Staklokeramicka ploca ili rerna? Dajte predloge :D

Sawyer Wolf

Zainteresovan član
Poruka
185
Pozdrav svima! Ovako u dilemi sam sada posto zelim da kupim nov sporet! :)

Hocu nov sporet pa se dvoumim da li kupiti sa staklokeramickom plocom ili sa starinskim rernama! Naravno plin ne dolazi u obzir nemoguce je u mojim kucnim uslovima

Cuo sam mnogo prica da keramiske ploce brze greju od rerni. Da li je to istina?
Koliko je teze odrzavati keramicku plocu od rerne? Kako one funkcionisu?

Molim vas ako imate keramicku plocu ili ste imali iskustva sa njima podelite vase misljenje :)

Hocu nov sporet pa se dvoumim da li kupiti sa staklokeramickom plocom ili sa starinskim rernama! Naravno plin ne dolazi u obzir nemoguce je u mojim kucnim uslovima

Molim vas ako imate keramicku plocu ili ste imali iskustva sa njima podelite vase misljenje :)
Mislio si na ringle. :)

Dugo imam sporet (gorenje) sa staklokermickom plocom i ne bih se nikada vratila na klasicne ringle. Jedostavno se ne poredi. Lepse je kuvanje (u smislu da zadata temperatura se momentalno postize i odrzava), lakse odrzavanje povrsine, usteda energije i na kraju estetika.

Mislio si na ringle. :)

Dugo imam sporet (gorenje) sa staklokermickom plocom i ne bih se nikada vratila na klasicne ringle. Jedostavno se ne poredi. Lepse je kuvanje (u smislu da zadata temperatura se momentalno postize i odrzava), lakse odrzavanje povrsine, usteda energije i na kraju estetika.

Jao izvini mislios sam ringle XD
Jos ja juce citam tekst par puta i vidim da nesto nije uredu sa tom reci :D Ali nikako da se setim prave reci sve mi na vrh jezika :D
Posto sam napisao temu setio se ali bilo kasno :D

Ok hvala na predlogu i ja se razmisljam da uzmem lepo staklokeramicku i ne moram da brinem vise nikada o potrosnji sporeta i o brzini kuvanja sto mi je najbitnije :D

Ja imam staklokeramiku i prezadovoljan sam. Manje troši, ljepše izgleda. Čisti se lako. Dobiješ s pločom ili kupiš onu špahtlicu i sredstvo za čišćenje i to je to. Moja ploča se može zaključati, ima tajmer, automatsko isključivanje ako ti previše iskipi... Još je bolje ako možeš kupiti indukcijski ploču koja grije onoliku površinu kolika je i posuda koju si stavio na ploču.

Hvala vam na odgovorima :)

Ali ja nemam para da kupim neku najskuplju sta vise kad budem kupovao sporet moram da kupim najjeftiniji koji postoji na prodaju sa staklenom plocom.. Vajda postoje neke dobre staklokeramicke a da nisu skupe :D msm vec znam da postoji sporet koji mogu da kupim sa staklenom plocom ali pitanje je da li ce on da radi fenomenalno kao neki skuplji :D
Mada verujem da ce ipak biti bolje od dosadnih ringli

Hvala vam na odgovorima :)

Ali ja nemam para da kupim neku najskuplju sta vise kad budem kupovao sporet moram da kupim najjeftiniji koji postoji na prodaju sa staklenom plocom.. Vajda postoje neke dobre staklokeramicke a da nisu skupe :D msm vec znam da postoji sporet koji mogu da kupim sa staklenom plocom ali pitanje je da li ce on da radi fenomenalno kao neki skuplji :D
Mada verujem da ce ipak biti bolje od dosadnih ringli

Mozes da kupis ugradnu, sa dve ringle, ili kombinovane sa dve plinske, moja sestra ima tako, ona je zadovoljna kombinacijom. Jer realno, nikada i ne koristimo sve 4 odjednom.

bosch-elektricna-ploca-za-kuhanje-pkf375n14e-staklokeramicka_95695c4d.jpg

600946-0.jpg

Evo moram reći da tih marki Hansa i Vox kod nas u HR nema (ili bar ja nisam čuo za njih)... :think: Isto tako te štednjake kod malo tko više kupuje, svi kupuju ugradbeno. Em je praktičnije (ako ti se jedna stvar pokvari odneseš samo nju na popravak, a u kompletu ostaješ bez svega), plus lakše je za održavati, ništa ti neće curiti po bočnim stranicama u slučaju da ti nešto iskipi...

Inače uspoređujući cijene bijele tehnike kod vas i kod nas, ispada su cijene u HR oko 15-20% niže (koje nisu na akciji).

E sad, ne znam gdje živiš, ali ako si možda blizu granice sa HR možda bi ti se isplatilo i doći u HR nešto kupiti. Kad se nedavno otvarala IKEA u ZG-u rekli su da imaju dosta kupaca iz Srbije i da dobiju povrat poreza...

Evo ovo npr

101245.jpg

Model: BEKO OSE22320X
http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/ugradbene-pecnice/BEKO-OSE22320X/
opis: Ugradbeni set pećnica + ploča
Ugradbena pećnica OIE 22301X:
Višefunkcija pećnica sa 6 načina pečenja
A energetski razred
Volumen pećnice: 65 lit.
Digitalni programator jednostavan za korištenje
Funkcija pojačanog brzog zagrijavanja
Mogućnost zaključavanja postavljenih funkcija