Stanivuković: Kriminal je uhvaćen kao zec, dolaze pravda i istina!

комшија

Stara legenda
Poruka
90.940
1612110578335.png






Stanivuković: Kriminal je uhvaćen kao zec, dolaze pravda i istina! (VIDEO)

Rekao je to gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio prvi izvještaj "Tima za reviziju" koji je prethodnih dana "češljao" javne nabavke, ugovore, sporazume i ostalo u gradskoj upravi, koje je sklapala bivša vlast SNSD-a.



31.01.2021


Stanivuković je rekao da se u Gradskoj upravi prvi put javno govori o kriminalu, koji je uhvaćen kao zec i ne može da mrdne.

"Zapisan je na papiru, a krivične prijave će biti predate u utorak. Ovo je početak novog perioda u kom više ništa neće biti isto", dodao je Stanivuković.

Prva tema koje se gradonačelnik dotakao bila je tema bilborda kojih u Banjaluci, kaže, ima 372, od kojih je 159 postavljeno lažno, bez naknade, u blizini Gradske uprave, te da je time budžet za godinu dana oštećen za pola miliona maraka, 2.000.000 KM za četiri godine.

"E to su gospodo besplatni udžbenici kad kažete da nema budžeta, to je 5.000 karata mjesečno za penzionere, stipendije za studente", istakao je Stanivuković.
Sve firme će biti identifikovane, a rok za plaćanje je ponedeljak, dodaje on.

Stanivuković je rekao da je jedna od firmi koja iznajmljuje sporne bilborde i firma Dodikovog sestrića.

On je pomenuo i slučaj ukljanjanja srca grupe " Pravde za Davida", rekavši da je za to izdata uspmena naredba i da nema pisanih tragova.

Gradonačelnik Stanivuković je rekao da za sve one koji su lovili u mutnom dolazi naplata, te pozvao nadležne da istraže sve ono što je rekao i uhapse odgovorne.

"Pozivam ih da uhapse i mene ako ovo što sam rekao nije tačno", kazao je on.

Stanivuković je zaključio da je "Tim za reviziju" imao ozbiljan posao i radio ono što državne institucije nisu radile decenijama.

Stanivuković je novinarima rekao i da je uočio sumnjivo vozilo i sumnjivo lice koje ga prati na javnim i privatnim događajima.

BN TV link




На Додига je најзад пала мрежа. Украјинска икона, криминал у Бањалуци... Џаба копрцање.
 
Poslednja izmena od moderatora:
1612113976316.png






BANJALUČKO USIJANJE: Radojičić zaprijetio Stanivukoviću tužbom za lažno prijavljivanje!

Današnja konferencija za medije gradonačelnika Banja Luke i njegovih saradnika je nastavak političke kampanje, sa mnogo političkih stavova i vrlo malo prava, objavio je bivši gradonačelnik Igor Radojičić na svom Twitter nalogu.

dva_1[1].jpg


Prije 45 min

Nakon pres konferencije na kojoj je aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, zajedno sa svojim “Timom za reviziju” iznio detalje o navodno nezakonitim radnjama i najavio krivične prijave, između ostalog i protiv svog prethodnika, Radojičić je odgovorio: “sve je to laž”.

– Predstavljanje izvještaja takozvanog Tima za reviziju i dalje pokazuje visok stepen nepoznavanja propisa i organizacije sistema lokalne vlasti. U danas pomenutim temama nemam nikakve krivične odgovornosti i ako neko i podnese prijavu, a nije i dalje jasno za šta, dokazaću da je laž. Onda su moguće i kontra prijave za lažno prijavljivanje krivičnog djela – poručio je Radojičić.

On je dodao da su mu i ranije prijetili krivičnim prijavama, ali da je ostao čist.

– Protiv mene prijave su najavljivali i nezadovoljni tajkuni, pa sam i tu ostao čist. Neka institucije rade svoj posao, a dokazaću u svakoj sitaciji da sam radio zakonito i u najboljoj namjeri i najboljem razvojnom periodu Grada – zaključio je Radojičić.

Podsjećamo, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv Mladena Ćućuna, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banja Luke, Milenka Letića, šefa Odjeljenja komunalne policije, čelnih ljudi Akvane i Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika Banja Luke jer je, kako tvrdi, neke od spornih dokumenata za koje se podnose prijave, potpisivao.

Stanivuković je rekao da je u prvom mjesecu aktivnosti na reviziji poslova koji su rađeni u gradu u ranijem priodu uočeno da većina bilborda u gradu nisu registrovana, a nije plaćana ni komunalna naknada, za šta je optužio, kako je rekao, i nećaka Milorada Dodika, lidera SNYSD-a i člana Predsjedništva BiH.

"Za ove neplaćene naknade mogla se isplatiti mjesečna karta za penzionere ili besplatni udžbenici. Kada kažu da nema novca, evo gdje je novac", rekao je Stanivuković.

Ćućuna je optužio za preplaćen posao na izgradnji ograde za jedan od objekata Civilne zaštite, kao i za sumnjive aktivnosti u vezi s čišćenjem rijeke Crkvene.

Takođe, rekao je da je u provjeri diploma zaposlenih u upravi Banja Luke uočeno više sumnjivih diploma, za šta je pozvao nadležne da izvrše provjere.

Dodao je da je uočeno da je on lično pod nečijom prismotrom, i pozvao je nadležne da utvrde o čemu se radi.

"Ne bojim se. Oni mene mogu hvatati na izmišljenim lapsusima a ja njih u kriminalu", rekao je gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanovuković.
 
1612131977648.png





ДРАШКО вратио нов (луксузан) намештај шефа Цивилне заштите купљен од народних пара

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић објавио је данас на Твитеру да је вратио неотпакован намештај из канцеларије Цивилне заштите, купљен од државног новца.

