- Poruka
- 89.439
We are Christian, evangelical, theologically conservative, and nondenominational.
Evo našla. Zar ti ne reče da si pravoslavac?
Evo našla. Zar ti ne reče da si pravoslavac?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam.Vidim link, pa tebe i pitam. Čija tu su to tumačenja? Koja organizacija drži taj sajt?
Slučaj "hule na Duha Svetog" u Novom zavetu je pomenut u Marku 3:22-30 i u Mateju 12:22-32. Izraz hula može se generalno definisati kao "izazivajuća neuljudnost." Ovaj izraz može se primeniti na grehe proklinjanja ili psovanja Boga, ili samovoljnog degradiranja nečeg što se odnosi na Boga. To je isto kao i kad neke zle karakteristike pripisujemo Bogu ili poričemo neko dobro koje je inače njegova karakteristika. Ovaj slučaj huljenja je međutim, poseban, nazvan "Hula na Duha Svetog" u Mateju 12:31. U Mateju 12:31-32, fariseji, pošto su bili svedoci nepobitnog dokaza da je Isus činio čuda u sili Duha Svetog, su tvrdili da je Gospod opsednut demonom "Vezleuvom" (Matej 12:24). Sada možete da vidite u Marku 3:30 da je Isus vrlo specifičan po pitanju toga da ono što su uradili je "hula na Duha Svetog."
Ovo huljenje se odnosi na nekog ko optužuje Isusa Hrista da je opsednut demonima umesto da je isunjen Duhom. Postoje drugi načini na koje se može huliti na Duha Svetog, ali ovo je bilo "TO" huljenje za koje nema praštanja. Kao rezultat toga, hula an Duha Svetog se ne može ponoviti danas. Isus Hrist nije na zemlji već sedi sa desne stane Bogu. Niko više ne može da bude svedok da Isus Hrist čini čuda i onda da pripiše moć Satani a ne Duhu. Iako danas ne postoji hula na Duha, treba uvek da imamo na umu da postoji jedno neoprostivo stanje postojanja—stanje konstantnog neverovanja. Nema oproštenja za osobu koja umre u neverovanju. Konstantno odbacivanje podsticanja Svetog Duha da poverujemo u Isusa Hrista je neoprostiva hula. Setite se šta je rečeno u Jovanu 3:16, "Jer Bog je tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki− ko veruje u Njega− ne propadne, nego da ima večni život." Jedini razlog da neko nema oproštenje je kada taj neko nije među "onima koji veruju u Njega."
https://www.gotquestions.org/Srpski/huljenje-Duh-Sveti.html
Brate kakav hrist spasitelj i hula na duhove, živi život ovaj fizički jer previše brineš o nekom sudu kad umreš i te gluposti, ti si večan a život nema početak ni kraj, niko ti neće suditi a posebno ne neki duhovi hristovi koji te uslovljavaju, mnogo su ti isprali mozak tako zvučiš.
Svako je ubistvo ukljucujuci i samoubistvo prekrsaj izricite Bozje zapovesti koja brani ubistvo ali to nije hula na Duha Svetoga !Ne znam koju bibliju citas ali lijepo pise - sve ce biti oprosteno osim hule na duha svetoga. Da oduzmes sebi zivot a nisi ga sam sebi dao, zar to nije hula?
Sve moze se oprosti i ta savest koja ti ne sljaka na pravi nacin ali hula na duha svetoga ne moze.Svako je ubistvo ukljucujuci i samoubistvo prekrsaj izricite Bozje zapovesti koja brani ubistvo ali to nije hula na Duha Svetoga !
Po meni ta hula je stanje do kojeg se dolazi putem tendencioznog ignorisanja glasa savesti kroz koje deluje Bozji duh u svakog coveka a ne jednokratnu nezakonitu aktivnost,kakva god ona bila.
Mislim da me nisi dobro razumela - konstantno odbacivanje glasa savesti koje prelazi u apsolutno oglusavanje na tog glasa jeste ta hula i ta se ne moze oprostiti !Sve moze se oprosti i ta savest koja ti ne sljaka na pravi nacin ali hula na duha svetoga ne moze.
