Šta znači to da je Bog na nebu?

Потпуно је деградирајуће за Бога Створитеља рећи да је негдје у космосу. Наиме Библија јасно учи да цјелокупна творевина НЕ МОЖЕ обухватити Бога. Доказ:
"Али *хоће ли доиста Бог становати на земљи? Ето, небо и небеса над небесима не могу те обухватити, а камоли овај дом што га сазида?" (2 Самуилова 8:27).

Потпуно је деградирајуће за Бога Створитеља рећи да је негдје у космосу. Наиме Библија јасно учи да цјелокупна творевина НЕ МОЖЕ обухватити Бога. Доказ:
"Али *хоће ли доиста Бог становати на земљи? Ето, небо и небеса над небесима не могу те обухватити, а камоли овај дом што га сазида?" (2 Самуилова 8:27).
Dokaz neki citat Jevrejskog pjesnika.
Ahaha

Ti to rascisti sa piscima Pisma,oni su to tvrdili a ja ih citirao...za razliku od mene,ti si citirao neke dedove iz tvoje proslosti pa se sad proracunaj koja je argumentacija sa vecim kredibilitetom.

Ne na zemlji bato,tamo su rukotvoreni bogovi (kipovi,ikone,slike i t.d) kojima neki ljudi nazalost sluze dok je pravi Bog negde na nebu,kao sto nam jasno navodi Pismo.

Ti to rascisti sa piscima Pisma,oni su to tvrdili a ja ih citirao...za razliku od mene,ti si citirao neke dedove iz tvoje proslosti pa se sad proracunaj koja je argumentacija sa vecim kredibilitetom.
Ето цитирах и цара Соломона који каже да Бога НЕ МОГУ ОБУХВАТИТИ НИ СВА НЕБЕСА. Бога не може ништа обухватити нити Се Бог може просторно ограничити у смислу да је у једном дијелу Своје творевине (космосу) а у другом дијелу није (Земљи). То би значило да је Бог мањи од космоса чим је стао у њега што је апсурдно.

Ne na zemlji bato,tamo su rukotvoreni bogovi (kipovi,ikone,slike i t.d) kojima neki ljudi nazalost sluze dok je pravi Bog negde na nebu,kao sto nam jasno navodi Pismo.
"Може ли се ко сакрити на тајно мјесто да га ја не видим? говори Господ; не испуњам ли ја небо и земљу? говори Господ." (Јеремија 23:24).
Овај стих јасно показује да је Бог присутан и на Земљи као и на небу.

Ja jesam ali sam ti potrazio Biblijskog dokaza da je tada u ono vreme bila poznata klasifikacija nadzemaljskog prostora koju danas oficijalno imamo/koristimo ili da vidimo megde u Pismu bar tu rec,atmosfera...
Dakle ?
Nemaš nikakvog dokaza da su oni pod nebom smatrali atmosferu i kosmos.
To što si ti zamislio da su tada ljudi bili neuki je samo tvoja fantazija.

Nemaš nikakvog dokaza da su oni pod nebom smatrali atmosferu i kosmos.
To se podrazumeva i vidi vec iz prvih stranica Pisma a od tebe trazim dokaza za podelu koju si naucila u osnovnoj.
Evo dokaza za mloju tvrdnju:

Izvoli.
1 Mjs.1,16.17:
"...I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo veće da upravlja danom, i vidjelo manje da upravlja noću, i zvijezde.
I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju..."

Pitanje za tebve i tvoju uciteljicu iz osnovne:
Dali su sunce i mesec u zemljinoj atmosferi ili ipak MALO dalje u kosmickom prostoru ?? :mazi:

To što si ti zamislio da su tada ljudi bili neuki je samo tvoja fantazija.
Mozda jeste stoga je red da me demantiras tako sto ces pokazati da toga ima u Pismu.

To se podrazumeva i vidi vec iz prvih stranica Pisma a od tebe trazim dokaza za podelu koju si naucila u osnovnoj.
Evo dokaza za mloju tvrdnju:

Izvoli.
1 Mjs.1,16.17:
"...I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo veće da upravlja danom, i vidjelo manje da upravlja noću, i zvijezde.
I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju..."

Pitanje za tebve i tvoju uciteljicu iz osnovne:
Dali su sunce i mesec u zemljinoj atmosferi ili ipak MALO dalje u kosmickom prostoru ?? :mazi:

Mozda jeste stoga je red da me demantiras tako sto ces pokazati da toga ima u Pismu.
Neuvjerljivo

Sve zaboravim da vas pitam. Kada kažete da je Bog na nebu, šta
vam to znači?
Израз "небо" се односи на место где се стварају мисли.

Али једно је стварати мисао у времену, а сасвим друго је мисао у вечности, где нема времена.
Приказано са сликом изгледа овако.
hand-drawn-desert-snake-serpent-pose-doodle-sketch-style-drawing-line-simple-snake-icon-isolat...jpg
ouroboros-snake-eating-its-own-tail-eternity-or-infinity-symbol-HBTJPM.jpg

Прва слика је када имате у уму временски интервал прошлости, садашњости и будућности, а друга је када су прошлост, садашњост и будућност у једном тачком круга вечног рађања и смрти.

Први су телесне мисли, а други су духовне.
Бог је на небу!

JHVH nije nikakav bog stvoritelj, to je niže božanstvo iz Egipta povezano sa zvezdama.
Jevreji, izbeglice iz Egipta su poneli deo egipatske predaje, i od astronomskog stvorili religijskog boga. Kasnije su se mnoga božanstva stopila u jedno, i nastale lepe bajke za neuke u povodljive.
to ubedjuj sebe ja znam da jeste JHVH stvoritelj Bog jedini zivi Bog svevisnji apsolut

JHVH nije nikakav bog stvoritelj, to je niže božanstvo iz Egipta povezano sa zvezdama.
Jevreji, izbeglice iz Egipta su poneli deo egipatske predaje, i od astronomskog stvorili religijskog boga. Kasnije su se mnoga božanstva stopila u jedno, i nastale lepe bajke za neuke u povodljive.
Barem verujes u bibliju stari zavet.
Da su jevreji ziveli u egiptu i da je bio exodus.
Super.

Back