Stagniranje / napredovanje veze

uh pa ne mozes tako kontradiktorno da pises da bi se izvadila nikako :)
jer na pocetku kazes da je veza od 5 meseci veza u zacetku i da sve treba lagano...sto znaci da primarno zastupas taj stav..ne mozes posle da kazes sve je individualno a ondak opet u zadnjoj recenici da kazes da su njih dvoje bolesni :eek: zaboga miloga jer su sve to tolikom brzinom...iz cega se izvlaci ako ljudi ne postuju ustaljena drustvena pravila koja postoje dugo dugo nije moguce da njima ikako bude tako dobro...mislim ondak mora da su bolesni...a sta je sa ljudima koji su isto tako ulazili u zajednicki zivot veoma brzo i imali divne veze brakove nebitno...jel su i oni bolesni :) da ne spominjem one druge koji su posle 20 godina braka muz ubije zenu a bio fin miran porodican covek

a jedino jesi u pravu a to je da garancije zaista ne postoje...ni posle 5 meseci ni posle 5 godina..jer ljudi se menjaju okolnosti se menjaju...
i bas me iznenadio od tebe ovakav komentar

zasto kontradiktorno? ja kazem da je individualno..za mene INDIVIDUALNO je to bolesno...ja nikad ne bih mogal u opustenu vezu i zajednicki zivot da udjem sa nekim koga sam upoznala SINOC...ali, ako je njima to ok, onda je i meni, iako mi je BOLESNO :) takodje mi je i BOLESNO da se neko voda 10 godina, a ne proba zajednicki zivot...i tu mi nesto nije u redu...
i uopste ne vidim razlog zasto bih se "vadila" kako ti kazes...kome? zabog cega? zbog svog individualnog misljenja i iskustva?
svasta...
pazi, ja sam zivela sama od svoje 19te...mogla sam da dovedem, privedem, zivim sa kime god hocu, posle prve noci, posle 5 godina...i jesam dovodila, privodila...ali, jedno je, kao sto rekoh, provesti vikend, nedelju dana sa nekim koga ne poznajse dobro, a drugo je deliti racune, biti bolestan, nervozan, neraspolozen, istrpeti posetu rodjaka od par dana, tvojih i njegovih....da ne govorim o braku i deci...tu ne volim da brzam...to su meni ozbiljen stvari...

Koliko je vremena previse za biti u vezi a ne uraditi nista konkretno za buducnost ( za ovo pitanje sam mrtva ozbiljna) .? Znam parove koji se posle mesec dana preseljavaju jedno kod drugog, brak posle 3, 4 meseci i slicno. I ona cuvena teorema da su duge veze katastrofa, jer brak obavezno posle puca :neutral: A znam par koji je zajedno 9 godina ( srednjaskola + fax) evo ih oboje rade i nepada im napamet da se vere. Neko je to u njihovoj blizini prokomentarisao kao stagniranje i nazadovanje. Pa koje su to etape u napredovanju veze? Koliko brzo prelazite iz jedne u drugu? I do koje ste max stigli u zivotu ( zajednicki zivot, brak.. ) ? :think:

Kod mene je bilo veoma sporo, jer su nam roditelji bili konzervativni...

Veza nije trpela...

zasto kontradiktorno? ja kazem da je individualno..za mene INDIVIDUALNO je to bolesno...ja nikad ne bih mogal u opustenu vezu i zajednicki zivot da udjem sa nekim koga sam upoznala SINOC...ali, ako je njima to ok, onda je i meni, iako mi je BOLESNO :) takodje mi je i BOLESNO da se neko voda 10 godina, a ne proba zajednicki zivot...i tu mi nesto nije u redu...
i uopste ne vidim razlog zasto bih se "vadila" kako ti kazes...kome? zabog cega? zbog svog individualnog misljenja i iskustva?
svasta...
pazi, ja sam zivela sama od svoje 19te...mogla sam da dovedem, privedem, zivim sa kime god hocu, posle prve noci, posle 5 godina...i jesam dovodila, privodila...ali, jedno je, kao sto rekoh, provesti vikend, nedelju dana sa nekim koga ne poznajse dobro, a drugo je deliti racune, biti bolestan, nervozan, neraspolozen, istrpeti posetu rodjaka od par dana, tvojih i njegovih....da ne govorim o braku i deci...tu ne volim da brzam...to su meni ozbiljen stvari...

