze da bude resenje za njen problem
prvo ću probati sa tim što ću kupiti još jedan posip, jer možda je odbija što njena sestra, druga naša mačka ide u ovaj, mada su ceo život išle u isti. Ali ne znam, probaću. Naravno, da se svaki dan čisti. Mislim da nije toliko onemoćala za pelene i da bi joj smetale.

Screenshot_20230913-192526~2.png

Imate i adresu sajta i neke savete tu

3/4 je sijamka.

Nisam znala da je 12 granica. Moje mačke su sa 12 bile vrlo živahne, kao da imaju par godina.

Da, čini mi se da loše vidi i čuje. Ali se još uvek trudi da održava higijenu mada joj nekada noge otkazuju kada treba da se češe.

e da, nizak je krevet i još uspeva. ali padne ako treba nešto da preskoči. Padne ona i kada hoda, nekad se zanese i samo se prevrne.

Dobila je specijalnu hranu za zglobove. Voli tvrdo pa to ti je. Ima sasvim očuvane zube. Kažu da je zbog skupe i dobre hrane toliko živa. Kupujem već 10 godina Royal Canin.

Ali iako jako prlja i nezgodno mi je zbog dece, zatekne nas mokraća svuda ponekad jer se ona zaboravi, ode do posipa pa se ispiški pored njega :). Ali opet stalno perem stan, sve tepihe smo sklonili, i da kažem jedino što nisam dovoljno vodila računa što si rekla, ne češljam je svaki dan, to bi trebalo.
Jadna maca. Baš si me rastužila, setio sam se svih mačaka koje su me napustile. Jadničad.

Prosto treba pritegnuti veterinare da se malo angažuju oko toga, nedopustivo je da član porodice živi toliko kratko.

Kakvo crno uspavljivanje, prosto nisi pametan šta da radiš. Ja se uvek strašno rastužim kad se setim jedne mace koja je uspavana zbog mačje leukemije, pa to je bilo strašno kako joj je bilo.
Pa vidi. Moja jedna mačka je sa 17 god posle jedne operacije dobila vodu na plućima i jedva je disala. Imala i tumor. Rekli su da je ispavam, ali ja nisam htela. Produžila sam joj život za 2 ned, baš kako su procenili, ali ona nije htela da jede, ležala je u ćošku i umrlami na rukama, nije mogla da diše. Naprimala se injekcija i za srce i sve ali ne vredi. Tada sam rekla narednu mačku neću tako mučiti. Znači kad kažu da je za uspavljvanje poslušaću

Pa vidi. Moja jedna mačka je sa 17 god posle jedne operacije dobila vodu na plućima i jedva je disala. Imala i tumor. Rekli su da je ispavam, ali ja nisam htela. Produžila sam joj život za 2 ned, baš kako su procenili, ali ona nije htela da jede, ležala je u ćošku i umrlami na rukama, nije mogla da diše. Naprimala se injekcija i za srce i sve ali ne vredi. Tada sam rekla narednu mačku neću tako mučiti. Znači kad kažu da je za uspavljvanje poslušaću
Ma znam, ali tu se ne može biti pametan, meni su one članovi porodice, vežeš se.

Back