Стампедо на Вука Костића након изјаве да би подигао зид између Срба и Хрвата

Pa razumem sta je hteo da kaze ali generalno samo glupa i ogranicena osoba moze da veruje pogotovo sad u 21. veku kako bi nekakva zidina ili neki bedem od cigli i maltera bio nekakvo resenje ili konkretno sprecio nesto, ono smesno.

A ti stvarno pomislio da je Kostić ciljao na bukvalno betonski zid ?

Zato što je to gurnuto u stranu iako se u školi učilo o tome, a uzet je datum 27.7. jer su se tada Srbi u Hrvatskoj digli protiv okupatora.
Ne znam jel koja republika imala kasniji datum antifašističke borbe.
Citav svoj zivot sam imo kontakta sa vama Hrvatima
Imam ih svuda oko sebe .Na poslu pijem kavu sa Hrvatima .Kad sam pre mesec dana iso rodjaku na slavlje Hrvatica me na vratima docekala .Cak mi je sestru Hrvatica cuvala a mi njihovu decu ....znam vam dusu ,znam vam srce ..znam sve o vama sto se treba znat
Bilo kakav kontakt sa vama ako je moguce prekinut treba prekinut ma kolika cena bila
Ima dobrih Hrvata ,ima njih i koji vrede nesto ali mi smo platili za sva vremena previse za bilo koju vrstu suzivota sa vama

Mani se te gluposti o vama protiv Nemaca ...jedva ste ih docekali i to nakon sto su vam Srbijanci dali Banovinu i sve nas da se izivljavate nad nama jel vam nije bilo dozvoljeno da nas koljete ko stoku ..znat to i sam a znaju i svi sa kojima se ovde dopisujes..nemoras biti uvek Hrvat ..ponekad mores reci i istinu

Citav svoj zivot sam imo kontakta sa vama Hrvatima
Imam ih svuda oko sebe .Na poslu pijem kavu sa Hrvatima .Kad sam pre mesec dana iso rodjaku na slavlje Hrvatica me na vratima docekala .Cak mi je sestru Hrvatica cuvala a mi njihovu decu ....znam vam dusu ,znam vam srce ..znam sve o vama sto se treba znat
Bilo kakav kontakt sa vama ako je moguce prekinut treba prekinut ma kolika cena bila
Ima dobrih Hrvata ,ima njih i koji vrede nesto ali mi smo platili za sva vremena previse za bilo koju vrstu suzivota sa vama

Mani se te gluposti o vama protiv Nemaca ...jedva ste ih docekali i to nakon sto su vam Srbijanci dali Banovinu i sve nas da se izivljavate nad nama jel vam nije bilo dozvoljeno da nas koljete ko stoku ..znat to i sam a znaju i svi sa kojima se ovde dopisujes..nemoras biti uvek Hrvat ..ponekad mores reci i istinu
Napisao sam istinu, lako je i povjerljivo.

Hajde oladite, nije covek pricao da mu smeta nekadasnje ponasanje Hrvata nego danasnje...

I Hrvatima je smetalo vise nego ocigledno , trenutno ponasanje Srba u oluji....nije im smetalo ponasanje pre oluje...

Koji god razlozi, oni postoje...
Po mojoj proceni dok se pedagoski slavi proganjanje Srba, bice jacanja ustasije u drzavi Hrvatskoj....svesno ili nesvesno...

Da li su tretmani prema srbima kao prema svim ljudima, gradjanski?
Ako nisu , onda su Hrvati seljaci i moraju da ostanu seljaci da bi bili ponosni....ne mogu preci u gradjane nikako.....
Tu je kljucna stvar iz ugla Hrvata prema Hrvatima...
Srbi su izgubili bitku sa srpskim seljacima...Hrvati izgubili bitku od Hrvatskih seljaka...

Вук је само реално оценио дубину провалије између српског и хрватијанског менталитета
и изјавио да би он забранио храбрим, али наивним авантуристима
да покушавају да пређу тај бездан,
а нарочито да у ту погибељ поведу и народ за собом !

Ја сам тако схватио Вукову изјаву,
и потпуно се слажем са таквим ставом.

Bacali su i Srbi cvijeće, gestapo molio Srbe da ne surađuju toliko sa službom.
7.7. kad je na jednom vašaru lopov ubio Srbina žandara? Čestitam, Hitler se sigurno usrao od smijeha.

Није се смејао. Био је невиђено потресен појавом Сисачког одреда... :hahaha:

Вук је само реално оценио дубину провалије између српског и хрватијанског менталитета
и изјавио да би он забранио храбрим, али наивним авантуристима
да покушавају да пређу тај бездан,
а нарочито да у ту погибељ поведу и народ за собом !

