Stalna svadja u porodici

Zoran994

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
302
Jao ljudi stvarno mi je potrebna strucna pomoc jer polako pocinjem da ludim.Zivim sa 9-oro ukucana od koji su pola skrenuli,najveci problem su moja baba i deda!Takodje imam i jako jako bezobraznog brata koji se stalno svadja sa ukucanima i govori najruznije reci i psovke a pritom se ozenio sam nepunih 18.god. i vec ima i cerkicu koja je pravi andjeo.Iako se on svadja sa babom i dedom oni ga max.podrzavaju u svemu daju mu novac sve mu dopustaju a on im umesto da taj novac koji mu daju (koji uopste nije mali) da sacuva za svoje dete on potrosi za jedno vece sa nekim isti kao on.Cak je moja baba pokusala vise puta samoubistvo zbog najmanje gluposti.Tu je i moja majka koja se preudala jos pre 5.god.zivimo u istoj kuci sa njenom cerko i njenim muzem ali baba i deda ih non-stop isteruju iz kuce sto je i u neku ruku normalno jer nije trebala da se uda za nekog coveka koji nema krov nad glavom.Sva sreca pa se moja tetka otkacila od njih i udala za milionera i otisla za Australiju ima savresen zivot o kojem je sanjala.Cujemo se kad - kad ispricam joj sve moje muke i obecala je da po zavrsetku srednje skole odvesti kod nje da zivim ali ja to cisto sumnjam,jer stvarno nikome nista ne verujem i ko kog mi je nesto obecao nikad nije ispunio.Svi mi govori dobar si ti decko uspeces u zivotu al kad mi najvise zatrebaju ono cvrc nikog nema.Tesko mi je stvarno,nemogu da podnesem svakog dana raspravku,svadju,bacanje stvari po kuci jer cu izgleda od stresa i plakanja poludeti ... ponekad cak pomislim i na samoubistvo jer ako se situacija u buduce ne smiri ne vidim drugog izlaza!:worth::worth::worth: Molim nekog da mi da neki savet! :sad2::sad2::sad2:

Ako ne zezas, onda ti je stvarno tesko.
Slusaj, sta god da se desi ne pokusavaj da se ubijes, to nikako nije resenje.
Kroz zivot ce te pratiti mnogo veci problemi i sta ces tad? Da se ubijes. Naravno da ne!
Gde je zena tvog brata, sto mu ne skrene paznju na njegovo ponasanje, kad je vec i ona znala da se uda tako mlada?
Popricaj sa majkom, reci joj da ti tesko pada sve to, da ti smeta, da se jedva nosis sa svom tom situacijom.
Ne bih volela da sam ti u kozi, i ne mogu ni najmanje da zamislim kako ti je. Verujem da ti je tsko jer je oko tebe samo galama, ne zna se ko sta radi, a ti nemas neke godine da bi se nosio sa svim tim problemima.
Izvini, ali gde ti je otac? Prvi muz tvoje majke? Mozda pitanje nije na mestu, ali opet...
Samonemoj da pomisljas na samoubistvo, nije to resenje.

1)Nadji knjigu "Nenasilna komunikacija" od Rosenberga koja ce ti pomoci da na najbolji nacin komunikaciju koristis kako bi razvio empatiju,te pomocu nje bolje razumio ukucane.Pokusaj na netu a ako ne uspijes obrati mi se na pp.
poslije toga knjigu "Emocionalna inteligencija" od Golemana koja ce ti pomoci da kontrolises emocije i da pocnes da razmisljas i osjecas na jedan drugaciji nacin od onoga na kakav si navikao.
2)pronadji dva hobija.Jedan neka buder neki sport u kojem ces se moci fizicki umoriti a drugi koji ce te preokupirati psihicki(jezici,informatika,sah)
3)pokusaj da upoznas pomocu tih hobija sto vise drustva i to razlicitoga pola i godina i sto vise komuniciraj sa njima.
4)Svoje emocije ne smijes da shvatas tako ozbiljno nego treba da se poigravas sa njima.
5)Sklanjaj se od droge, kocke kriminala jer se u takvim slucajevima cesto javlja maloljetna delikvencija
Izbjegavaj kafice u koje ulaze problematicni ljudi i koje bije zao glas
6)Nauci neverbalnu komunikaciju i modele komunikacije.
Imas li djevojku i koliko imas godina?

