СТАМАТОВИЋ: Ни са ким нисмо потписали сарадњу, и даље смо члан СзС

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.519
https://srbin.info/politika/stamatovic-ni-sa-kim-nismo-potpisali-saradnju-i-dalje-smo-clan-szs/

СТАМАТОВИЋ: Ни са ким нисмо потписали сарадњу, и даље смо члан СзС

Опозиција да изађе на локалне, а да се формира техничка влада и парламентарни избори одложе

1576795059200.png


Чајетина, 19.12.2019 – Здрава Србија (ЗС) ће изаћи на локалне изборе,а о нашем учешћу на парламентарним одлучићемо онда кад они будурасписани; ни са ким, па ни са странком Александра Шапића, нисмопотписали никакав коалицони споразум о заједничком наступу на парламентарним изборима, и даље смо део Савеза за Србију – изјавио је Милан Стаматовић, председник ЗС, поводом медијских написа да ћеова странка изаћи на парламентарне изборе заједно са Српским патриотским савезом (СПАС), објашњавајући да се са Шапићем одавнопознаје и са њим дели доста сличних размишљања о будућности Србије.

Стаматовић сматра да није довољан уступак власти у томе да наредни избори, и парламентарни и локални, буду одржани у последњем законском року, јер док се не испуни већина круцијалних захтева опозиције, нема услова за расписивање парламентарних избора, па зато власт мора да учини још један корак и, у договору са опозицијом, донесе одлуку да се 26. априла одрже само локални избори, а да опозиција покаже добру вољу тако што ће учествовати на тим изборима.


– Пошто постоји мањак поверења са обе стране у потезе које ће повлачити супротна страна, опозиција не верује да ће власт применити чак ни оно што је договорено током дијалога, уз посредовање Европског парламента. Зато би излазак на редовне локалне изборе који
би могли да се одрже 26. априла био истовремено уступак опозиције власти, али и генерална провера да ли је режим спреман да испуни оношто је обећао – истиче Стаматовић, додајући да би власт доношењем „лекс специјалиса“ који би имао општу подршку свих политичких чинилаца у нашој земљи, и власти и опозиције, требало да помери термин парламентарних избора за најмање шест месеци, уз услов да техничка прелазна влада, у коју би ушли коминистри из опозиције, припреми све предуслове за одржавање нормалних, демократских избора чије би резултате сви беспоговорно прихватили. 
Poruka
23.163
Сви ови што ће свој став о излазку на изборе изнети након расписивања су ближи изласку него бојкоту.
Стаматовић калкулише да би на локалу могао добро да прође па рачуна да искористи прилику и евентуално остане на власти у Чајетини.
Просто речено ако могу да победим изаћи ћу,а ако не, онда сам у бојкоту...
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.