Ја сам тако схватио Вукову изјаву,
и потпуно се слажем са таквим ставом.
Da, to isto misle i desetine hiljade Srba koji letuju u Hrvatskoj i ne fali im dlaka s glave.
Samo zadrigli gibanicar kao taj netalentovani nazovi glumac moze da bude toliko pun mrznje i da tako neosnovano laje.

Da, to isto misle i desetine hiljade Srba koji letuju u Hrvatskoj i ne fali im dlaka s glave.
Samo zadrigli gibanicar kao taj netalentovani nazovi glumac moze da bude toliko pun mrznje i da tako neosnovano laje.

Мораћу ипак да прочитам његову изјаву целу, можда нешто нисам схватио ?

Мораћу ипак да прочитам његову изјаву целу, можда нешто нисам схватио ?

Прочитао сам,
Вук је крајње разумно говорио.

Могао је и да цитира библију,
одређени тип лудака и мржљиваца би га напао.

Препознаћете их по бар једној увредљивој речи у посту:
"говедо примитивно"
"гори човек него глумац, а глумац је катастрофа"
"пријатењ Цецин, значи павијан"
"задригли гибаничар"

Poslednja izmena od moderatora:
Прочитао сам,
Вук је крајње разумно говорио.

Могао је и да цитира библију,
одређени тип лудака и мржљиваца би га напао.

Препознаћете их по бар једној увредљивој речи у посту:
"говедо примитивно"
"гори човек него глумац, а глумац је катастрофа"
"пријатењ Цецин, значи павијан"
"задригли гибаничар"

Мамуимјебем, како тешке, мржљиве речи изговарају,
као из топа да пуцају !
Razuman kao Vjekoslav Seselj uoci rata. Samo nije rekao da puskama trebamo da ih napadnemo.
One uvredljive reci koje sam naveo se odnose i na pavijane koji podrzavaju njegove sovinisticke stavove.
A da je nula od glumca sa time se slazu svi, cak i sns fanovi.

Mislim da bi se svaki pošten Srbin ili Hrvat složio ono što je Vuk predložio. Jedino što bi nastao nesporazum jeste pitanje gde bi taj zid bio , što je opet prilika za prdenje Jugaslavena.
A upravo ti Jugaslaveni su najveće zlo ovog podneblja . Jer Rebeka Vest objašnjavajući problem srba i hrvata na Balkanu citirala je rečenicu valjda Vinavera upućenu nekom nepoznatom Hrvatu gde mu kaže "Mi (Srbi) vas volimo " našta mu Hrvat odgovara " Vaša ljubav za nas znači smrt".
I zaista ti Jugaslaveni se ponašaju kao da niko drugi ne postoji sem njihove emocije , ta navalentnost i prisvajanje Hrvata (i Srba) to veštačko zbližavanje jeste jedna patologija gde ni ratovi , masakri i logori ništa ne znače.
No taj zid simboličan pa i stvaran stvorio bi jednu psihičku barijeru da naši odnosi budu interesni a ne tupave sanjarije prelivene nekim ideološkim premazom komuno-levičarskim ili neoliberalnim jugaslavenstvima .

Poslednja izmena:
Mislim da bi se svaki pošten Srbin ili Hrvat složio ono što je Vuk predložio. Jedino što bi nastao nesporazum jeste pitanje gde bi taj zid bio , što je opet prilika za prdenje Jugaslavena.
A upravo ti Jugaslaveni su najveće zlo ovog podneblja . Jer Rebeka Vest objašnjavajući problem srba i hrvata na Balkanu citirala je rečenicu valjda Vinavera upućenu nekom nepoznatom Hrvatu gde mu kaže "Mi (Srbi) vas volimo " našta mu Hrvat odgovara " Vaša ljubav za nas znači smrt".
I zaista ti Jugaslaveni se ponašaju kao da niko drugi ne postoji sem njihove emocije , ta navalentnost i prisvajanje Hrvata (i Srba) to veštačko zbližavanje jeste jedna patologija gde ni ratovi , masakri i logori ništa ne znače.
No taj zid simboličan pa i stvaran stvorio bi jednu psihičku barijeru da naši odnosi budu interesni a ne tupave sanjarije prelivene nekim ideološkim premazom komuno-levičarskim ili neoliberalnim jugaslavenstvima .

Да ти ја кажем клинка,
Југославију су створили Југословени.

Југословени су нација која је живела на територији Југославије.
Дакле, нису је створили Срби ни Хрватијанци, ни било који други Индијанци !