Pa ne vidim da je bas bolesno ista u tome sto si navela..
Da, proveo sam sa devojkom ziveci zajedno nekih sest meseci i to smo poceli posle mesec dana veze..
Racune nismo ni delili, placao sam ih ja, tipa struja, voda, komunalije, ona bi kupovala ponekad klopu i neke kucne potrepstine ali je i realno bila zauzetija u kuhinji npr..
Bila je ona bolesna, nervoza je hvatala i jedno i drugo, neraspolozeni ponekad i dobro.. rodjaci nisu svracali, prijatelji vrlo cesto..
I sve je bilo ok, zaista ne mogu primetiti sta je u tome bilo bolesno :confused:..

Da, proveo sam sa devojkom ziveci zajedno nekih sest meseci i to smo poceli posle mesec dana veze..
Racune nismo ni delili, placao sam ih ja, tipa struja, voda, komunalije, ona bi kupovala ponekad klopu i neke kucne potrepstine ali je i realno bila zauzetija u kuhinji npr..
Bila je ona bolesna, nervoza je hvatala i jedno i drugo, neraspolozeni ponekad i dobro.. rodjaci nisu svracali, prijatelji vrlo cesto..
I sve je bilo ok, zaista ne mogu primetiti sta je u tome bilo bolesno :confused:..

И све је дивно и красно, и веза вам и даље НАПРЕДУЈЕ? :dontunderstand:

bolesno mi je ono sto sam navela u prethodnom postu, vrati se pa procitaj, pre nego sto pozuris da das komentar....

Koliko je vremena previse za biti u vezi a ne uraditi nista konkretno za buducnost ( za ovo pitanje sam mrtva ozbiljna) .? Znam parove koji se posle mesec dana preseljavaju jedno kod drugog, brak posle 3, 4 meseci i slicno. I ona cuvena teorema da su duge veze katastrofa, jer brak obavezno posle puca :neutral: A znam par koji je zajedno 9 godina ( srednjaskola + fax) evo ih oboje rade i nepada im napamet da se vere. Neko je to u njihovoj blizini prokomentarisao kao stagniranje i nazadovanje. Pa koje su to etape u napredovanju veze? Koliko brzo prelazite iz jedne u drugu? I do koje ste max stigli u zivotu ( zajednicki zivot, brak.. ) ? :think:
Можда се теби чини да нека веза стагнира а она ипак напредује.
Можда су се ти из твог примера договорили да прво изграде каријеру па ће даље.
Веза стагнира али плански. Неке друге ствари се решавају. ;)
У сваком случају, битно је да се људи добро упознају. Некоме је за то потребно више, неком мање времена. Све зависи колико је ко отворен. Након тога је све договор.
А ја стигла до развода. Куд ћеш више. :lol: (Додуше, првог развода тек :think:)

И све је дивно и красно, и веза вам и даље НАПРЕДУЈЕ? :dontunderstand:

Ma jok, imamo sada samo seh s vremena na vreme kada se vidimo sto i nije tako cesto jer zivimo u razlicitim zemljama, ponekad na par dana, cujemo se realtivno cesto :confused:..
Ali nisu isle neke druge stvari, vise nacionalnog tipa (izvinjavam se to je vec licni deo i ukljucuje vise aktera), ali svakodnevnica zajednickog zivljenja je bila ok..
Uopste ne mogu skontati gde u tome lezi bolest..
Ne kazem da bi smo i ostali zajedno da nije bilo tih.. spoticanja, zasigurno bi trajalo duze..

Medjutim, spomenula je da je zivela sama od svoje devetneste, i da bi dovela nekog na vikend..
Otud i komentar..

