Star Trek, da li neko prati?

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, imaju previse problema s tim torpedima; sad ne znam, imaju li i neko manje efikasno oruzje, mozda su s tim pucali u prosloj epizodi? Ne kontam se bas u naoruzanje. -Jesu ovo sad fotonska torpeda?
Sad ce ispasti da odmah krecemo sa negativnim komentarima ali to se zove analiza, je l tako :D
Opet upada u oci Arcerovo nelogicno ponasanje, sto bi rekla T'Pol; mislim, jedno je istrazivacki duh itd, ali onakvo izlaganje opasnosti nakon sto su pet sati bili na drugom kursu samo zato sto je pravdoljubivog kapetana nesto "drmnulo"... Ali ne bi to bilo to da nema stavljanja glave u torbu tu i tamo, mada zna da deluje neuverljivo.
Prevod stvarno ima previse gresaka, bez obzira da li je doticni prevodilac fan ili nije, kao sto nije. I neke obicne stvari pogresno prevede, kao ono kad Phlox kaze da ce xxxskog sisimisa nahraniti puzicem a on prevede da ce puzu dati sismisa hehe :D

Ovo sto kaze Rubiroza, stvarno steta sto Avala (jos?) nema sajt; ali cim negde daju makar e-mail pisacemo, da ne ispadne da su Trekeri glasni samo kad traze nesto, vazi? :)

Super sto su podelili reprize, jos samo da objave tacan termin; meni je ponoc najbolje vreme za gledanje ali kad treba ustati rano...

Sve u svemu, definitivno mozemo biti zadovoljni :D :)

E ljudi ja cekao, cekao i na kraju se uspavao. Pa mnogo kasno. A ja em radim em imam bebu u kuci. Gledao sam par sekvenci, al dzabe. Sklapaju se oci same.

Sto se torpeda tice ja mislim da su za fotonska torpeda tek kasnije malo procunjali na onom Klingonskom brodu sto je bio zarobljen u plinovitom divu. Sad imaju neka torpeda ali to su skoro kao petarde u odnosu na rucne bombe. :D Al je poredjenje. ;)

Ma sve bi bilo bolje kad bi ga vratili bar sat unazad tj. u 23:00.

Mene u pocetku strasno nervira Arcer. Glumi nekog svemirskog policajca i svuda gura nos. Mislim da je to jedan od glavnih razloga sto je serija i propala.
Prevod je dosta jadan. Pogotovo doktora lose prevode. On kaze kada sam postao doktor, a oni prevode fizicar.

Bee:
-Jesu ovo sad fotonska torpeda?
ne ovu su nekakva spatial torpeda. Za 30-tak epizoda ima da montiraju fotonična, a od fotonskih ništa do kirka.

hm Arčer, čini mi se da Scot Bacula nije loš glumac jednostavno nije bio za tu ulogu. A i u ovoj seriji za razliku od predhodnih veći fokus je stavljen na kapetana tako da su i njegove mane uočljivije. Kad bi u voyageru Dzenevejka počela da smara malo bi snimali doktora ili sedmicu i ispalo bi ok, u enterprise to nije sličaj.

definitivno bi trebalo da počinje u 23h, ovako se mnogo kasno završava. A i mogli bi da ubace jednu repizu sutradan, kao da imaju nešto pametnije da prikazuju

A kako da ti posaljemo avatare kad ne znamo tvoju mejl adresu niti je to moguce preko krstarice. Iskljucio si tu opciju.

Ja na brzinu napravio par komada, kad ono mucak. Ne moze. ;)

Nista ostavicu ih ovde pa preuzmi. Slike su male 80x80 taman za ono sto ti treba.
Nadam se da ce ti se svideti neka.

