- Poruka
- 71.493
Na poslu imam kolegu koji se svaki dan čuje sa ženom minimum 3 puta samo u toku radnog vremena. I to ne povremeno – nego bukvalno rutina. Čim dođe na posao, zove je da pita kako je stigla. Posle opet – šta je ručala, kako joj protiče dan, pa još jedno „čisto da se čujemo“. I tako svaki dan, bez izuzetka.
Sad, meni je to… zanimljivo.
S jedne strane, može da se kaže: „Baš su bliski, lepo im je, drže kontakt, imaju potrebu jedno za drugim.“
S druge strane, postavlja se pitanje da li je to zdrava bliskost ili nešto drugo – potreba za stalnim proveravanjem, navika, nesigurnost, kontrola ili prosto nemogućnost da se bude malo sam sa sobom?
Zato me zanima:
Da li su parovi koji se stalno čuju zapravo bliži od ostalih?
Gde je granica između „lepo mi je da se javim“ i „moram da se javim“?
Da li vam je normalno da se partneri čuju više puta dnevno dok su na poslu?
Da li je to znak jake veze ili znak da bez tog stalnog kontakta nešto ne štima?
Kako je kod vas – koliko često se čujete sa partnerom u toku dana i zašto baš toliko?
Baš me zanima kako vi ovo vidite, jer mi deluje da ljudi imaju potpuno suprotna shvatanja o istoj stvari.
Sad, meni je to… zanimljivo.
S jedne strane, može da se kaže: „Baš su bliski, lepo im je, drže kontakt, imaju potrebu jedno za drugim.“
S druge strane, postavlja se pitanje da li je to zdrava bliskost ili nešto drugo – potreba za stalnim proveravanjem, navika, nesigurnost, kontrola ili prosto nemogućnost da se bude malo sam sa sobom?
Zato me zanima:
Da li su parovi koji se stalno čuju zapravo bliži od ostalih?
Gde je granica između „lepo mi je da se javim“ i „moram da se javim“?
Da li vam je normalno da se partneri čuju više puta dnevno dok su na poslu?
Da li je to znak jake veze ili znak da bez tog stalnog kontakta nešto ne štima?
Kako je kod vas – koliko često se čujete sa partnerom u toku dana i zašto baš toliko?
Baš me zanima kako vi ovo vidite, jer mi deluje da ljudi imaju potpuno suprotna shvatanja o istoj stvari.