Pa sad kao prvo stvar je u tome što u Srbiji sem Beograda nema drugih velikih gradova, mislim čak i Novi Sad ima stanovnika kao Novi Beograd, iako je ovako lep grad ipak je mnogo manji i na naki način provincija u poredjenju sa Beogradom kao i Niš, a tek Kragujevac da ne govorimo (a samo BG, NS, Niš i KG i imaju status gradova u Srbiji, ovi svi ostali formalno imaju status opština).
Takodje i u neki mnogo vecim zemljama koje imaju mnogo velikih gradova i metropola, kao ne znam SAD, pa i tamo ne znam oni koji su rodjeni i odrasli u Los Andjelesu i na Zapadnoj obali imaju neki poseban šmek i energiju i razlikuju se ne znam od Njujorčana ili onih iz Čikaga ili recimo Hjustona ili Klivlenda, kao što recimo i Njujorčani imaju nešto svoje i specifično i razlikuju se po nečemu od onih iz drugih velikih gradova ili recimo ne znam u Brazilu oni iz Rio de Ženeira (Karioke) se dosta razlikuju od onih iz Sao Paula (Paulistanosi) ili recimo Belo Orizontea (Mineirosi).
Tako da ono hipotetički sve i da su recimo NS ili Niš znatno veći opet bi se razlikovali po nečemu od Beogradjana i opet bi Beogradjani imali nešto svoje, specifično i samo njima svojstveno.