Prilozi

• 1701-D.jpg
    1701-D.jpg
    3,1 KB · Pregleda: 48
  • Defiant.jpg
    Defiant.jpg
    2,3 KB · Pregleda: 48
  • Klingon.jpg
    Klingon.jpg
    3,5 KB · Pregleda: 49
  • Klingon-f.jpg
    Klingon-f.jpg
    4,4 KB · Pregleda: 48
  • NX-01.jpg
    NX-01.jpg
    2,3 KB · Pregleda: 47
evo i ja sam promenio avetar da se slaže sa serijom koju gledamo, ovaj plavi tip mi je najači lik u enterprise.

@leka
jel još uvek uređuješ sekciju vesti na photontide, stavi sledeći put vest da se enterprise prikazuje na tv avala, možda neko nije čuo. Ja sam izreklamirao seriju na svim forumima koji su mi pali na pamet. Veće gledanost neće da škodi.

@ Knez Srpski

Prijatelju, ja bi voleo da vratis onaj stari avatar sa nasom omiljenom Borgicom. Taj ti je bio definitivno najlepsi ukras za nasu stranicu. :D

@rubiroza78

Nema na cemu. To sam onako na brzinu sredio. Grehota da si bez avatara, kad vec mozemo da ti pomognemo po tom pitanju. Uostalom ako nadjes nesto bolje, mozes i sam da ga napravis. Gledaj da bude krupna slika, sredi dobro osvetljaj u Photoshop-u i smanji velicinu slike na 80x80. I to je to. No big deal sto bi rekli Amerikenjci. ;)

>> knez

Pazi, ja sam samo "Saradnik" na Tajdovim vestima nikako urednik, cak ne ni
stalni neko privremeni. Urednik vesti je Dragoljub Igrosanac, pa onda idu
stalni saradnici- ljudi koji stalno rade razno-razne prevode svakog dana/
nedelje/meseca pa onda idemo mi ostali koji odradimo nesto kad nadjemo,
kad imamo vremena, kad treba pomoc...itd.

Inace dobro si me podsetio, ovih dana sam mislio da uradim par ST ali sto
se tice ove jedino je zajeb sto se nista ne zna, zna se samo kad idu
nemam pojma kad je repriza, da li ce sve sezone biti prikazane...itd. Ako neko
zna detalje nek napise, koliko vidim nemaju teletext,nemaju sajt, u Dnevniku(NS novinama)
nema njihov raspored emitovanja, jel video neko mozda neki kontakt-info telefon
TV Avale pa da ih nazovem i priupitam??
Jel ima u nekim beogradskim dnevnim novinama program emitovanja Avale??
Ima na PhT forumu informacija, a cini mi se da je za sekciju vesti slaba novost
"Poceo ENT na Avali svaki dan u 00:00".

===================================

Nego jel ste primetili da smo zaboravili na 40 godina ST-a??! Ja sam se tek sada
setio...ccc... :(

Može li nešto ovako

"Novotvorena televizija avala je od ponedeljka počela da emituje seriju "Star trek: Enterprise", svakog radnog dana u 00.00. Reprize će ići vikendom, u subotu epizode od ponedeljka, utorka i srede, a u nedelju epizode od cetvrtka i petka. Vreme emitovanja repriza nije poznato.
Enteprise je serija iz 2001. godina, peta po redu i za sada poslednja serija iz star trek fantaže. Radnja se dešava se nekih 100 godina pre događaja iz orignalne serije sa kapetanom Kirkom i Mr. Spokom, u vreme prvog leta prototipa Warp 5 motora, Enterprajza sa kapetanom Arčerom na čelu u misiji istraživanja galaksije
Inače serija se prvi put prikazje kod nas i ovo je takođe prvo emitovanje nekog serijala zvezdanih staza u Srbiji, neračunajući deep space nine, nakon petnaest godina."

malo edituješ i updejtuješ (valjda ćemo sutra videti kada su tačno reprize) i mislim da može da prođe

koliko se sećam 40. godišnjicu smo nešto pominjali da će biti proslava, puno poznatih, pića, ženski... ja nisam bio pozvan :(

@bracko
može jedino T'Pol sada sam u ENT fazi :)

Hahahaha pa ti si uvek pozvan na Star Trek zurke Kneze...imas stalnu propusnicu, suvisno je napominjati ;-)
Jesmo pominjali godisnjicu...ali one zurke su bile povodom 100.te strane ako se ne varam...?

