Stagniranje / napredovanje veze

Koliko je vremena previse za biti u vezi a ne uraditi nista konkretno za buducnost ( za ovo pitanje sam mrtva ozbiljna) .? Znam parove koji se posle mesec dana preseljavaju jedno kod drugog, brak posle 3, 4 meseci i slicno. I ona cuvena teorema da su duge veze katastrofa, jer brak obavezno posle puca :neutral: A znam par koji je zajedno 9 godina ( srednjaskola + fax) evo ih oboje rade i nepada im napamet da se vere. Neko je to u njihovoj blizini prokomentarisao kao stagniranje i nazadovanje. Pa koje su to etape u napredovanju veze? Koliko brzo prelazite iz jedne u drugu? I do koje ste max stigli u zivotu ( zajednicki zivot, brak.. ) ? :think:

Zavisi od godina i zrelosti.

meni je glupo uletati u zajednicki zivot sa nekim posle mesec-dva veze, bez obzira koliko godina imas...jedno je provesti zajedno vikend, ili otiic zajedno na more, ali zajednicki zivot je sasvim, sasvim nesto drugo...na zlost, vecina ljudi mogucnost i spremnost za zajednicki zivot, veridbu i brak posmatra kroz godine, pojedinacne, i godine u vezi...ima i toga, naarvno...ljudi ce zbog godina, zbog hormona, straha da ce ostati sami, roditeljskog instikta koji pritiska, mnogo lakse uleteti u zajednicu (bilo koje vrste, zvanicno, ili nezvanicno) nego neko sa 20...mozda to i nije tako lose, ne znam...a, mozda i jeste....pravilo je svakako, da nema pravila...jedino koga se treba pridrzavati je da slusas sebe i svoje zelje (naravno i onog drugog), ali nikako roditelje, prijatelje, rodjake, bez obzira sto ti svi oni zele dobro...to je nesto samo tvoje, bilo dobro, ili loshe posle....

meni je glupo uletati u zajednicki zivot sa nekim posle mesec-dva veze, bez obzira koliko godina imas...jedno je provesti zajedno vikend, ili otiic zajedno na more, ali zajednicki zivot je sasvim, sasvim nesto drugo...na zlost, vecina ljudi mogucnost i spremnost za zajednicki zivot, veridbu i brak posmatra kroz godine, pojedinacne, i godine u vezi...ima i toga, naarvno...ljudi ce zbog godina, zbog hormona, straha da ce ostati sami, roditeljskog instikta koji pritiska, mnogo lakse uleteti u zajednicu (bilo koje vrste, zvanicno, ili nezvanicno) nego neko sa 20...mozda to i nije tako lose, ne znam...a, mozda i jeste....pravilo je svakako, da nema pravila...jedino koga se treba pridrzavati je da slusas sebe i svoje zelje (naravno i onog drugog), ali nikako roditelje, prijatelje, rodjake, bez obzira sto ti svi oni zele dobro...to je nesto samo tvoje, bilo dobro, ili loshe posle....

:ok: tako je

:) Nista licno, zbog godina. Ja danas sutra neku osobu mladju od mene ne bih savetovala da na pocetku studija zivi sa deckom. To je doba za neka druga iskustva . Ali, drago mi je zbog vas i lepo sto ste to odlucili :heart:
:eek: dosao je i taj dan da se slozim sa tobom

neko gore rece, razvratnica.... ej, pa ne svode se sva iskustva na one american college filmove sa orgijanjem i vozicima
ali veza bi trebala biti poveliko fleksibilna i jaka da bi izdrzala taj pritisak zajednickog zivota
najlakse je ograditi se od drugih, ali onda propustas mnogo toga

Ih, pa to je sve prilično individualno... ne mogu čak reći ni da zavisi od osobe do osobe, već od veze do veze... svaka veza je različita... i zavisi šta ko smatra stagniranjem...
Meni npr. nije bio problem što se ništa nije desilo godinama... što se ništa u našoj vezi godinama nije na veliko menjalo... jer su uvek tu sitnice a sitnice i čine život... i bilo nam je lepo i bilo je ljubavi i nežnosti i svega...
Uplašilo me je saznanje da se godinama još ništa neće promeniti... i zato sam otišla... kad sam shvatila da se tu još godinama ništa ne bi promenilo... bez nekog izgleda za boljim i/ili drugačijim zajedničkim životom... dobro, pored još nekih zilion drugih razloga za raskid... jednostavno je veza pukla... i ma koliko da smo je krpili i lepili, ništa nije vredelo... ispovređivali smo jedno drugo suviše da bi se to moglo nastaviti...