1612132023325.png


23:23 31.01.2021.

Када је ступио на дужност градоначелника Бањалуке, Станивуковић је обећао да “више ништа неће бити исто”. Данас је на Твитеру објавио:

“Неотпакован намештај Ћућуна XIV, који је купио од народног новца, у јеку пандемије, за своју канцеларију у цивилној заштити. Неће му више требати! Време нерационалног трошења, лажног луксуза и бахатости у нашем граду постаје прошлост. Обрачунаћемо се са криминалом!, поручио је Станивуковић.



Подсетимо. одмах након ступања на дужност, Станивуковић је наложио да се врате кључеви свих службених аутомобила Бањалуке које користе функционери.

“Сви кључеви од преко 50 службених аутомобила враћени су у 16 часова, на мој захтев, у просторије Кабинета градоначелника. Нико више нема право да службене аутомобиле користи у приватне сврхе као што је то до сада био случај. Преко 70 посто службених аутомобила годинама није било на паркингу испред Градске управе, након радног времена. Донећемо Одлуку да сви службени аутомобили морају бити обележени и она је спремна, а спреман је и нови Правилник о употреби ових возила. Међу овим кључевима налазе се аутомобили у вредности од преко 100.000 КМ, које ћемо продати, јер за грађане Бање Луке постоје приоритетније ствари. Расипничком понашању морамо стати у крај, а ово је само први корак у том науму, вечерас доносимо још низ одлука”, навео је Станивуковић.
 
1612172082595.png




Stanivuković: U utorak krivične prijave

1612172109351.png


01.02.2021. 09:58

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, najavio je da će u utorak biti podnesene krivične prijave protiv Mladena Ćućuna, koji je optužen za sumnjive aktivnosti u vezi s čišćenjem rijeke Crkvene.

Osim njega, krivične prijave bit će usmjerene i protiv osoba koje upravljaju preduzećem Akvana, te Milenka Letića, šefa Odjeljenja komunalne policije Banje Luke, koji je usmeno naredio da se ukloni Davidovo srce sa trga, kao i protiv Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika.

Krivične prijave odnosit će se na nezakonit rad Gradske uprave i javnih preduzeća u prethodnom periodu.

federalna.ba
 
Јел могуће ово, да се сликао крај намјештаја са паролом "обрачунаћемо се са криминалом"! :D
То са скупим де лухе намештајем за канцеларију Цивилне заштите, сјајан је пример на шта све ви Босанци трошите буџетске паре, а онда од Србије очекујете да вам свако мало даје паре и да вечно буде ваша крава музара.
 
То са скупим де лухе намештајем за канцеларију Цивилне заштите, сјајан је пример на шта све ви Босанци трошите буџетске паре, а онда од Србије очекујете да вам свако мало даје паре и да вечно буде ваша крава музара.
Пази мачор тај сиромах увезе из Србије робе у вредности од скоро милијарду марака + Федерација БИХ (нешто мање) али укупно трећа држава по износу у коју највише извози Србија, што није мало на ову кризу.Наравно да је томе највише допринела РС а не твоја Федерална БИХ.
Према томе када причаш о РС мораш да се нагнеш и захвалиш се најбољем и највјернијем спољном партнеру а не да кењаш о пар милиона марака помоћи најугроженијим у РС или општинама које су остале у Федерацији па у 21 вијеку немају асфалт јер им твоји мунџоси не желе из мржње асфалтирати.

Земље у које Србија највише извози.Једна мала БИХ (од тога 80 посто РС) увезе скоро као неке 100 пута веће државе од ње.Мисли о томе несрећо!
Извоз Србије 2019 године,износ у милијардама евра:
  • Nemačka (2,212)
  • Italija (1,769)
  • BiH (1,352)
  • Rumunija (1,026)
  • Rusija (0,872)
 
Poslednja izmena:
Srbija će uvek pomoći svojoj braći preko Drine.
To joj je dužnost, obaveza ali i zadovoljstvo :D
Не, Србија ће Босанцима да буде крава музара само док на грбачи овог народа седи Босански картел на челу са вашим Вољеним *******им.
 
Комшија је Србијанац тј. ПРАВИ СРБИН (за разлику од политичких Срба изБосне).
Komšija je pored Srba samo prošao. Nego dođi ovde pa nam objasni da smo politički Srbi. Naravno ako smiješ.
 
Poslednja izmena od moderatora:
1612261482686.png




Banjaluka: Uklonjeni nelegalni bilbordi: "Red je zaveden!"

Sinoć je u Banjaluci poskidano na desetine bilborda u centru grada i pored tranzita, a uklonili su ih oni koji su ih i postavili, tvrdi gradonačelnik Draško Stanivuković.


1612261539639.png


02.02.2021

Red zaveden za jedan dan! Bilbordi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati! Nikada više zahtjeva nego danas da se plati naknada! Više ništa nije isto – napisao je sinoć Stanivuković na svom Tviter profilu.


U Banjaluci, navodi gradonačelnik, postavljena su 372 bilborda, od kojih je 159 postavljeno nelegalno, bez plaćanja komunalne naknade, a takvih bilborda je bilo čak i u blizini Gradske uprave.


02022021085059.jpg



– Time je budžet Grada za godinu dana oštećen za pola miliona maraka, a za četiri godine gradska kasa je uskraćena po tom osnovu za dva miliona maraka – tvrdi Stanivuković.


02022021085124.jpg



Sinoć je krenula “akcija” uklanjanja bilborda i to, kako poručuju iz Gradske uprave, nije uradila Komunalna policija, nego vlasnici tih bilborda, odnosno radnici preduzeća koja su bilborde postavili.


(Srpskainfo)
 

Back
Top