Stan u centru Beograda za 500 000 evra.

ne znam koliko je to isplativo jer prvo sad ne moze da kupi takav ni za te vece pare a da je sacekala jos imala bi i 150 :D

takodje ona je zaradila samo 40.000 evra..taj iznos bi dobila i da ga je rentirala nekih 6 godin za 600€ i ostao bi joj stan u vlasnistvu..iskreno mislim da je pogresila.
Plus sto je platila porez na kapitalnu dobit, pa nije ni tih 40k zaradila…

i o čemu sad treba ovde da se diskutuje?! :think:
Немогуће је купити стан у Ваљеву,Лесковцу,Куршумлији,Пожаревцу,Врању камоли некој од шеснаест општина Београда,камоли у граду Земуну а посебно не у центру Београда.
Дијаспора је богата те може,естрада,спортисти су богати те могу а народ може да сања о достојанственом животу.
Социјална неједнакост је језива попут разлике између богаташа и народа.
Америка је пропала за обичан народ,немају да купе кућу те су на улици скоро.

Poslednja izmena:
Svakako su jako visoke, naročito za lojalne plate.

…a da mi objasni neko kako se to pere lova, pa su cene toliko visoke?
naša mafija a takođe i ove iz regiona kupuju stanove, sede na njima par godina pa ih prodaju uz profit.
ne ispituju baš detaljno poreklo novca pri kupovini stanova u BGu

„Pranje novca“ je proces kojim se ilegalno stečen novac (npr. od trgovine drogom, korupcije, utaje poreza) „prikazuje“ kao da dolazi iz legalnih izvora.

Obično se opisuje kroz tri osnovne faze:

1. Uvođenje novca u sistem (placement)
To je trenutak kada se „prljav“ novac prvi put ubacuje u finansijski sistem — npr. kroz banke, kupovinu robe ili usluga.

2. Slojevanje (layering)
Novac se zatim „vrti“ kroz različite transakcije da bi se zamaglio trag — prebacivanje između računa, firmi, država, kupovina i prodaja raznih stvari.

3. Integracija (integration)
Na kraju, novac se vraća kao „čist“, npr. kroz investicije, plate, profit firmi ili prodaju imovine.

Zašto se često pominju nekretnine (npr. stanovi)​

Tržište nekretnina je pogodno za zloupotrebe jer:

• radi se o velikim iznosima odjednom
  • cene mogu biti subjektivne ili prenaduvane
  • vlasništvo može da se skriva preko firmi ili posrednika
  • kupovina i prodaja mogu da deluju kao legitimna investicija

Zato se u medijima često spominju luksuzni projekti (poput Beograd na vodi) kao potencijalno rizični — ne znači da je svaka kupovina tamo problematična, već da takva tržišta mogu biti privlačna za zloupotrebe.

Nego sve izvan Beograda i NS-a je bagatela,mala mesta i sela bagatela.Novogradnja centar Niša 2k max.
Ван градова нема посла и нема пара ни да се станује негде ни да се изађе из заједнице језиво је скупо те једино они што живе у иностранству купују куће и станове јер су богаташи.
Поштен народ који ради у Србији језиво тешко се запосли и мучи да има плату,језиво тешко живи док гледа друге који су недостижно обезбеђени ~ они који добро живе зна се шта су,далеко их било у сну се не снило.

Poslednja izmena:
ovo bas i nije tacno
a na stranu sto je spanija uvela poseban zakon za strance da placaju dupli porez u odnosu na stanovnike.

a i pitanje je sta podrazumevas pod obalom.. moguce ali neka pustara gde ti je najblizi komsija 10km udaljen.
Idealista com ima odgovore i dovoljno ponude.
Ne znam za nerezidente van EU.
Ja sam kupovao sa NL državljanstvom i nije postojalo duplo oporezivanje. Zabranjeno duplo oporezivanje u EU. Čak sam imao i neke pogodnosti kao nonresident.
Nije pustara. 300m od obale. Mesta sa 5-7 supermarketa, bolnicom, železnicom, restoranima itd
Mogao bih postaviti i lokacije ovde al glupo mi javno. Mogu ti na private poslati.
Na pola puta između Barcelone i Valencije.
Pogledaj na idealista i videćeš cene, ponudu
Nigde skuplje od 2000€ kvadrat..sa dvorištem a često i bazenom. I uglavnom sa nameštajem

ovo je opet diskutabilno..nesto jeste, nesto nije.. u proseku slicno... gledao ja po prodavnicama cene.
Ma vuçiçistan je najbolji i najjeftiniji
Pogledajte foldere Lidl, Consum, Dia etc sa sufiksom es u linku
U Srbiji je samo neko smeće jeftinije. Ovde je kontrola sa pečatom. Nema laganje.
Samo su skuplje cigare.
SVE ostalo je jeftinije.
Daj mi jedan proizvod iz marketa u Srbiji i trenutno ću ti ovde linkovati, provereni i jeftiniji proizvod.
Uživaj Tabe, znam da znaš, ali pišem zbog drugih 😎