Da,ovo je sastavni deo tog poziva,to ide u paketu.Konstantno odbacivanje podsticanja svetog Duha da poverujes u Isusa Hrista je neoprostiva hula.
Jer Bog je tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki ko veruje u Njega ne propadne, nego da ima vecni zivot. Jedini razlog da neko nema oprostenje je kada taj neko nije među onima koji veruju u njega.
Ali ima i ovakih bas prate te zapovesti hristove moralni skroz ali ne veruju u hrista.Sta sa njima bivaMislim da me nisi dobro razumela - konstantno odbacivanje glasa savesti koje prelazi u apsolutno oglusavanje na tog glasa jeste ta hula i ta se ne moze oprostiti !
Da,ovo je sastavni deo tog poziva,to ide u paketu.
A zasto ?
Pa zato sto je nemoguce da poverujes u Hrista a da ujedno tendenciozno gazis Njegove zapovesti !
![]()
Odlicno pitanje.Ali ima i ovakih bas prate te zapovesti hristove moralni skroz ali ne veruju u hrista.Sta sa njima biva
Ne pricam bezveze.Znam takve nikad crkvu nikad bibliju pu na boga ovog biblijskog ali u zivotu skoro pa savrseni.E sta bude sa njimaOdlicno pitanje.
Po meni ljudikoji drze Hristove zapovesti onakoo kako kaze,skroz,u svemu - nemoguce je da zauvek ostanu indiferentni na Hrista.
..ako ne danas mozda sutra ili dan dva nakon toga,Bozji duh ih nece ostaviti bez prave odluke s kojom ce zakoracati u vecnost !!!
...pravo pitanje jeste dali pomenutiu ljudi zaista drze sve Bozje zapovesti ili mozda drze ono sto smatraju da je dovoljno,po nekim njihovim proracunima..
Eto,sama si rekla - oni su SKORO pa savrseni ali nisu savrseni...zamisli ako u nasim,ljudskim ocima nismo savrseni kako li izgledamo u Bozjim ?Ne pricam bezveze.Znam takve nikad crkvu nikad bibliju pu na boga ovog biblijskog ali u zivotu skoro pa savrseni.E sta bude sa njima
Nisu skroz savrseni u smislu da nisu besmrtni ali jesu u pravim.smisly ljudi.Eto,sama si rekla - oni su SKORO pa savrseni ali nisu savrseni...zamisli ako u nasim,ljudskim ocima nismo savrseni kako li izgledamo u Bozjim ?
Neko ce reci,evo savrsen sam jer drzim 50% od Bozjih zapovesti sto je izuzetno dobro...za razliku recimo od ovih gresnika oko mene...
I eto ti beljaja,takvi ce jednostavno do kraja drzati glavu u pesak i tako ce sprecavati glasa savesti da dopre njihove usi...
I to je po meni primer za hula na SD.
Od kud ti sad ovo,kada je savrsenost postala isto sto i besmrtnost ?Nisu skroz savrseni u smislu da nisu besmrtni
Po tebi je tako, ali po Pismu nije tako. Isus nije taj zaključak izveo nakon što je oPo meni ta hula je stanje do kojeg se dolazi putem tendencioznog ignorisanja glasa savesti kroz koje deluje Bozji duh u svakog coveka a ne jednokratnu nezakonitu aktivnost,kakva god ona bila.
U redu,daj mi onda pokazi kako je u Pismu.Po tebi je tako, ali po Pismu nije tako.
Savest je moderan termin kojeg nema u Pismu stoga mi zaista tesko skapirati te zasto uopste navodis tu primedbu ...!??Isus nije taj zaključak izveo nakon što je o
saveti govorio.
Ti nisi čitao o čemu je prethodno pričao? Valjda ti treba da izneseš dokazeU redu,daj mi onda pokazi kako je u Pismu.
