- Poruka
- 71.878
kako, daj opiši, ja verujem u boga ali ga nisam otkrioOtkrio sam Gospoda Hrista ima već godina i godina i hvala Bogu na tome. Nadam se da ćeš uskoro i ti učiniti isto.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako, daj opiši, ja verujem u boga ali ga nisam otkrioOtkrio sam Gospoda Hrista ima već godina i godina i hvala Bogu na tome. Nadam se da ćeš uskoro i ti učiniti isto.
Čitaj Pismo i Oce. Idi redovno u crkvu na bogosluženja i učestvuj u molitvenom životu Crkve. Moli se Bogu stalno, posti postove, pričešćuj se.kako, daj opiši, ja verujem u boga ali ga nisam otkrio
sve sam to radio i ne otkrih gaČitaj Pismo i Oce. Idi redovno u crkvu na bogosluženja i učestvuj u molitvenom životu Crkve. Moli se Bogu stalno, posti postove, pričešćuj se.
Za pravoslavne ne postoji problem Petoknjižja. Nažalost u SPC ima ta modernistička struja koja se vodi za tendencijom osporavanja Biblije kao bogonadahnutog teksta. Sam Hristos kaže da je Mojsije PISAO o Njemu. Znači ne JEPD izvori, ne redaktori, već lično Mojsije. A ako osporavamo Hrista onda smo zglazjali debelo.Pročitaj ti Istorijat problema petoknjižja, pa se javi da pričamo.
Nastavi. Ne ide to preko noći.sve sam to radio i ne otkrih ga
jedino baš nisam redovno išao jer iako ne znam tačno šta to znači - redovno
misliš ceo život da provedem na kolenima jedan dan ću otkritiNastavi. Ne ide to preko noći.
И то је пут да.misliš ceo život da provedem na kolenima jedan dan ću otkriti
i koji je razlog, očekuješ nešto ili bezuslovno veruješ pa makar i pakao popasao?И то је пут да.
Hoćeš da kažeš da PBF nije pravoslavni ako tamo uče suprotno od tvojih stavova (i stavova onih koje ti smatraš svetim ćalcima i stavova Boga Jedinoga Svevišnjega level over 9000...da ti uštedim trud)?Za pravoslavne ne postoji problem Petoknjižja.
Pa ne osporavaju bogonadahnutost...samo originalnost i autorstvo. Kažu da je i dalje bogonadahnuto.Nažalost u SPC ima ta modernistička struja koja se vodi za tendencijom osporavanja Biblije kao bogonadahnutog teksta.
Neko kaže da Isus kaže. Ne mora nešto da bude istina da prenese željenu poruku. Sam si dao primer sa decom i Deda Mrazom.Sam Hristos kaže da je Mojsije PISAO o Njemu. Znači ne JEPD izvori, ne redaktori, već lično Mojsije. A ako osporavamo Hrista onda smo zglazjali debelo.
Što je logička besmislica. Ako je Petoknjižje skupina mitova i legendi skupljena vijekovima nakon opisanih događaja i izmjenjena od niza redaktora šta je tu bogonadahnuto?Pa ne osporavaju bogonadahnutost...samo originalnost i autorstvo. Kažu da je i dalje bogonadahnuto.
Objasniću ti jednom i istorijsko značenje te reči.
Osim što bi ovo zaista bila laž da je Hristos rekao da je Mojsije autor a nije.Neko kaže da Isus kaže. Ne mora nešto da bude istina da prenese željenu poruku. Sam si dao primer sa decom i Deda Mrazom.
Neka Bog to presudi.i koji je razlog, očekuješ nešto ili bezuslovno veruješ pa makar i pakao popasao?
pitam te breNeka Bog to presudi.
I iz ljubavi i iz logike. Priznajem da ima i dosta ovog drugog.pitam te bre
jel interesno veruješ ili iz ljubavi ili logike?
Pa nadahnuo i redaktore da promene tekst kada je došlo vreme za to. NIje logički besmisleno, samo ti se ne sviđa.Što je logička besmislica. Ako je Petoknjižje skupina mitova i legendi skupljena vijekovima nakon opisanih događaja i izmjenjena od niza redaktora šta je tu bogonadahnuto?
Hajde probaj da smisliš opravdanje zašto to nije laž čak i da Mojsije nije pisao.Osim što bi ovo zaista bila laž da je Hristos rekao da je Mojsije autor a nije.
ipak biće da je to drugo - interesnoI iz ljubavi i iz logike. Priznajem da ima i dosta ovog drugog.
Da, besmisleno je. A sam jako dobro znaš da oni koji negiraju Mojsijevo autorstvo mahom negiraju i bogonadahnutost.Pa nadahnuo i redaktore da promene tekst kada je došlo vreme za to. NIje logički besmisleno, samo ti se ne sviđa.
Nema potrebe da to radim KAD JE MOJSIJE PISAO. Ja vjerujem Hristu kada kaže da je Mojsije pisac.Hajde probaj da smisliš opravdanje zašto to nije laž čak i da Mojsije nije pisao.
Nije teško, ako se ponašaš kako se apologete inače ponašaju.
Od nečeg se mora krenuti Sale i u vjeri. Nisam ja svetitelj.ipak biće da je to drugo - interesno
Dobro je plašiti se Boga.zašto si naplašen, sv oci te poplašili?
To je početak mudrosti...Dobro je plašiti se Boga.
šta ti isus zapoveda da ga voliš ili da ga se plašiš?Od nečeg se mora krenuti Sale i u vjeri. Nisam ja svetitelj.
Dobro je plašiti se Boga.
Jesi ti kao dijete imao strahopoštovanje prema svojim roditeljima?šta ti isus zapoveda da ga voliš ili da ga se plašiš?
Nemoj da optužuješ svoju pravoslavnu sabraću...nije lepo.Da, besmisleno je. A sam jako dobro znaš da oni koji negiraju Mojsijevo autorstvo mahom negiraju i bogonadahnutost.
Veruješ onome koje je rekao da je Isus rekao.Nema potrebe da to radim KAD JE MOJSIJE PISAO. Ja vjerujem Hristu kada kaže da je Mojsije pisac.
Više ih savjetujem da se okanu izvrtanja pravoslavne svetootačke vjere radi uklapanja u "nauku".Nemoj da optužuješ svoju pravoslavnu sabraću...nije lepo.
Da, vjerujem jevanđelistima.Veruješ onome koje je rekao da je Isus rekao.
Mislio sam čisto radi vežbe iz hrišćanske apologetike.
Uh, u neku ruku jeste. Npr kad gledam bahatost nekih ljudi pomislim zar se niko više na svetu ne boji Boga?Dobro je plašiti se Boga.
Javi kako napreduješ i kako su prošli razgovori.Više ih savjetujem da se okanu izvrtanja pravoslavne svetootačke vjere radi uklapanja u "nauku".
To je istina.Da, vjerujem jevanđelistima.