Šta znači biti anoniman na forumu?

Kako to funkcionise kod nekih "paranoicnih" ljudi :D

Imam dva totalno odvojena online "identiteta", jedan oficijelni gde koristim gmail sa A adresom, na njemu nemam drustvene mreze (sem facebooka - jer je potreban za otvaranje mnogih sajtova a u krajnjem slucaju bi bio izuzetno sumnjiv da nemas bas nijedan nalog na mrezama) i drugi, neoficijelni, na velikom provajderu iz najmnogoljudnije drzave u Aziji, sa B adresom.

Preko A adrese imam registrovane naloge kod banke, na MTS-u, u EDB... i svim onim sluzbama i firmama za koje moram da otvorim korisnicki nalog a neophodne su za svakodnevno funkcionisanje u ovom vremenu. Na A adresi imam i imam facebook nalog koji koristim da bih ulazio na sajtove koji ti traze da udjes na taj nacin, na tom nalogu imam i sve frendove od osnovne skole do posla, rodbinu i roditelje skolskih drugova moga sina, te razne ustanove i udruzenja koja pratim ili sam njihov clan. Znaci, imam poprilicno popunjen "zivot" na drustvenim mrezama, nisam anoniman na A adresi koju ne skrivam pred nekim ko bi me mogao kotrolisati.

Preko B adrese ulazim na internet tako sto na jedinstvenom uredjaju automatski aktiviram VPN, imam takodje pristup drustvenim mrezama koje su otvorene na tu B adresu, najcesce koristim Telegram (mada je posle Durovljevog hapsenja u Francuskoj pitanje da li je ta mreza na izvolite Amerikancima, no ja nisam zainteresovan za terorizam ili nesto takvo pa im nisam interesantan), browser mi je Tor a nikad na tu adresu i u taj "indentitet" ne ulazim sa nekog drugog uredjaja sem za taj nalog odredjenog tableta. Tablet je rootovan, naravno, i ima custom OS. To sam drugi ja :D

Back