Šta znači čovek posta kao jedan od nas?

E, koliko se pojam "dobar čovek" promenio.
Nekada su ljudi stvarno primali u kuću gladnog i žednog, a danas je to nezamislivo.

...ili idu u crkvu i misle da je dosta.
eto sad ti je jasno koliko smo daleko od boga, džabe čita sv oce watchtauer egw.. džabe odlazak u crkvu, džabe forum...sve je džabe ako ne čini dobro drugima bez uslova.

Ok. Nije isto, ali nije ni velika razlika...pošto je sve iz istog izvora...

Mislim da i ovi duhovni mrtvaci imaju 'životni Duh'...dok 'Sveti Duh' nemaju...
To je razlika...
možda...ne mislim da je prisustvo Svetog Duha u nekome on ili off nego da je pitanje koliko ga ima u nekome...neko ima jako malo Svetog Duha a neko jako puno...ne znam šta je sa onima koji prodaju duše đavolu....

treba u svakom čoveku videti Boga...to je recept ko hoće u raj...
pa ne idem tako daleko, niti mogu tako olako pisati o čemu blage veze nemam kao što je raj pakao... to su tajne koje ćemo tek saznati kad dođe vreme.
ima stara latinska poslovica homo homini lupus
a patrijarh Pavle jednostavno kaže "budimo ljudi" - Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.

možda...ne mislim da je prisustvo Svetog Duha u nekome on ili off nego da je pitanje koliko ga ima u nekome...neko ima jako malo Svetog Duha a neko jako puno...ne znam šta je sa onima koji prodaju duše đavolu....
Svakako se dobija krštenjem.
Ali treba ostati u dobrom odnosu sa Bogom da bi duh nastavio da deluje u nama.
Zato i kaže 'Približite se Bogu i On će se približiti vama'...
Mi smo ti koji vučemo prvi potez i čistimo hram Svetog Duha... tj. naše telo...

A ovi koji stoje daleko od Boga...nije teško zaključiti da je i Bog daleko od njih...

Svakako se dobija krštenjem.
Ali treba ostati u dobrom odnosu sa Bogom da bi duh nastavio da deluje u nama.
Zato i kaže 'Približite se Bogu i On će se približiti vama'...
Mi smo ti koji vučemo prvi potez i čistimo hram Svetog Duha... tj. naše telo...

A ovi koji stoje daleko od Boga...nije teško zaključiti da je i Bog daleko od njih...
mislim da si u pravu....da postoje dve vrste Božije energije koja je u živim bićima...osnovna koja daje život i viša čistija koja ima kvalitet ljubavi i mudrosti i koju zovemo Sveti Duh....čovek koji ima samo osnovnu energiju a nema tj. ima malo ove više energije je duhovno mrtav....carstvo nebesko je u vama i ono raste kao drvo iz malog semena tj. mi delima ljubavi prema drugima povećavamo prisustvo Svetog Duha u nama....na kraju života onaj deo nas koji je osnovna Božija energija nestaje tj. reciklira se kroz prirodne procese a ovaj drugi deo je besmrtan...zato neko može biti manji a neko veći u Carstvu nebeskom...

Mada ljudi to shvataju kao potvrdu onoga što je zmija rekla. Ona je rekla
postaćete kao Bogovi, Bog je rekao ''čovek posta kao jedan od nas''
I onda ispade da zmija nije slagala.
Ispadne ako se pogresno tumaci.
Gleda se kontekst napisanog

Sotona je slagao a Bog govori uvek istinu...

U pitanju je u cemu je to covek slican Bogu
Prvo je stvoren po slici Boga - prema svojstvima - osobinama
I nakon greha covek ima te iste Bozanske osobine ali ne u ravnotezi...

Postanje 3
22 Zatim je Jehova Bog rekao: „Evo, čovek je postao kao jedan od nas u poznavanju dobra i zla.
A sada, da ne bi pružio ruku pa ubrao plod i s drveta života, pojeo ga i živeo večno...
Sama recenica govori na sta se to odnosi

To je Bog izrekao nakon greha...
Covek je postao slican njima ( njemu i Isusu ) u tome sto je uzeo na sebe pravo da odlucuje sta je dobro a sta zlo
sto je greh i sto je pripadalo samo Bogu.
Drvo spoznanja dobra i zla je simbolizovalo Bozje pravo da Bog postavlja merila dobra i zla.
To pravo pripada samo Bogu.

Zato mu je Bog zabranio pristup drvetu zivota, sto je simbolizovalo ppravo da zivi vecno.
Koje je izgubio jer je zgresio protiv Boga

Ispadne ako se pogresno tumaci.
Gleda se kontekst napisanog

Sotona je slagao a Bog govori uvek istinu...

U pitanju je u cemu je to covek slican Bogu
Prvo je stvoren po slici Boga - prema svojstvima - osobinama
I nakon greha covek ima te iste Bozanske osobine ali ne u ravnotezi...

Postanje 3
22 Zatim je Jehova Bog rekao: „Evo, čovek je postao kao jedan od nas u poznavanju dobra i zla.
A sada, da ne bi pružio ruku pa ubrao plod i s drveta života, pojeo ga i živeo večno...
Sama recenica govori na sta se to odnosi

To je Bog izrekao nakon greha...
Covek je postao slican njima ( njemu i Isusu ) u tome sto je uzeo na sebe pravo da odlucuje sta je dobro a sta zlo
sto je greh i sto je pripadalo samo Bogu.
Drvo spoznanja dobra i zla je simbolizovalo Bozje pravo da Bog postavlja merila dobra i zla.
To pravo pripada samo Bogu.

Zato mu je Bog zabranio pristup drvetu zivota, sto je simbolizovalo ppravo da zivi vecno.
Koje je izgubio jer je zgresio protiv Boga
Azazel

Back