Idealista com ima odgovore i dovoljno ponude.
Ne znam za nerezidente van EU.
Ja sam kupovao sa NL državljanstvom i nije postojalo duplo oporezivanje. Zabranjeno duplo oporezivanje u EU. Čak sam imao i neke pogodnosti kao nonresident.
Nije pustara. 300m od obale. Mesta sa 5-7 supermarketa, bolnicom, železnicom, restoranima itd
Mogao bih postaviti i lokacije ovde al glupo mi javno. Mogu ti na private poslati.
Na pola puta između Barcelone i Valencije.
Pogledaj na idealista i videćeš cene, ponudu
Nigde skuplje od 2000€ kvadrat..sa dvorištem a često i bazenom. I uglavnom sa nameštajem
PS: Moram da dodam zbog drugih, nazive mesta gde provodim godine..6-7god. Nisu pustare. Bolja infrastuktura, putevi..ma sve uređenije nego na Dorćolu, Vračaru..
Za cene kuća (stanove ne volim, bučni su Španci) pogledajte na idealista.
Ja sam kupovao preko banaka pa renovirao uz pomoć naših majstora i rumunskih i poljskih..sve odlični majstori i prolazio duplo jeftinije ali to je druga tema.
Sve su bile samostalne kuće i sa svojim dvorištem a to je neprocenjivo
Ima dosta kuća u koje se uloženo vrati petostruko. Ako nekom treba savet, tu sam na PPorukama
Google pokaže slike itd
Miami Platja
L'Hospitalet de l'Infant
Cambrils
Salou
etc

Poslednja izmena:
U Srbiji je samo neko smeće jeftinije. Ovde je kontrola sa pečatom. Nema laganje.
Samo su skuplje cigare.
SVE ostalo je jeftinije.
Daj mi jedan proizvod iz marketa u Srbiji i trenutno ću ti ovde linkovati, provereni i jeftiniji proizvod.
ajde..coca cola.

Mnogi ekoznalci ce kritikovati kada se neko grije na gume,ugalj...
Нема пара за дрва,прескупа су а која и каква продају ~ лажу за врсту,лажу за сувоћу и гледају да увале мање од количине за коју су дате паре !!!!
Ali kada nato bombarduje neku rafineriju ili nesta jako zapaljivo ekoznalci su na godisnjem odmoru.
Ледара смрзнута целе јесени и зиме јер нема пара за грејање (осим у једној просторији где су или баба,деда или очеви,мајке) немогућност туширања,немогућност прања косе.
Језива тензија и вечно постоји неко ко дислоцира агресију и контролише екстремно све,оно највећи део народа је очајан.
Молитва Богочовеку Исусу Христу да јесте топло време и неке скотине садистичке кукумавче што нема снега јер желе да се смрзавају они што за грејање немају,садизам влада.
Супер је идеја о господском грејању на струју али нема пара ни за дрва ни за грејање свих просторија,одакле паре за рачун ако свуда уведу на струју.
Систем је такав да поштен народ нема нити има могућност да изађе из немања јер је школовање екстремно,недостижно много пара а они уместо то да омогуће млате неке будалаштине о рециклирању (повећа рачун,не промени ништа).

Poslednja izmena:
жж.jpg

лл.jpg

За ту цену треба да ставе обичну у купатило а не ову језу језиву.

