Moras naci uzrok problema i onda videti kako dalje.
Na neki nacin bi opisao psihoterapiju kao ciscenje vode, tj uklanjanje zagadjenja. Zamisli casu vode u koju je upalo bibera- koliko god da stavite secera to moze eventualno samo donekle zamaskirati gorcinu, tako da je najbolje izvatiti biber.
A svi ti unutrasnji problemi se najzesce manifestuju kad je covek sam i nema sta raditi.
A samoca jeste sama po sebi jako strasno stanje i osecanje.
ono sto si dosada radila je dobro, stavila si se u poziciju da mozes bolje raditi na sebi,jer pre toga si bila u situaciji gde nisi mogla ni da funkcionises, napravila si tezak iskorak, sad moras nastaviti dalje.
Da, idem na psihoterapiju povremeno!
Znamo uzrok "Dijete u tebi trazi zavicaj" od roditelja- kakonu skoli, treba li ti para!
S bivsim muzem saznala sta je ljubav!
Cistim programe iz primarne toksicne porodice - samo daj za pare i svadje non stop- ja sam mislila da ce me primijetiti ako imam sve petice i sto sam supet student a landrala non stop.
Krajnje je vrijeme da ZAVOLIM SEBE!
Sin kao sva omladina- samozivi i najpametniji, ali ne pravi problem sem sto nece da dodje- isto bile svadje izmedju mene i mog oca koji je dolazio svaki Boziji dan, petljao se gdje ne treba, a gdje treba / nigdje ga.
Daaa, samoca i mobing praznog stola je teskooo bas
Imala 1 vezu, 1/2 supet, obozavao me, 2. Sest mjeseci extremno nadobudan, toksicno i prekinula i otpustila.
Sad me loma baca u proslu godinu kako je s njim bilo fino provedti zimu, kratke i hladne dane , a sad sama.
Nikako se rijesiti proslosti i straha od samoce u buducnosti.
Hbg, tako je kako je, otpustam. Sta Bog da vise, ja sam bas tutnjala u zivotu. I sad bih da imam vise love. Sama se prijavim i imam srecu da na fine zenice naletim, novo drustvo, zanimljivo, razbijem monotoniju i samocu i van kuce i prevazidjenog grads.
Ma kako bude, stabbih sem akcije koliko mogu
Nit sama nit s nekim ( pogresan obrazac iz primarne porodice)
Hvala na podrsci