Ma jok, imamo sada samo seh s vremena na vreme kada se vidimo sto i nije tako cesto jer zivimo u razlicitim zemljama, ponekad na par dana, cujemo se realtivno cesto :confused:..
Ali nisu isle neke druge stvari, vise nacionalnog tipa (izvinjavam se to je vec licni deo i ukljucuje vise aktera), ali svakodnevnica zajednickog zivljenja je bila ok..
Uopste ne mogu skontati gde u tome lezi bolest..
Ne kazem da bi smo i ostali zajedno da nije bilo tih.. spoticanja, zasigurno bi trajalo duze..

Medjutim, spomenula je da je zivela sama od svoje devetneste, i da bi dovela nekog na vikend..
Otud i komentar..

Само поново стижемо до тога да нема гаранције, а тема је о напредовању везе.
Овде сви навалили да пишу о везама које су назадовале...

Иначе, морам да приметим да ми је у животу јако слатко кад неко каже:,, Наша веза се завршила браком'', као нешто позитивно. :zcepanje:
Ако се браком завршила, коме је то позитивно?!

ao, pa rekla sam da mi je bolestan primer moje poznanice koja je jedno vece upoznala tipa, otisla kod njega odmah, sutradan prenela svoje stvari, u roku od tri meseca napravila dete i udala se...ja nisam bila spreman na taj rizik sa covekom koga realno ne poznajem....zaj.ebi ti osecaj razumevanja, povezanosti, "prepoznavanja"...sve su to hormoni i feromoni koji te pic.nu kad si zaljublejn strasno, najstrasnije...nije to realan zivot...

ao, pa rekla sam da mi je bolestan primer moje poznanice koja je jedno vece upoznala tipa, otisla kod njega odmah, sutradan prenela svoje stvari, u roku od tri meseca napravila dete i udala se...ja nisam bila spreman na taj rizik sa covekom koga realno ne poznajem....zaj.ebi ti osecaj razumevanja, povezanosti, "prepoznavanja"...sve su to hormoni i feromoni koji te pic.nu kad si zaljublejn strasno, najstrasnije...nije to realan zivot...

Ја исто овако мислим.

Само поново стижемо до тога да нема гаранције, а тема је о напредовању везе.
Овде сви навалили да пишу о везама које су назадовале...

Иначе, морам да приметим да ми је у животу јако слатко кад неко каже:,, Наша веза се завршила браком'', као нешто позитивно. :zcepanje:
Ако се браком завршила, коме је то позитивно?!

Jest :ok:..

To uopste ne sporim..
Pa valjda smo svi svesni toga :think:..

strah je ubedljivo najjace osecanje :)
inteligencija je kada se zapitas da li je tacno sve ono cemu su te ucili (pa makar dosao i do istog zakljucka)
kada hrabrost prelazi u ludost...je veoma nezahvalno pricati...

i jos jedno...dzabe ljudi pricate ne postoje garancije kad ne mislite tako...kad verujete da vreme, vasa detaljna procena i sve ostalo mogu da vas spasu od greske...a iskreno sumnjam da niste cinile greske uz svu tu predostroznost :) e sad ne treba bas ni skakati pod voz..ali ne treba ni ceo zivot ostati na stanici iz straha da mozda ne padnete pod voz..i tako nikad ne udjete u njega..a pravilo ne postoji jer niko jos formulu za srecu otkrio nije

razocarenja ne mozete izbeci...ali mozete skratiti svoje dragoceno vreme koje ostavljate na njih

bolesno...hm bolesno je kroz istoriju bilo ono sto je nama strano, odstupa od ustaljenog nacina i ispunjava nas strahom

:roll: To mi je uvek bilo neshvatljivo

Da al posto traje nije za osudu poput onih koju su par godina u vezi a treba im prostor da vilene ko tinejdzeri i naravno cuvenih 10 dana na moru je najvise sto su proveli zajedno..na te stavljam soma e da ce raskinuti i popichkati se prvom prilikom kad pocnu ziveti zajedno

Back