Zar EU nema uticaj na ovo? U Berlinu su jeftiniji na nekim lokacijama.
Pa ne. Ponuda i potražnja. Čak ima toliko utjecaja, pogotovo na moru, da su tamo cijene rasle jer su mogli sad i stranci kupovati.
A vjerojatno i po ZG, ima stranaca, a i sve veći broj Hrvata se vraća iz inozemstva.
Ali dobro, ovo Importanne galerija je ipak nešto ekskluzivnije, čini mi se.
Ali:
62m2 za 230000€ u Sesvetskom Kraljevcu!!!
3700€ za m2. Znači oko 20km udaljeno od Trga bana Jelačića!
To je ovaj narančasti kružić desno.
1000018403.jpg

https://www.njuskalo.hr/nekretnine/...-novogradnja-potpuno-namjesten-oglas-49822164

Pa ne. Ponuda i potražnja. Čak ima toliko utjecaja, pogotovo na moru, da su tamo cijene rasle jer su mogli sad i stranci kupovati.
A vjerojatno i po ZG, ima stranaca, a i sve veći broj Hrvata se vraća iz inozemstva.
Ali dobro, ovo Importanne galerija je ipak nešto ekskluzivnije, čini mi se.
Ali:
62m2 za 230000€ u Sesvetskom Kraljevcu!!!
3700€ za m2. Znači oko 20km udaljeno od Trga bana Jelačića!
To je ovaj narančasti kružić desno.
Pogledajte prilog 1890738
https://www.njuskalo.hr/nekretnine/...-novogradnja-potpuno-namjesten-oglas-49822164
Ipak se vraćaju iz De, At? :mrgreen: Čitam na fb da je to novinarska laz.

Pa mislim da se vraćaju. Sve više ima članaka i TV priloga o tome. A viđam i ja neke ljude koji su bili otišli van (prvenstveno u Irsku) pa su se vratili. Kolega na poslu je (točnije dvojca) su bili u Irskoj i vratili su se. Jedan ima sina u Austriji, kaže da će se vratiti za godinu-dve, kad sredi kuću koju je kupio. Još jedan kolega je u Berlinu, kaže da mu je svega dosta, da bi se najradije vratio. Naravno, neće se svi vratiti, neki novi će otići. Ali trend se preokrenuo i ljudi se počinju vraćati više nego što odlaze. A ni plaće kod nas nisu više tako loše kao što su bile... A i lakše je u EU, otići i vratiti se.

Срби отишли у државе Европске Уније или Америке заробљени су кредитима које треба да врате тим државама те не могу да се врате.
Такође ту одакле су отишли гледају их као странце,тамо где су отишли јесу странци и враћају се најчешће једино у пензијама јер са страним екстремно високим у Србији им је све доступније него тамо одакле су се вратили.
Најчешће реновирају некретнине где су живели,започну нове велелепне те их не заврше или у новијим генерацијама купују нове станове али заобилазе екстремне цене јер им није исплативо то.
Асимилују се обично у локални менталитет оних где су се одселили тако да најчешће гледају што "јефтиније" да прођу (то их на крају изађе много више док поправљају штету које је то "јефтино" нанело).

Samo su skuplje cigare.
SVE ostalo je jeftinije.
pazi u spaniji sam kupovao u marcedoni i nije nista povoljnija od nasih prodavnica..nesto jeste, nesto je skuplje u proseku dodjes na isto.

PS: Moram da dodam zbog drugih, nazive mesta gde provodim godine..6-7god. Nisu pustare. Bolja infrastuktura, putevi..ma sve uređenije nego na Dorćolu, Vračaru..
Za cene kuća (stanove ne volim, bučni su Španci) pogledajte na idealista.
Ja sam kupovao preko banaka pa renovirao uz pomoć naših majstora i rumunskih i poljskih..sve odlični majstori i prolazio duplo jeftinije ali to je druga tema.
Sve su bile samostalne kuće i sa svojim dvorištem a to je neprocenjivo
Ima dosta kuća u koje se uloženo vrati petostruko. Ako nekom treba savet, tu sam na PPorukama
Google pokaže slike itd
Miami Platja
L'Hospitalet de l'Infant
Cambrils
Salou
etc
ti sad poredis babe i zabe
ne mozes porediti neko mesto izmedju dva grada sa najekskluzivnojom zonom glavnog grada.
i kod nas po selima imas celu kucu sa okucnicom za 20.000 sto je i jeftinije od spanije.. uporedjujes babe i zabe.

i bas sam pogledao ... ekskluzivnije lokacije u barseloni imaju cenu od 6 do 8 hiljada evra po kvadratiu..

opet dolazimo da sam u pravu jer su cene iste kao kod nas...

nadjete neku kucu tamo negde i upredjujete sa elitnom zonom glavnog grada neke drzave..to je apsurd.

i samo nemojmo o tome da bi radije ziveli u toj kuci uz obalu nego u recimo beogradu na vodi ili dedinju..
to nije tema ove price.

i kod nas imas kuce na dunavu za male pare da se kupe

Back