stanovi i plate

Drage kolege, danas sam cuo da je ona pomoc, ili kako se vec zove, od proslog meseca planirana za isplatu u istoj visini svaki mesec do kraja godine!!! :lol: I dalje cekamo i nadamo se!! Ipak je to nas novac, teskom mukom zaradjen!!!MIMI nadam se da je ovo korektno napisano??!POZZ ;-) ;-)

mshone:
jbt Beli, tek sad vidim broj tvojih postova !!!!
dakle, svaka cast !

pa kad imam ADSL 24h ..... ali i ne postujem vise toliko kao pre .... samo ponekad ovde .... ali vec me smara ovaj forum .........

sto se tice one pomoci da bude svaki mesec u RC-u nemaju pojima ..... to je neki novitet ...ali otkud znam vi stariji i iskusniji uvek nadjete neku informaciju s vrha :lol: :wink:

ma citava gomila novih vesti je oko povecanja ali ne verujem ni u sta dok se ne smanji minus na TR
-ovo za 5000 mesecno do kraja godine-cuo sam i pre 7 dana, ali mi je izvor totalno nepouzdan i podatak svrstavam u folder `ratovi zvezda`
-isto se odnosi na svako povecanje preko 5 % do kraja godine

Ono sto realno ocekujem je povecanje od 4,2 % do novembra i tada ce se zamrznuti sve plate na godinu dana, tako da je mrka kapa.

Bez obzira na gomilu polemika dali je zasluzeno ili ne, ja licno zelim da me moja radna organizacija plati po zakonu, ma koliko to bilo, a ne da me smatra volom i da me zavlaci glupostima od opravdanja dok se na sve strane krade i, zarad licne koristi, rasprodaje `vojna` imovina.

p.s.-sve te glasine o silnim povecanjima mi izazivaju gorusicu, jer me podsecaju na Slobino vreme kada su povecanja predhodila oruzanim guzvama ili izbornim kampanjama

Rade012:
Moje kolege su izvršile "preimenovanje" u septembru-oktobru...

Inače je to najveća glupost... morala je da ostane kategorija službenih stanova... sve do penzije
Koje godine?
Molim te ako mozes odgovori jako mi je bitna informacija
Mi pokusavamo vec godinu dve ali nece da daju da se sluzbeni preimenuju.
Ako nisam u pravu reci...

mshone ..... pa danas retko ko nije u dozvoljenom minusu ....... tako narod prezivljava....lepo je neko rekao ...dok ne vidim pare na racunu ... ne verujem u bajke ...... koliko godina samo vicemo bice bolje ....bice naravno ...ali jos mnogo toga treba da se uradi ..... a to je : potpuna profesionalizacija VS , resavanje stambene problematike , izjednacavanje vojnih penzija sa civilnim , opremanje po svim pitanjima , prelazak VMA u civilno zdravstvo iako ste vi stariji odvajali od svojih plata za izgradnju VMA , VMC ....itd.

pa jedno je sigurno, radno osoblje i vojni kadar bice otpusten a plata ce biti povecana za mali %, taman da se primeti da je taj otpust osoblja bio zapazeno koristan. Inace od nase vojske nemoze da bude ni gol **** ... Moj matori je sa vojskom proveo 40 godina i kad on to kaze sad onda je to to ...

Nitroglicerin:
pa jedno je sigurno, radno osoblje i vojni kadar bice otpusten a plata ce biti povecana za mali %, taman da se primeti da je taj otpust osoblja bio zapazeno koristan. Inace od nase vojske nemoze da bude ni gol **** ... Moj matori je sa vojskom proveo 40 godina i kad on to kaze sad onda je to to ...

pa zato sto ti je otac sigurno pukovnik koji ima solidnu penziju , dobio je od vojske na vreme stan , otkupio ga za sitne pare ..... sada radi neki drugi posao i normalno da to kaze :lol:

whitenicky:
pa zato sto ti je otac sigurno pukovnik koji ima solidnu penziju , dobio je od vojske na vreme stan , otkupio ga za sitne pare ..... sada radi neki drugi posao i normalno da to kaze :lol:

Daklem dok se grebo bila je dobra... čak i odlična... jbt, kakav čovek.

Kao u "Lepa sela lepo gore": "A sad, kad se kita više ne diže...":)

@Rade012 - tako to obicno biva ........ pa 90% stare garde su ljudi sa sela ...dosli u velike gradove , vojska im je obezbedila besplatno skolovanje , obezbedila posao , tada odlicne plate , letovanja i zimovanja po najpovoljnijim uslovima , stanove ....... tad im je VOJSKA bila sve i branili su je svim srcem ...... a kad odu u penziju onda bacaju kamenje i prave se pametni .

Da li ima neko informaciju o stanovima?Moj muz i ja smo odlucili da uzmemo subvencionisani kredit,a na poslu nece da mu popune administrativnu zabranu.Kazu da imaju internu naredbu da to ne popunjavaju.To znaci da ti ne daju da podignes kredit,a nece ni stan da ti daju(jos neka ukinu i UTS).Sta dalje?

Back