Ти што су се осећали као Срби, Хрватијанци и други у Југи су били рак рана која нас је упропастила.
Зашто су и комунисти инсистирали да не постоје Југословени,
него да сви морамо да се изјашњавамо као разноразни Индијанци ?

Зашто кад су они све знали ?

Зато што
1. Нису хтели никоме ништа да намећу
2. јер су веровали да ће се свако нормалан у Југи осећати као Југовић

Нажалост критична маса нас Југовића није била довољна ...
Срушила нас је род'ца из киоска једним својим телефонским позивом.

Е па кад је тако - нека смо се распали !
Сад сам и ја Србин, али не неки који негира друге нације.
Рецимо Југословене, Црногорце итд итд !

Да ти ја кажем клинка,
Југославију су створили Југословени.

Југословени су нација која је живела на територији Југославије.
Дакле, нису је створили Срби ни Хрватијанци, ни било који други Индијанци !

Ти што су се осећали као Срби, Хрватијанци и други у Југи су били рак рана која нас је упропастила.
Зашто су и комунисти инсистирали да не постоје Југословени,
него да сви морамо да се изјашњавамо као разноразни Индијанци ?

Зашто кад су они све знали ?

Зато што
1. Нису хтели никоме ништа да намећу
2. јер су веровали да ће се свако нормалан у Југи осећати као Југовић

Нажалост критична маса нас Југовића није била довољна ...
Срушила нас је род'ца из киоска једним својим телефонским позивом.

Е па кад је тако - нека смо се распали !
Сад сам и ја Србин, али не неки који негира друге нације.
Рецимо Југословене, Црногорце итд итд !
Jugoslaviju je stvorila srpska jugaslavenska elita zajedno sa delom hrvatske elite . Svako od njih je imao drugačije interese i želje . Prvi jer su na taj način mislili da će rešiti srpsko pitanje u velikoj državi i zato što su mislili kako će jednog nepijatelja na zapadu Hrvatsku neutralisati tj. pridobiti (N. Pašić)
Hrvati su pak imali svoje interese , želeli su da sačuvaju Dalmaciju od Italijana i koliko toliko održe hrvatski narod na okupu.
Kralj je otišao korak dalje stvarajući integralne Jugaslavene.
Zbiljnost WW2 pokazala je prave interese Hrvata i razbila sve mitove Srbojugaslavena no ta ideja se samo prelila na komuno- srbojugoslavene koji su verovali u novu jugaslaviju .
A onda zadnji ratovi.
I umesto jednom zauvek uspostavimo odnose suseda sad se javljaju EU - jugaslaveni iliti Briselski jugaslaveni koji produžavaju taj mit o zajedničkoj deželi sa Hrvatima kroz EU.
Zato se kaže da su Jugaslaveni najgora pohara i zloća koja je zadesila ove prostore gora i od najezde glodara i skakavaca zajedno, gora od svake rđe.

Poslednja izmena:
Jugoslaviju je stvorila srpska jugaslavenska elita zajedno sa delom hrvatske elite . Svako od njih je imao drugačije interese i želje . Prvi jer su na taj način mislili da će rešiti srpsko pitanje u velikoj državi i zato što su mislili kako će jednog nepijatelja na zapadu Hrvatsku neutralisati tj. pridobiti (N. Pašić)
Hrvati su pak imali svoje interese , želeli su da sačuvaju Dalmaciju od Italijana i koliko toliko održe hrvatski narod na okupu.
Kralj je otišao korak dalje stvarajući integralne Jugaslavene.

Предубоко идеш,
то је погрешно исто колико и не видети никакву позадину.

Zbiljnost WW2 pokazala je prave interese Hrvata

Чуј, праве интересе Хрватијанаца ... хахахаха
они су ти марва ко и остали,
иду тамо где је боља трава !

Шта је ту чудно ?
Зар је неко нешто друго очекивао од њих ?
Комунисти нису сигурно !

Да би правио велику државу, мораш узети све у обзир !

i razbila sve mitove Srbojugaslavena no ta ideja se samo prelila na komuno- srbojugoslavene koji su verovali u novu jugaslaviju .
A onda zadnji ratovi.
I umesto jednom zauvek uspostavimo odnose suseda sad se javljaju EU - jugaslaveni iliti Briselski jugaslaveni koji produžavaju taj mit o zajedničkoj deželi sa Hrvatima kroz EU.

Нема ништа једном заувек, схвати.
Постоји само вечна чињеница да су они наши суседи
и да са њима делимо исти језик.
Наравно да треба осмислити и успоставити неки одржив однос.

