- Poruka
- 71.347
i sad si mudarTo je početak mudrosti...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i sad si mudarTo je početak mudrosti...
Od nečeg se mora krenuti. Onda se ide dalje u građenju duhovnog života.Uh, u neku ruku jeste. Npr kad gledam bahatost nekih ljudi pomislim zar se niko više na svetu ne boji Boga?
Sa logičke strane, što reče Sale ironično, zapovest da voliš?
Kako možeš da voliš na zapovest, ajde mi to objasni?
Ne.i sad si mudar
Dobro, tačno, ali ja sam te pitao kako da na zapovest zavoliš Boga, pa ja ni na Fejsbuku ne prihvatam zahtev za prijateljstvo , prosto ne možeš da zahtevaš da te neko voli.Od nečeg se mora krenuti.
Onda se ide dalje u građenju duhovnog života.
Pa jel' vidiš? i još me pitaš šta mi smešnoi sad si mudar
Pa pokušaš sebi predstaviti šta je Bog uradio za tebe. Tako sam ja išao recimo.Dobro, tačno, ali ja sam te pitao kako da na zapovest zavoliš Boga, pa ja ni na Fejsbuku ne prihvatam zahtev za prijateljstvo , prosto ne možeš da zahtevaš da te neko voli.
Na primer, imam obe noge, zahvalan sam.Pa pokušaš sebi predstaviti šta je Bog uradio za tebe. Tako sam ja išao recimo.
ne, samo strah kad zgrešim, kazna je trajala u vr glave nedelju dana neizlaska napolje. nisu me iskušavali niti doživotno kaznili.Jesi ti kao dijete imao strahopoštovanje prema svojim roditeljima?
i šta ti misliš da je bog uradio za tebe a tek di izašao iz pelena?Pa pokušaš sebi predstaviti šta je Bog uradio za tebe. Tako sam ja išao recimo.
Pa isti je princip. Voliš Boga ali znaš da ako nešto zgriješiš šda ćeš dobiti odgovarajuću kaznu za to. Bog je svepravedan i sve će okolnosti biti uzete u obzir na sudu.ne, samo strah kad zgrešim, kazna je trajala u vr glave nedelju dana neizlaska napolje. nisu me iskušavali niti doživotno kaznili.
poštovanje je kasnije došlo a kada sam i sam postao roditelj sve mi jasno bilo
kontaš ti meni se postavljaš kao ona što kaže jao majko ne znaš kako je to roditi.
a to otrcano pitanje je ovde sto puta postavljeno, nema drugo poređenje?
roditelji bezuslovno vole, biblijski bog uslovno.
ma sve sam mudrac do mudraca i to na forumu samo zato što se plaše boga.Pa jel' vidiš? i još me pitaš šta mi smešno
i šta još kažePa isti je princip. Voliš Boga ali znaš da ako nešto zgriješiš šda ćeš dobiti odgovarajuću kaznu za to. Bog je svepravedan i sve će okolnosti biti uzete u obzir na sudu.
Piše POČETAK mudrosti a ne komplet mudrosti Sale.ma sve sam mudrac do mudraca i to na forumu samo zato što se plaše boga.
da kažem licemerstvo bio bi grub ali to je činjenica.
Šta kaže?i šta još kaže
Stokholmski sindrom - edicija za vernikema sve sam mudrac do mudraca i to na forumu samo zato što se plaše boga.
da kažem licemerstvo bio bi grub ali to je činjenica.
pa bićeš mudar pre kraja života jer će te život naučiti. život je najbolja školaPiše POČETAK mudrosti a ne komplet mudrosti Sale.
a gde piše da su pre toga imali besmrtnost?U taj dan su izgubili besmrtnost tako da i jesu umrli u smislu postali smrtni.
da, ova vrsta vernika su teorijski mazohisti, u stvarnom životu je sasvim druga pričaStokholmski sindrom - edicija za vernike
Pa jeli su od drveta života koje im je davalo besmrtnost.a gde piše da su pre toga imali besmrtnost?
Na koliko dana im je davalo besmrtnost?Pa jeli su od drveta života koje im je davalo besmrtnost.
Ustvari, dobro pitanje... jel' svakog utorka ili svaki dan?Na koliko dana im je davalo besmrtnost?
Mislim da bi trebala preispitati osnovnu premisu. Ako je čovjek stvoren na Božju sliku, a slažemo se da tako piše, onda ovaj stih mora nuditi drugačiju perspektivu. Jedenjem nečeg zabranjenog čovjek ne može postati sličniji Bogu; naprotiv, može se samo udaljiti od Njega kao Izvora i Kreatora. Radi se o iskustvu kojeg je čovjek stekao, ne o božanskoj mudrosti ili sveznanju. Također, ne bi me iznenadilo da postoji jedan dublji sarkazam u u riječima "čovjek je postao kao jedan od nas".Šta bi bilo loše u tome da čovek postane kao jedan od Svete Trojice?
Zar nije u početku već bio stvoren nalik Bogu?