Sad sam bas i ja gledao u programu za celu nedelju, stvarno nema TV Avale...a ima otprilike sve ostalo sto postoji na kablovskoj :D ...ne mogu cak ni program da organizuju, o Boze ko kod nas dobija nacionalne frekvencije :shock: ...a ugasise bk...sva sreca pa su se sad malo izvadili sa Star Trekom :mrgreen:

huh jedva nadjoh temu na polovini druge strane :(

raspored repriza enterprajza
subota
12:00 13:00 14:00
nedelja
10:00 11:00

neki fanovi kod nas su napravili fan forum tv avale kao pordsku prikazivanja ent http://www.tvavala.info/
Admiral:
Kao što ste već informisani TV Avala je od prvog dana svog emitovanja, akcenat stavila na Informativno-zabavni program. Od prvog dana emitovanja imamo priliku da posle skoro 15 godina pratimo jedan Star Trek serijal na našim programima sa našim prevodima (i potpuno legalno btwu. ). S obzirom da je najava STa na Avali "pogledajte šta je bilo pre Star Treka" verujemo da će nastaviti sa ovakvom uredjivačkom politikom koju moramo podržati jer pokazuje da je ovo prva televizija koja je oslušnula želje internet populacije. Takodje većina ljudi je pozdravila filozofiju muzičkog programa koja propagira stare vrednosti rock zvuka.

Mala grupa ljubitelja SFa (uglavnom iz KONEFa) je osnovala Mirror forum (nešto kao fan forum), koji će služiti za komentarisanje programa i grupisanje gledalaca od samog početka. Smatramo da na ovaj način (podrškom od prvog dobrog koraka) možemo da steknemo legitimitet kod ove televizije koji ćemo zajedno trošiti na predloge za buduću šemu. Ideja za forum je rodjena 22.09.2006 godine i entuzijazmom organizatora za nepunih 4 sata je registrovan domen, obvezbedjen prostor i napravljen kostur budućeg foruma.

Molimo vas da se registrujete i postanete aktivni (otvarajte teme gde ne postoje i angažujte se u diskusijama koje su tek započele) ne bi li uspeli da ovu ideju raširimo dok je televizija još mlada i da pošaljemo poruku svim televizijama u zemlji koliki je broj SF fanova.

HVALA
Administratori TvAvala.info

Postovani ljubitelji ST,

Znate li koliko je vremena potrebno da se pročita cela ova tema???? (pogotovo ako sam je video pre 5 dana) i to na običnom dial-up konekciji (šmrc, tel. račun).
Ali vredelo je. Drago mi je da ovde u našoj zemlji (kao se već zvala) ima trekera.
Čitajući sve ove tekstove vidim da ste jako pune upoznati sa ST svetom (inače ja sam veći SW fan, ali ipak obožavam skoro sve SF serije,filmove,romane) i biće mi dosta teško da vas pratim.
Pa da počnemo:
Moj omiljen serijal je TNG (slede TOS, DS9, VOY i na kraju ENT).
Najbolji likovi su mi Picard i Data, dok od ženskih tu titulu definitino dobija Kira.

Poz svima!

Ovo oko TV Avala stvarno prvi put čujem.
Ako već idu serije ST, voleo bih to ponovo da gledam.
Na kom su kanalu ? Zna li neko ? (CH i frekfencu MHZ)
Pogotovu ne bih hteo da propustim Voyager serijal. Do nedavno sam to mogao pratiti
na HTV2.
Bio bih zahvalan za traženu informaciju.

Pozdrav novim trekerima.