Poslednja izmena:
Ne zezam stvarno,izabrao sam ovaj forum jer mi je nekako najlakse da se izjadam,stvarno nemam kome a malo mi je bzv nekom mom poznaniku pricam o svojim problemima.Pred svima sam uvek doteran,fin,veseo decko koji nema problem i kome je zivot savrsen al zato kad dodjem u sobi jednostavno se srusim od stresa i od besa na sve sto mi se desava SVE ME NERVIRA!!!
Cesto pricam sa majkom a i njoj nije lako jer i ona ima probleme ma svi mi imamo probleme.Moja snajka tj. zena od moga brata hmmmmmmmm ... bolje da ne krenem o tome jer znate ono svaka krpa najde zakrpu tako se ona nasla s'njim.A sto se tice moga caleta taj covek kao i da ne postoji seti nas se jednom u godinu dana i to jedino kad mu nesto zatreba.Mnogo puta mi je obecao dok sam bio manji da ce mi kupiti avione-kamione a nikad se nije setio jednu cokoladu da donese tako da hvala mu sto me je napravio i ostavio! Jedino sto me pokrece u zivotu je nada da cu otici u Australiju kod tetke ali ovako ne vidim stvarno ni jedna otvorena vrata u ovoj drzavi za mene -_-!

Samoubistvo je za kukavice.

Mislim da takvoj porodici nema pomoci i da je kljucna stvar da odes. Izdrzi i sacekaj tetkino obecanje, moli, preklinji, podsecaj je stalno na to. To ti je moj savet. Bezi sto dalje. Ako ne, onda cim zavrsis skolu, nadji posao pa placaj stan. Ali ovo za Australiju je super. Sve najbolje.

Ne zezam stvarno,izabrao sam ovaj forum jer mi je nekako najlakse da se izjadam,stvarno nemam kome a malo mi je bzv nekom mom poznaniku pricam o svojim problemima.Pred svima sam uvek doteran,fin,veseo decko koji nema problem i kome je zivot savrsen al zato kad dodjem u sobi jednostavno se srusim od stresa i od besa na sve sto mi se desava SVE ME NERVIRA!!!
Cesto pricam sa majkom a i njoj nije lako jer i ona ima probleme ma svi mi imamo probleme.Moja snajka tj. zena od moga brata hmmmmmmmm ... bolje da ne krenem o tome jer znate ono svaka krpa najde zakrpu tako se ona nasla s'njim.A sto se tice moga caleta taj covek kao i da ne postoji seti nas se jednom u godinu dana i to jedino kad mu nesto zatreba.Mnogo puta mi je obecao dok sam bio manji da ce mi kupiti avione-kamione a nikad se nije setio jednu cokoladu da donese tako da hvala mu sto me je napravio i ostavio! Jedino sto me pokrece u zivotu je nada da cu otici u Australiju kod tetke ali ovako ne vidim stvarno ni jedna otvorena vrata u ovoj drzavi za mene -_-!

Niposto se nikada ne vezi za jedan izlaz niti za jednu osobu jer ako taj izlaz se pokaze kao nemoguc ili ako te ta osoba od koje ovisis(emocionalno mentalno,finansijski)napusti moze da dodje do emocionalnoga sloma koji moze da povuce za sobom ozbiljne posljedice.Vezivanje za jednu osobu cini te krhkim i labilnim.Trudi se da se povezes sa vise osoba da bi mogao porediti svoje odnose sa njima.

