STABLO DISPOZITORA

Screenshot_2018-01-09-16-04-05-1.png

- - - - - - - - - -

sta je ovo... venera?

hvala T... helena hoće da te pita šta tačno znači konačni dispozitor... al ne sme, kaže ladan si joj.
pa je mene nagovorila. :lol:
Коначни диспозитор је: ''сви путеви воде у Рим'', у астролошком смислу, све се своди на ту планету - она одређује натусово понашање, приступ животу, изглед, тај диспозитор диригује свим кућама у наталу, ако је Меркур диспозитор, он нпр. првој кући (егу) дарује интелигенцију, другој кући (новцу) дарује способност да се уз помоћ домишљатости и сналажења дође до новца, итд..

Ако сам закомпликовао, могу да поједноставим. :lol:

Коначни диспозитор је: ''сви путеви воде у Рим'', у астролошком смислу, све се своди на ту планету - она одређује натусово понашање, приступ животу, изглед, тај диспозитор диригује свим кућама у наталу, ако је Меркур диспозитор, он нпр. првој кући (егу) дарује интелигенцију, другој кући (новцу) дарује способност да се уз помоћ домишљатости и сналажења дође до новца, итд..

Ако сам закомпликовао, могу да поједноставим. :lol:

komplikovano je sada promeniti pogled na natal i složiti kockice.
ionako ne umem da ga protumačim objektivno... sada mi se čini kao da treba otvoriti pandorinu kutiju. :lol:

Poslednja izmena:
komplikovano je sada promeniti pogled na natal i složiti kockice.
ionako ne umem da ga protumačim objektivno... sada mi se čini kao da treba otvoriti pandorinu kutiju. :lol:
Па прича и јесте замршена зато што се у астрологији ломатају копља око тога шта натусу детерминише живот: да ли Асцендент (и наравно, његов владар) или финални диспозитор. Особа која објективно приступи анализи свог живота, ће знати у свом случају шта је њу најбоље описало, да ли теза о подзнаку, да ли теза о диспозитору. Ако желиш да објективно процениш себе, ево неколико корисних параметара:

- Погледај сву симболику везану за Венеру у Ваги, шта је описује, какве су њене (физичке и психичке) карактеристике
- Нека особа у коју имаш највише поверења ти изнесе твоје особине
- Изврши компарацију твојих особина са особинама Венере, погледај колико има поклапања, подударања
- Погледај најзначајније тренутке у твом животу, ако су били најпозитивнији и најлепши, види да ли су имали везе са Венером

Потом, све што је наведено изврши и са Асцендентом (његовим владаром, позицијом владара у кући у наталу, аспектима тог владара са осталим планетама). На крају изврши компарацију Венере и Асцендента и видећеш шта боље описује тебе и твој животни пут, самим тим ћеш имати најбољу процену себе.

Da, i treba da gleda i ove dispozitore po kućama, desno... Mislim da su jednako važni.

A planeta koja je sama sebi vlast je moćna, nju niko ne kontroliše...
Код Ђавоље је то Венера. Код мене је Венера доминантна планета, а диспозитори су Венера (јер је у првој) и Сатурн (јер је у четвртој).
Ако би се гледали диспозитори по кућама, претпостављам да је то Уран (егзалтиран) у Шкорпији. Поставља се питање да ли се егзалтирана планета бодује, тј. да ли има исти значај као планета у домицилу? Ако има, иде се даље, где је положај те планете. Ако се не варам Ђавоља је Стрелац у подзнаку, требало би да је Уран у дванаестој кући, а дванаеста нема ту снагу као прва, или било која од кардиналних кућа. Тако да, мислим да је у њеном случају најглавнији диспозитор по знаку, и мислим да се не би вршила даља конфузија и збрка, да би било најбоље да изврши истраживање које би се тицало релације: Венера у Ваги - Асцендент.

Poslednja izmena:
tanatos... venera me def opisuje.
i tek od skoro sam neke bitne događaje povezala sa njenim tranzitima... uvek sam pratila marsa, poslednjih god me drndao sa... veneru nisam toliko ozbiljno shvatala.
iako me opisuje i fizički i kakve muskarce biram i generalno pristup vezama, često i poslu
nervira me samo što mi neki vide opoziciju jupitera sa venerom, iako je orbis preveliki, preko plutona indirekt ne uvažavam... niti se pronalazim u toj priči.
jel ti mrcvarenje da postavim kartu?

Back