Opet, ne znam da li ću se udati sad odjednom za tri meseca... ne želim... niti mislim da bi to bilo ispravno... ali opet, daleko je novembar, ko će misliti o tome sada, hihihi.. :D

:eek: dosao je i taj dan da se slozim sa tobom

neko gore rece, razvratnica.... ej, pa ne svode se sva iskustva na one american college filmove sa orgijanjem i vozicima
ali veza bi trebala biti poveliko fleksibilna i jaka da bi izdrzala taj pritisak zajednickog zivota
najlakse je ograditi se od drugih, ali onda propustas mnogo toga

Jeste ovo su posledice zajednickog zivota

Koliko je vremena previse za biti u vezi a ne uraditi nista konkretno za buducnost ( za ovo pitanje sam mrtva ozbiljna) .? Znam parove koji se posle mesec dana preseljavaju jedno kod drugog, brak posle 3, 4 meseci i slicno. I ona cuvena teorema da su duge veze katastrofa, jer brak obavezno posle puca :neutral: A znam par koji je zajedno 9 godina ( srednjaskola + fax) evo ih oboje rade i nepada im napamet da se vere. Neko je to u njihovoj blizini prokomentarisao kao stagniranje i nazadovanje. Pa koje su to etape u napredovanju veze? Koliko brzo prelazite iz jedne u drugu? I do koje ste max stigli u zivotu ( zajednicki zivot, brak.. ) ? :think:

ma ne super je posle 9 godina dogovarati sastanke i vidjati se samo...a onda pocnu da zive zajedno i posle mesec dana puknu jer shvate da ne poznaju zaista tu drugu osobu i da ne mogu da je podnesu do kraja u svom zivotu..koji je smisao onda? stabilna kres kombinacija? :lol:

znaci ako provedes s nekim lupam 5 godina to je sigurna garancija da cete moci da zivite zajedno? nije nego
i zar nije bolje odmah videti da li mozes sa nekim svaki dan obicne svakodnevne stvari...mislim super je kad je veza parti bioskop seks sve lepo fino ali sta je sa placanjem racuna i svakodnevnim budjenjem kraj iste osobe

znaci ako provedes s nekim lupam 5 godina to je sigurna garancija da cete moci da zivite zajedno? nije nego
i zar nije bolje odmah videti da li mozes sa nekim svaki dan obicne svakodnevne stvari...mislim super je kad je veza parti bioskop seks sve lepo fino ali sta je sa placanjem racuna i svakodnevnim budjenjem kraj iste osobe

ne, garancije nikada nema, bila sa nekim 5 dana, ili 5 godina...
meni nije bolje da sa nekime vidim odmah da li mogu "svaki dan obicne svakodnevne stvari" iz prostog razloga sto NE ZELIM da sa nekim vidm odmah to...nemam potrebe (ili, hajde da pricam u proslom vremenu, posto pricam samo iz sopstvenog iskustva), ni zelje, ni volje, ne zelim da na taj nacin forsiram vezu koaj je u zacetku (vezu od 5 meseci licno smatram vezom u zacetku)...zelim da se oboje prilagodimo vezi i jedno drugome lagano, bez presije zajednickog zivota, na kraju krajeva, nisam sve svoje veze (a, narocito kad sam imala 19, ili 23) zapocinjala sa namerom da budu "ozbiljne" i da prerastu u bilo koju formu zivota udvoje...stvar je u tome da zajednicki zivot treba da nastupi onda kad su oboje spremni i zeljni, to ce kod nekoga biti nakon mesec dana, kod nekoga nakon 10 godina, to je individualno, ja samo govorim iz svog ugla...imam u bliskoj okolini primer gde su se dvoje ljudi upoznlai, iste veceri je zavrsila kod njega, sutradan prenela svoje stvari, za tri meseca pravili svadbu, ona je vec bila trudna..imaju 5oro dece danas...nekome ce ovo zvucati romanticno, meni je bolesno.....