Ako tetka ima djece priblizno tvojih godina pokusaj da ostvaris msn komunikaciju sa njima,ako ne pokusaj da ostvaris Msn komunikaciju sa tetkom.
Ukoliko ovo ne pomogne obrati se psihologu.
Ako zelis vise pomoci moras biti detaljniji u opisu situacije.
Kakvi su tacno razlozi svadja koliko cesto u koje doba dana.
Navedi proslost ukucana,narocito djetinstvo,finansijski status,vrsta okoline u kojoj zivite itd.
Posjecuj mjesta u kojima mozes da upoznas djevojku. Sa njom ces doziviti posebne emocije koje ne mozes sa drugima a koje su potrebne za emocionalni razvoj.Nije ni malo rano za to.
Pazi samo da se dobro informises o metodama zastite pri seksualnom odnosu i obavezno koristi zastitu.

Nemam pirsinge niti tetovaze.Hvala Bogu majka me je ogajila i napravila na normalnog decka koji se mnoooogo ali bas mnooogo razlikuje od svoje porodice i po nacinu razmisljanja i po pogledu na zivot.Moji samo gledaju da prezive od danas do sutra ja ne mislim tako.Imao sam neki vid zlostavljanja jos u osnovnoj skoli od strane vrsnjaka tako mi je slicno i u srednjoj ali nikad nisam hteo da se raspravljam sa njima o tome.

Hmmmm ... veoma opustajuca muzika :) Ali i pomalo nostalgicna jer mi je probudila dosta lepih emocija iz mog ranog i mogu da kazem srecnog detinstva kad je sve bilo normalno ili sam ja bio premlad i nisam ni obracao paznju na porodicu i svadje jer jedino sto sam hteo da radim kad sam bio klinac je da se igram .

Какве везе имају криминалне групе и банде са овом породичном причом, аман?:roll:
Да је рекао да има тетоважу то би теби био доказ да је он члан неке криминалне организације?
Све и да јесте (а обично такви кукају на бабу и деду по форуму Дом и породица :zcepanje:) - какве то везе има са ситуацијом у кући, са тиме да је брат неодговоран, да му баба и деда попуштају, да се сви свађају и вичу једни на друге, и да је принуђен да живи у нескладној деветочланој породици??? :dontunderstand:

Много си, бре, гледо цртаће где чикица са цвикерима и немачким акцентом каже:''Ти легла на офо канабе и мени причала о свом детињстфу!'' :mrgreen::lol::lol::lol:

Mislim da bi daljnju komunikaciju trebali nastaviti preko pp, naravno ukoliko zelis javi se.

Брајко, шта си ти по струци и шта те квалификује да га увлачиш у ове квазипсихолошке игре?:roll:
Не заборави да је он малолетан и да си ТИ одговоран за све што би евентуално проистекло из твоје ''терапије''!!! :rtfm:

Opreza nikada dosta. Ovde se svi kriju iz nekog nicka. Ima dobrih ljudi to stoji, ali isto tako neko od nas moze biti i pedofil, i ubica, i ko zna shta vec sve. Tako da ne otkrivati niposhto neke bitne informacije o sebi, kao shto su mesto gde zivish, shkola itd. ;)

Брајко, шта си ти по струци и шта те квалификује да га увлачиш у ове квазипсихолошке игре?:roll:
Не заборави да је он малолетан и да си ТИ одговоран за све што би евентуално проистекло из твоје ''терапије''!!! :rtfm:

I ja se pitala ko je ovde blesav i opet sebi potvrdila pravilo da su psihitji prsli u svom ''naucnom'' tripu. :roll:

