Šta znači to da je u Hristu sve stvoreno?

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Jер је у њему створено све што је на небесима и на земљи, све видљиво и невидљиво,
били то престоли, или господства, или поглаварства, или власти; све је његовим
посредством створено - и за њега. И он је пре свега и све у њему има своје постојање.

Istovremeno je sve stvoreno u njemu, za njega i njegovim posredstvrom. Kako to razumete?

Jер је у њему створено све што је на небесима и на земљи, све видљиво и невидљиво,
посредством створено - и за њега. И он је пре свега и све у њему има своје постојање.

Istovremeno je sve stvoreno u njemu, za njega i njegovim posredstvrom. Kako to razumete?
deo bozanske prirode bogocoveka. kao i od boga, i od sina bozjeg sve proishodi, pa i sveti duh.
mozda tako nesto?

Da bi to bilo moguće potrebno je znanje.To znanje o svemu zajedno Gnostici zovu Gnoza, odnosno, svest tvorca o sebi kao tvorcu. Dakle, Svest je znanje o svemu zajedno, Svest je Gnoza, Svest je u Hristu o Hristu.
U svesti tvorca je, kao što je rečeno, stvoreno sve što je na nebesima i na zemlji, sve vidljivo i nevidljivo, bili to prestoli, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti; sve je njegovim posredstvom stvoreno, kroz njegovu svest - i za njega.

Čovek, u trenutku budne prisutnosti u sadašnjem trenutku, u trenutku svesnosti sebe, a posredstvom duha svetog, može da primi to znanje iz Svesti u svoju svesnost. Nekad je to u vidu intuicije, jasna slika svega u sebi i oko sebe. A ako je u to uključena i Savest, odnosno, osećanje svega zajedno, onda je to već kompletan paket (i znanje i osećanje) i tad dolazi do prosvetljenja ili - kako bi Hrišćani rekli - oboženja.

Danas sam izasao sa vucjakom da nateramo drugog vucjaka koga nisu mogli da uhvate ... a ptice su mi pevele popodne

DOK JE kod tebe sve naopako, papagaj koji laje, LUDILO POMESANIH POJMOVA SI POKZZAO I OVIM SMESNIM VIDEOM
Ti još uvek nisi novu tastaturu nabavio?
kuku.gif
Pod hitno to da rešiš.

Jel postoji uopšte neka razlika između Hrista i Krišne?

Ako oni kažu da nešto u Bibliji piše, onda je to tako. Čak i da ga u Bibliji nije bilo,
nije nikakav problem da dopišu.
Biblija ti je za njih nešto kao one knjige za decu, gde imaš prostora da nastaviš
priču. Tu svako piše šta mu se ćefne.
sa slikovnicama a članovi boje po izboru i najlepše obojen dobija nagradu nedelju dana da ne ide od vrata do vrata

sa slikovnicama a članovi boje po izboru i najlepše obojen dobija nagradu nedelju dana da ne ide od vrata do vrata
Ma ja ništa ne bih imala protiv da su oni uzeli lepo da pišu svoju svetu knjigu.
I nek kažu da im je diktirao Bog ili anđeli ili kako god hoće. I nek tamo piše
šta god hoće. Imaju pravo da veruju u šta god.
Al ne razumem kako se dozvoljava da prepravljaju nešto što nije njihovo.

Ma ja ništa ne bih imala protiv da su oni uzeli lepo da pišu svoju svetu knjigu.
I nek kažu da im je diktirao Bog ili anđeli ili kako god hoće. I nek tamo piše
šta god hoće. Imaju pravo da veruju u šta god.
Al ne razumem kako se dozvoljava da prepravljaju nešto što nije njihovo.
zato što nijedna tradicionalna crkva (pravoslavlje, rimokatolicizam i da računamo protestantizam) ih ne priznaju.
ko kaže da nemaju svoju bibliju, imaju modifikovanu i prepravljenu i njome se vode.
problem je kada ubeđuju druge da su only one i da je njihova biblija božija reč.
oni ne shvataju uopšte u čemu je spor. njihova vera njihova stvar nego se upliću među hrišćane i drve a kad ih argumentima pobiješ onda ide ono poznato
lažeš
klevećeš
diraš moju veru a ne znaš o njoj ništa a mi smo naučavaoci i bolje znamo
služiš satani
zao si itd itd

niđe veze sa raspravom

Bog Sin je zajedno sa Ocem i Svetim Duhom stvarao svijet. Dakle, u Trojici postoji istovjetnost prirode, volje i djelanja.

Back