Au,pasce tv karta jos da izaberem koju,al prvo cu da drzim 5000 u rukama i da ih gledam izvesno vrema jer ko zna kad cu ih opet videti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kazu 5 000 danas,plata sutra. Ali cuo sam pricu da su nekima danas stigli listici od sutrasnje plate i da je u njima i dalje stara osnovica od 20128 din.????
Kazu 5 000 danas,plata sutra. Ali cuo sam pricu da su nekima danas stigli listici od sutrasnje plate i da je u njima i dalje stara osnovica od 20128 din.????

ja sam resio podizem kredit verovatno kod sosite bankte i kupujem stan a za uts sta bude
valjda ce biti sve ok

Meni je sve jasno, nego razmisljam da li nas zajebavaju ili je to stvarno tako. Zasto bi nekom sa 5 ili 6 godina staza bilo povoljnije da uzme ovaj kredit i da placa nesubvencionisan deo od 94 ili 95% nego da da 5% ucesca i placa 75% nesubvencionisan kredit?Meni nisi malo jasan,sta ti nije jasno....!?
Vojska ili drzava nude subvenciju prema godinama staza X 1%.Oni to izgleda racunaju kao ucesce,a to je ustvari subvencija, koju vracas zadnjih pet godina kredita,zakljucno sa 70-om godinom zivota.
Ovaj model su oni osmislili tako da nismo u obavezi da dajemo minimalno ucesce,kakavu obavezu imaju drugi(van vojske),sto vecina nas i nema da plati !?
E,sad je pitanje kome odgovara a kome ne !!?
Cinjenica je da smo golje i da vecini ne odgovara,pogotovo je pitanje preuzimanja rizika sta ako se nesto desi,novi talas otpustanja,prekida sluzbe i sl.Onda smo ga ugasili tj. onaj ko je uzeo ovakav kredit !
Primera radi,rata za kredit od oko 50 000 evra sa subvencijom od 20% je oko 270 evra !!
To ce imati da plate samo oni koji su sebi i skrojili one famozne koeficijente za plate od 60-70 000 din. i vise !
....gle cuda,kakva koincidencija !!!:rolleyes:
...a i nema smisla ljudi imaju neodgovarajuce stanove....ali to je druga prica.
Onaj ko ti radi evidenciju prisutnosti treba da ti upise u rubriku DP (drzavni praznik) onoliko sati koliko si radio u dane DP. Sat rada u DP placa se 110 % obicnog sata ( npr.ako ti je sat rada da kazem obicnog dana 200 din.,za svaki sat rada u dane DP dobices jos 220 din ( npr.8 sati = 1760 din) na platu. I za rad u dane DP ne postoji ni preraspodela ni bilo sta drugo,vec iskljucivo placanje tog rada.
dobijes sledujucu dnevnicu
Ako pod sledujucu podrazumevas sluzbenu,to ti je to.
Da li je to tako?
Sto se tice kredita za stan... ako nemate 20% za ucesce, ne morate se oslanjati na subvenciju koju inace morate vratiti... nego napravite Predugovor sa prodavcem stana da ste mu na ruke isplatili ucesce(umesto banke), tako da onda dobijate kredit pod povoljnijim uslovima nego sa subvencijom! Uzmete taj kredit, kupite stan bez subvencije, i ne odustajete od toga da vam Vojska mora resiti stambeno pitanje + naknada za zakup stana vam ostaje...!
Onaj ko ti radi evidenciju prisutnosti treba da ti upise u rubriku DP (drzavni praznik) onoliko sati koliko si radio u dane DP. Sat rada u DP placa se 110 % obicnog sata ( npr.ako ti je sat rada da kazem obicnog dana 200 din.,za svaki sat rada u dane DP dobices jos 220 din ( npr.8 sati = 1760 din) na platu. I za rad u dane DP ne postoji ni preraspodela ni bilo sta drugo,vec iskljucivo placanje tog rada.
ja sam resio podizem kredit verovatno kod sosite bankte i kupujem stan a za uts sta bude
valjda ce biti sve ok
Ja sam dezurao za 1.maj i nas personalac kaze da se praznicni rad ne placa i posalje papire za normalnu dnevnicu!?
Sta da ima radim,na sta da se pozovem !?
Ja sam dezurao za 1.maj i nas personalac kaze da se praznicni rad ne placa i posalje papire za normalnu dnevnicu!?
Sta da ima radim,na sta da se pozovem !?