Заебана ствар, нарочито што се одрживости тиче.

Постоје србојугословени, комунојугословени, хрватосрби, босанскихрватокомунисти, јевреји који се појављују изненада ...
и наравно да сви они имају неку идеју како да живимо или не живимо у миру и слози.

Zato se kaže da su Jugaslaveni najgora pohara i zloća koja je zadesila ove prostore gora i od najezde glodara i skakavaca zajedno, gora od svake rđe.

Где се то каже ? :eek:

Овог пута обрати пажњу само на једну ствар
ништа се не одвија по неком плану,
већ све иде резултантним путем слагања утицајних сила.

Енглези паметни, паметни
па одједном пап, изађоше из ЕУ.

Не зна нико која лудачка идеја ће превагнути,
а што будала упропасти, 100 паметних једва поправи !

Али то не значи да паметни треба да се повуку, ма какви ... ;)

Stampedo na Vuka Kostića nakon izjave da bi podigao ZID IZMEĐU Srba i Hrvata

Pogledajte prilog 1386670

29.07.2023. • 20:58 Srbija Danas

Berlinski zid je bio dugačka barijera koja je razdvajala Zapadni Berlin od Istočnog. Njegova funkcija je bila da prelaz između Zapadnog i Istočnog Berlina učini restriktivnijim. Sagrađen je 1961, a utvrđen godinu dana kasnije. 9. 11. 1989, otvoren je za slobodan protok ljudi, a ubrzo potom je skoro potpuno srušen. Ostao je upamćen kao simbol razdora i nametnutog podvajanja, i danas postoji delić zida koji stoji kao surovi svedok, a u blizini je spomenik posvrećen genocidu nad Jevrejima.

Glumac Vuk Kostić nedavno je dao intervju u kojem je govorio o odnosu Srba i Hrvata, a koji je izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Kostić je rekao kako bi trebalo da se postavi Berlinski zid između ova dva naroda.

Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim, da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi li Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili - hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos - rekao je Vuk za "Sputnjik".

Ovom izjavom glumac je izazvao je brojne reakcije na društvenim mreažama. Dok jedni misle da je preterao, drugi ga brane i misle da se samo nije lepo izrazio.

- "Nemam dovoljno bogat rečnik kojim bih izvređao ovo govedo primitivno", "Pa ovaj je gori čovek nego glumac. A glumac je katastrofa", "Daleko bilo", "Fascinantni su mi ovi ljudi koji misle da nasilje, zločini opasnost postoje samo između različitih naroda ali ne postoje u okviru istog naroda", "Kad ti je zid u glavi ne treba ti Berlinski", "Sve je tačno što je rekao. Svaka čast na hrabrosti jer on rizikuje karijeru među drugosrbijanskim i liberalnim krugovima u kulturi" - samo su neki od komentara na Tviteru.

Nakon što je izjava digla prašinu na društvenim mrežama, Vuk se oglasio još jednom.

- Ako sa nekim ratuješ 3 puta u 100 godina. Austrougarska i Hrvatska: Srbija, Prvi Svetski rat 1914. godina. Nemačka i Hrvatska: Srbija – Drugi svetsi rat 1941. godine. Bratoubilačko-komšijski rat 1991. godina. Sve ukupno osam miliona žrtava. Poruka – Nemojte ni pokušavati da se družite, istorija se ponavlja. Figurativno rečeno, Berlinski zid – nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano. Pogledajte intervju - napisao je Vuk Kostić na Instagram storiju.

- Je l neko objasnio Vuku Kostiću da Berlinski zid nije sprečio ništa, doneo je bol mnogima, a na kraju je pao - glasi tvit.

Ono što je ljudima verovatno manje poznato, jeste da su u jednom momentu postojanja Berlinskog zida zečevi prenaselili taj prostor. I vojnicima izmučenim ratom, ali i narodu sa jedne i druge strane zida su se jako dopadale ove simpatične životinje. Zec se vrlo brzo razmnožava, i za kratko vreme poljana i prostor između zidova bilu si ispunjeni kolonijom zečeva. Priroda ove životinje je takva da živi u rupama, i tako su natali čitavi sistemi hodnika u zemlji koje su ljudi koristili kako bi prešli na stranu na kojoj su njihovi voljeni, što je dugo prolazilo nezapaženo.

link

Не чуди ме "стампедо". народ се више не прима на национал-шовинизам. Чак шта више, постао је алергичан на овакве ликове.
Vuk je sve lepo objasnio bazirano na nepobitnim cinjenicama.

"Reci istinu u svetu univerzalne lazi je revolucionalni cin"
Orvel

Back