Savest je moderan termin kojeg nema u Pismu stoga mi zaista tesko skapirati te zasto uopste navodis tu primedbu ...!??![]()
Ja sam lepo rekao PO MENI sto ce reci da je to moj licni stav na osnovu moje spoznaje Svetog Pisma,onako integralno.Ti nisi čitao o čemu je prethodno pričao? Valjda ti treba da izneseš dokaze
za svoju tvrdnju.
A ti ne možeš da daš stihove na osnovu koga si doneo takvo mišljenje? Samo tiJa sam lepo rekao PO MENI sto ce reci da je to moj licni stav na osnovu moje spoznaje Svetog Pisma,onako integralno.
Kad se radi o konkretnim i jasnim stvarima onda to jasno kazem ali dajem i jasne Biblijske dokaze.
E sad se daj moim te vrati mom pitanju/zahtevu i pokusaj mi odgovoriti ono sto smatras da navodno pise u Pismu a sto je razlicito ili mozda suprotno onom sto sam izneo.
Da,nisam nasao drugog teksta u citavom Pismu kojo jasno i precizno navodi sta je to hula na Duha Svetoga.A ti ne možeš da daš stihove na osnovu koga si doneo takvo mišljenje? Samo ti
je tek tako palo na pamet da je Isus izneo zaključak koji veze nema sa onim o
čemu je prethodno pričao?
Možda da čitaš Svete Oce?Da,nisam nasao drugog teksta u citavom Pismu kojo jasno i precizno navodi sta je to hula na Duha Svetoga.
A kad nemas takvog teksta a zelis saznati onda koristis sve podatke koje si sreo u Bibliji a koje ti daju bar neku perspektivu za nekog moguceg odhovora !
Fariseji su ga optužili da izgoni demone pomoću velezuva, a on je tvrdio da demoneDa,nisam nasao drugog teksta u citavom Pismu kojo jasno i precizno navodi sta je to hula na Duha Svetoga.
A kad nemas takvog teksta a zelis saznati onda koristis sve podatke koje si sreo u Bibliji a koje ti daju bar neku perspektivu za nekog moguceg odhovora !
Čak i da ne čita Svete Oce, razumljivo je na šta se odnosi rečeno. JedinoMožda da čitaš Svete Oce?
A sto bi njih kada sam vec dao svoje razmisljanje /Možda da čitaš Svete Oce?
Zašto bi neko obrazlagao tvoje lične filozofije na osnovu Pisma, kadaA sto bi njih kada sam vec dao svoje razmisljanje /
Ako smatras da ono sto sam naveo nije u redu daj mi obrazlozi zasto ali iskljucivo na osnovu Pisma.
...naravno,nece skoditi ako izneses i stav tvojih otaca ali je to ipak lican stav nekih pojedinaca,nadam se da ti ovo jasno ?
Da,tako se to desavalo,i,daj da vidimo odgovor na moje pitanje:Fariseji su ga optužili da izgoni demone pomoću velezuva, a on je tvrdio da demone
izgoni uz pomoć Svetog Duha. Kao zaključak je rekao ''Зато вам кажем: Сваки гријех
и хула опростиће се људима; а хула на Духа Светога неће се опростити људима''
Hajde nam onda iznesi zakljucak i konacno odgovori na kljucno teolosko pitanje koje je predmet ozbiljnih diskusija tokom citave istorije hriscanstva.Nije dakle prešao na neku drugu temu, pa da treba da se pogađa na šta je mislio,
nego je samo izneo zaključak u vezi onoga o čemu se do tada razgovor vodio.
Kako nisam,zar nisi procitala moj odgovor o tome sta je hula na Duha Svetoga ?Nije mi jasno kako nisi uspeo da nađeš na šta se njegov zaključak odnosi,
I to sam vec iskomentirao,citas si lepo citavo Pismo,pa uporedjujes,pa opet citas ,pa opet istrazujes,pa uporedjujes,pa opet citas,i pre svega - molis se Bogu sve vreme da bi ti dao jasnu perspektivu sta je sto...a još
manje na osnovu čega si tu priču o savesti izmislio.