Šta znači čovek posta kao jedan od nas?

Dobro, tačno, ali ja sam te pitao kako da na zapovest zavoliš Boga, pa ja ni na Fejsbuku ne prihvatam zahtev za prijateljstvo , prosto ne možeš da zahtevaš da te neko voli.
stvar je u tome što kad je Isus dao zapovest volite Boga svim srcem i svim umom i svom dušom on nije sebe video kao Boga....da jeste, to bi bio nepristojan zahtev....pitanje da li je i kasnije Isus sebe video kao Boga...ja mislim da nije....Bogom su ga proglasilil sledbenici...on je po meni sebe video kao nekog ko je dostigao jedinstvo sa Bogom tj. status Sina

stvar je u tome što kad je Isus dao zapovest volite Boga svim srcem i svim umom i svom dušom on nije sebe video kao Boga....da jeste, to bi bio nepristojan zahtev....pitanje da li je i kasnije Isus sebe video kao Boga...ja mislim da nije....Bogom su ga proglasilil sledbenici...on je po meni sebe video kao nekog ko je dostigao jedinstvo sa Bogom tj. status Sina
Jeste tako, ali meni lično to mu dođe na isto, opet je na neku silu, na zahtev.
Bog zapoveda, Isus moli.
Nije isto, ali ne mogu da zavolim ni na molbu.

Jeste tako, ali meni lično to mu dođe na isto, opet je na neku silu, na zahtev.
Bog zapoveda, Isus moli.
Nije isto, ali ne mogu da zavolim ni na molbu.
lako je voleti Boga kad shvatiš da je Bog ustvari sav život, fenomen života i izvor života..ne treba ti zapovest da voliš život....treba ti objašnjenje da je Bog život tj. fenomen života

Baš tako.
Svako to može videti ako želi...

Zato rekoh "trebalo bi".
25:35 Јер огладнех, и дасте ми да једем; ожеднех, и напојисте ме; гост бијах, и примисте ме;
25:36 Го бијах, оденусте ме; болестан бијах, и обиђосте ме; у тамници бијах, и дођосте к мени.

a ovi se čude šta ovaj priča i kasnije im objašnjava ko to uradi drugom kao meni da je uradio.

sad pitaj ove bogobojažljive jel služe bogu?
oni misle da služe bogu zato što forumaše i prepucavaju se.

25:35 Јер огладнех, и дасте ми да једем; ожеднех, и напојисте ме; гост бијах, и примисте ме;
25:36 Го бијах, оденусте ме; болестан бијах, и обиђосте ме; у тамници бијах, и дођосте к мени.
E, koliko se pojam "dobar čovek" promenio.
Nekada su ljudi stvarno primali u kuću gladnog i žednog, a danas je to nezamislivo.
a ovi se čude šta ovaj priča i kasnije im objašnjava ko to uradi drugom kao meni da je uradio.

...ili idu u crkvu i misle da je dosta.

treba u svakom čoveku videti Boga...to je recept ko hoće u raj...

Back