Ja sam stigla do Meseca. :mrgreen:
A kakve veze ima da li se neko verio, potpisao nesto? Stvarni napredak je zajednicki zivot i deca.
I valjda ljudi treba da se upravljaju po unutrasnjem stanju stvari, a ne sta neko tamo smatra za napredak.

edit: elem, ne mislim da su jedine stepenice u vezi zajednicki zivot i deca, nego sam htela da ukazem na formalni i sustinski ravoj tj. napredak...

Poslednja izmena:
ne, garancije nikada nema, bila sa nekim 5 dana, ili 5 godina...
meni nije bolje da sa nekime vidim odmah da li mogu "svaki dan obicne svakodnevne stvari" iz prostog razloga sto NE ZELIM da sa nekim vidm odmah to...nemam potrebe (ili, hajde da pricam u proslom vremenu, posto pricam samo iz sopstvenog iskustva), ni zelje, ni volje, ne zelim da na taj nacin forsiram vezu koaj je u zacetku (vezu od 5 meseci licno smatram vezom u zacetku)...zelim da se oboje prilagodimo vezi i jedno drugome lagano, bez presije zajednickog zivota, na kraju krajeva, nisam sve svoje veze (a, narocito kad sam imala 19, ili 23) zapocinjala sa namerom da budu "ozbiljne" i da prerastu u bilo koju formu zivota udvoje...stvar je u tome da zajednicki zivot treba da nastupi onda kad su oboje spremni i zeljni, to ce kod nekoga biti nakon mesec dana, kod nekoga nakon 10 godina, to je individualno, ja samo govorim iz svog ugla...imam u bliskoj okolini primer gde su se dvoje ljudi upoznlai, iste veceri je zavrsila kod njega, sutradan prenela svoje stvari, za tri meseca pravili svadbu, ona je vec bila trudna..imaju 5oro dece danas...nekome ce ovo zvucati romanticno, meni je bolesno.....

uh pa ne mozes tako kontradiktorno da pises da bi se izvadila nikako :)
jer na pocetku kazes da je veza od 5 meseci veza u zacetku i da sve treba lagano...sto znaci da primarno zastupas taj stav..ne mozes posle da kazes sve je individualno a ondak opet u zadnjoj recenici da kazes da su njih dvoje bolesni :eek: zaboga miloga jer su sve to tolikom brzinom...iz cega se izvlaci ako ljudi ne postuju ustaljena drustvena pravila koja postoje dugo dugo nije moguce da njima ikako bude tako dobro...mislim ondak mora da su bolesni...a sta je sa ljudima koji su isto tako ulazili u zajednicki zivot veoma brzo i imali divne veze brakove nebitno...jel su i oni bolesni :) da ne spominjem one druge koji su posle 20 godina braka muz ubije zenu a bio fin miran porodican covek

a jedino jesi u pravu a to je da garancije zaista ne postoje...ni posle 5 meseci ni posle 5 godina..jer ljudi se menjaju okolnosti se menjaju...
i bas me iznenadio od tebe ovakav komentar

ma ne super je posle 9 godina dogovarati sastanke i vidjati se samo...a onda pocnu da zive zajedno i posle mesec dana puknu jer shvate da ne poznaju zaista tu drugu osobu i da ne mogu da je podnesu do kraja u svom zivotu..koji je smisao onda? stabilna kres kombinacija? :lol:

Многи људи живе заједно, па спознају да не познају један другог...(Рима је намерна ;))

Кад су зрели да живе заједно, онда је то - то.
За 9 година могу провести много више квалитетног заједничког времена него да живе заједно.
Могу, а не морају. :)
Исто тако, постоје везе које трају врло кратко, и одмах воде у брак, и тај брак буде сасвим квалитетан...

(Вук Вучо је Оливеру Катарину запросио после мање од два сата познанства. Венчали су се сутрадан...)

Poslednja izmena:

Back