Z
ZbunVagabun
Gost

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ZbunVagabun:Zanima me da li neko moze da mi pojasni ovaj citat iz Biblije
"Blago siromasnima duhom jer njihovo je carstvo Bozije"
![]()
Coveka cini Dusa, Duh i telo...Ono sto covek misli i ZELI time mu se puni Duh...materijalne zelje, takav Duh...zelja za Gospodom, takav Duh...i zato se kaze "blago siromasnim duhom", blago onima kojima Duh nije ispunjen sarenilom zelja ovoga sveta, vec stremi ka Gospodu "taj ce Boga videti'Anonymous:Odlicno pitanje.
Ko su bogati duhom?
Odnosno: cime im je to bogat duh?
Blazeni siromasni-нишчи duhom,
значи да се човек не преузноси, да не буде пун себе.
узми пример уметника и/вс научника. i upitaj se koliko su oni daleko od bezazlenih cije je Carstvo Bozije. ne sudim nego prosudjujem.
ZbunVagabun:Hvala vam svima na odgovorima, ali i dalje mi nije jasno.... zasto carsvo bozije ili carstvo nebesko ne moze "pripasti" i onima koji traze odgovore na neka pitanja od vitalnog znacaja za covecanstvo u nauci na primer. Zasto je to za osudu? Zasto je bogatstvo duha za osudu? Zar nisu plemeniti i ljudi koji traze resenje ljudskih patnji na neki opipljiviji nacin a ne kroz molitvu.
Nemojte misliti da vas provociram, zaista to ne cinim. Ateista sam i Bibliju shvatam kao moralni zbornik, ali mi eto ovaj citat(i ne samo ovaj) nije bio bas najjasniji.
Proda li ti svoj kompjuter već? Hajde, požuri, Božić je blizu a popovi mogu nabaciti još koje kilo od svetih žrtvenih prasića kupljenih ovčijim parama....ja sam:To mora da objasnjava zasto ti imas mnogo idolopoklonika na ovom forumu koji se zove religija, sizife.
sizife, pa nemoj da si toliko "iskren", ukaljaces svoj ugled i cast na ovom forumu.Sizif:Proda li ti svoj kompjuter već? Hajde, požuri, Božić je blizu a popovi mogu nabaciti još koje kilo od svetih žrtvenih prasića kupljenih ovčijim parama....ja sam:To mora da objasnjava zasto ti imas mnogo idolopoklonika na ovom forumu koji se zove religija, sizife.
INKVIZITOR:RELIGIJA JE NEKAD BILA STO I DANAS MEDIJI I JOS GORE.TO JE BILO U CILJU MANIPULISANJA NARODNOM STOKOM
1010011:Maleni:
«kad ti se pokvari frižider, možeš da zoveš sve matematičere, fizičare, elektroničare, i ine na svetu i neće da ti ga poprave. Moraš da pozoveš običnog frigomehaničara on će ti to uraditi očas posla, jer zna šta treba da radi.»
Primer ti je stvarno loš. Pa frižider ne radi na molitvu, svetu vodicu ili na maženje napaljenih popova. Nijedan «očenaš» ili «gospode pomiluj» ti neće popraviti frižider ma koliki da si vernik.
Prirodni zakoni su realni, Bog sa njima nema nikakve veze.
I još jednom, Bog nije stvorio čoveka, već čovek Boga.![]()
Sizif:Hrišćanstvo vas je učilo dve hiljade godina da sve svoje materijalno bogatstvo date crkvama da pokupuju što veća imanja, izgrade crkve koje koštaju bogatstvo, da svi sinovi popova voze trkaća kola i žive u dvorcima. Oni pate za vas, kao što je Hrist žrtvovan za ceo narod.
Hajde sada, hrišćanske ovčice, prodajte te kompjutere na kojima ovo čitate i pola para stavite na crkveni poslužavnik, a pola porazdajte prosjačkoj neradničkoj bandi da kupe cigara i rakije. Tako ćete biti bogu ugodni ostavši ovce koje ste svo vreme i bili. Voli vas pastir.
Sizif:Hrišćanstvo vas je učilo dve hiljade godina da sve svoje materijalno bogatstvo date crkvama da pokupuju što veća imanja, izgrade crkve koje koštaju bogatstvo, da svi sinovi popova voze trkaća kola i žive u dvorcima. Oni pate za vas, kao što je Hrist žrtvovan za ceo narod.
Hajde sada, hrišćanske ovčice, prodajte te kompjutere na kojima ovo čitate i pola para stavite na crkveni poslužavnik, a pola porazdajte prosjačkoj neradničkoj bandi da kupe cigara i rakije. Tako ćete biti bogu ugodni ostavši ovce koje ste svo vreme i bili. Voli vas pastir.
Anonymous:Sizif:Hrišćanstvo vas je učilo dve hiljade godina da sve svoje materijalno bogatstvo date crkvama da pokupuju što veća imanja, izgrade crkve koje koštaju bogatstvo, da svi sinovi popova voze trkaća kola i žive u dvorcima. Oni pate za vas, kao što je Hrist žrtvovan za ceo narod.
Sizife,
Nije uvek tako kako ti mislis (mada stvarno ima i takvih primera), ima ljudi koji su stvarno posvetili svoj zivot Bogu zbog nekih drugih ciljeva a ne iskljucivo materijalnih. Ja sam jednog takvog srela i nikad ga necu zaboraviti. On je staresina jednog manastira u Srbiji i slusati njegovu blagu i mudru rec moze samo da oplemeni. Podsetio me na Aljosu iz "Brace Karamazovih" (samo mnogo stariju i mnogo puniju Aljosinu verziju)![]()
Ja se slažem i već sam naveo da nisu svima isti motivi za ono što rade, šta god to bilo. Samo se protivim komercijalizaciji i zloupotrebi verskih osećanja kod ljudi od strane Crkve. Ne treba nikome Crkva, bilo da veruje ili ne veruje u Boga. Vera ili nevera je lični izbor, dok crkveno pokrštavanje često nije i ne mora da bude. Oni (Crkva) su agresivni i koriste sva pravila tržišne borbe (sve vrste marketinga, diskreditovanje konkurencije, psihičku borbu, čak i fizičku prisilu, itd.)Anonymous:Nije uvek tako kako ti mislis (mada stvarno ima i takvih primera), ima ljudi koji su stvarno posvetili svoj zivot Bogu zbog nekih drugih ciljeva a ne iskljucivo materijalnih. Ja sam jednog takvog srela i nikad ga necu zaboraviti. On je staresina jednog manastira u Srbiji i slusati njegovu blagu i mudru rec moze samo da oplemeni. Podsetio me na Aljosu iz "Brace Karamazovih" (samo mnogo stariju i mnogo puniju Aljosinu verziju)![]()