Jao ljudi stvarno mi je potrebna strucna pomoc jer polako pocinjem da ludim.Zivim sa 9-oro ukucana od koji su pola skrenuli,najveci problem su moja baba i deda!Takodje imam i jako jako bezobraznog brata koji se stalno svadja sa ukucanima i govori najruznije reci i psovke a pritom se ozenio sam nepunih 18.god. i vec ima i cerkicu koja je pravi andjeo.Iako se on svadja sa babom i dedom oni ga max.podrzavaju u svemu daju mu novac sve mu dopustaju a on im umesto da taj novac koji mu daju (koji uopste nije mali) da sacuva za svoje dete on potrosi za jedno vece sa nekim isti kao on.Cak je moja baba pokusala vise puta samoubistvo zbog najmanje gluposti.Tu je i moja majka koja se preudala jos pre 5.god.zivimo u istoj kuci sa njenom cerko i njenim muzem ali baba i deda ih non-stop isteruju iz kuce sto je i u neku ruku normalno jer nije trebala da se uda za nekog coveka koji nema krov nad glavom.Sva sreca pa se moja tetka otkacila od njih i udala za milionera i otisla za Australiju ima savresen zivot o kojem je sanjala.Cujemo se kad - kad ispricam joj sve moje muke i obecala je da po zavrsetku srednje skole odvesti kod nje da zivim ali ja to cisto sumnjam,jer stvarno nikome nista ne verujem i ko kog mi je nesto obecao nikad nije ispunio.Svi mi govori dobar si ti decko uspeces u zivotu al kad mi najvise zatrebaju ono cvrc nikog nema.Tesko mi je stvarno,nemogu da podnesem svakog dana raspravku,svadju,bacanje stvari po kuci jer cu izgleda od stresa i plakanja poludeti ... ponekad cak pomislim i na samoubistvo jer ako se situacija u buduce ne smiri ne vidim drugog izlaza!:worth::worth::worth: Molim nekog da mi da neki savet! :sad2::sad2::sad2:

A na koji nacin, konkretno, tebe doticu njihove svadje: tehnicki nemas tisinu da bi dobro ucio i vodio miran zivot ili pratis o cemu se svadjaju i nervira te tematika tih svadja, tj. uzivljavas se emotivno u njihove odnose?

I jos jedno pitanje: ko od ukucana tebe izdrzava?

Koje su to licno ''tvoje muke''? I kakve veze imaju te ''tvoje muke'' sa tetkinim lagodnim zivotom u Australiji? Cini mi se da se bojis nemastine u stvari i zbog te prpe nesvesno prenosis paznju sa svojih obaveza, hobija i ciljeva na razmirice ukucana.

Jos jedna stvar mi je nelogicna u ovom postu: babi i dedi smeta muz tvoje mame, a ne smeta im zena tvog brata. Na koju foru oni tako razmisljaju kad su to dvoje jednako padobranci? Da li si nekada ti pricao sa babom i dedom o tome ko tu kome smeta i zasto?

I da li si siguran da realno sagledavas odnose izmedju babe i dede i tvog brata? Da li su i prema tebi darezljivi ili samo prema njemu? Pokusaj da budes sasvim, ali sasvim iskren u odgovorima o ovom jer laganje sebe nikad nije urodilo necim dobrim.

Koga od ukucana smatras najrazumnijim u celoj frci koju si prilicno konfuzno opisao? Ako postoji takav sa njim treba pokusati da se nadje resenje.

Cela tvoja postavka problema je tipicno tinejdzersko stanje: niko me ne razume, oni se svi svadjaju, a ja zelim mnogo od zivota i jos ako je moguce na brzaka (fijuuu za Australiju i na gotovs). E pa vidis, sinko, malko si se zaleteo. Zasto uopste razmisljas o bilo kakvom zivotu posle skole i dubis nad tim kad jos nisi ni zavrsio skolu? Fokusiraj se na prioritete i primetices da ces biti toliko zauzet da neces morati vise da obracas paznju na histericne ukucane. A ako ti smetaju u ucenju, onda se obrati psihologu skole koji ce ih na svoj nacin upozoriti da ti ne remete djacki mir.

Da ne duzim, svaki konkretan razmrs situacije se ne moze reci bez cele slike situacije, tj. bez odgovora na ova pitanja na pocetku posta.

I da se razumemo, od cele tvoje situacije u kuci nista nije ni cudno ni strasno, a jos manje tragicno i samo ti mozes od toga napraviti chudo ako se preopteretis odnosima tih ljudi.

Poslednja izmena:

Back