Kira je zakon. :D

Avala emituje svoj program na frekvencijama bivseg treceg kanala RTS.

Ne znam koliko je to tacno jer imam kablovsku pa se jednostavno pojavila tamo gde je bio treci kanal, a nakon treceg tu su emitovali prvi kanal RTS-a dok Avala nije pocela da radi.

Inace emituju Enterprise svakog radnog dana u ponoc.

A reprize su subotom od 12.00 (pon, uto i sre) i nedeljom od 10.00 (cet i pet).

>>Photonac
Welcome to ST topic :D
Pa s obzirom da si pre 5 dana video temu i da ima cirka 125 strana dosad, rekao bih da ti je otprilike toliko trebalo za citanje...s pauzama za kafu ;-) ...znam kako je to sa dial-up konekcijom, ovo drustvo ovde samo ceka da ja odem negde na put pa da se raspisu, kad dodjem ceka me po 2 sata citanja :mrgreen:

>>7 of 9
Welcome too

...nisam obratio paznju na nick, krenuo sam da pisem misleci sam da je to Knez srpski sto pita, navikao sam se na stari avatar njegov, koji je rekao bih isti kao sadasnji od 7 of 9 :D ...jos ne mogu da se naviknem na onog plavca, sve mislim da je neko nov na temi...a sad mi nece biti nista lakse :D
Btw to za bivsu frekvenciju 3K, a sada Avale vazi za Ikom, ne znam da li je isto i za ostale

ja malopre uzeo da tražim odgovrajuću T'Policu za avetar al aj sad da ne zbinjujem bula još više :)

@Photonac

svaka čast za to što si pročitao celu temu, kada bi se sve ovo stavilo na papir verovatno bi ispala neka podebela knjižurina
Dobrodošao i nadam se da ćeš ostati

@Seven of Nine +
neznam tačnu frekfenciju ali trebalo bi da ide ovako krenš od početka da tražiš,. nađeš rts1, pa ide drugi pa tv avala

Hvala na dobrodošlici,

Ne znam da li ste videli da će u sredu u 23:10 h na HRT2 početi emitovanje BSG (nije ST, šmrc), samo se nadam da neće biti samo prve dve epizode.

ST sam zapamtio po jednoj upečatljivoj sceni još kad sam bio klinja. To je scena iz ST Motion Picture kada Enterprise upadne u veštački izazvanu crvotočinu i šalju torpedo da rasturi asteroid. Meni je to do danas najlepši efekat kako taj torpedo izgleda (mislim da su to isto korisili i u igri Bridge Commander).

Nažalost, trenutno sam u stanju da pišem na ovom forumu sa posla u vreme pauze za kafu (pošto kafu ne pijem).

Poz svima.

Pa dobro ljudi gde ste? Odjednom ste svi nestali. ;)

S obzirom da imamo seriju na TV-u to bas i nije logicno.
Doduse, em ide kasno em smo je skoro (bar dosta nas) gledali na HRT-u.

Kanda se prevod Enterprajza malo (ali samo malo) popravlja. Trip vise nije pukovnik :D

Radi se, stvara se, nemamo izgleda puno vremena za ST. Ali evo gledacu reprize danas i sutra.

Btw, pocela je i treca sezona SG Atlantisa. Serija je odlicna, valjda ce se neko setiti da je prikaze kod nas. Naravno opet je tu neko od glumaca iz ST. U prve dve sezone je bio Chief O'Brien u ulozi vodje Dzenaja, a sada je tu Doktor iz Voya kao g. Vulsi koji vrsi inspekciju na Atlantisu.

nezgodno ovo praćenje serija na TV jedva uspevam da uhvatim po koju epizodu, danas sam prespavao reprize :(

provalio sam da neka rumunska televizija pušta stargate atlantis odgledao par epizoda i bas juce se seo da odgledam a ono ukinuli kanal, prokleta kablovska jos su poskupeli 455din, ej covece

Back